reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Razer pokračuje ve zmenšování, představil myš DeathAdder V2 Mini

11.7.2020, Jáchym Šlik, aktualita
Razer pokračuje ve zmenšování, představil myš DeathAdder V2 Mini
Razer vzal další myš ze své nabídky a představil její zmenšenou verzi. Tentokrát se jedná o model DeathAdder V2, který se v nové variantě vyznačuje nejen nízkými rozměry, ale také hmotností. Velká část těla myši získala protiskluzovou úpravu.
Výrobci si stále častěji uvědomují, že ne každý hráč potřebuje velkou herní myš. Pokud má menší dlaň, bude se mu pohodlně používat myš s nižšími rozměry, která je navíc praktičtější při cestování. Nehledě na to, že neustále roste také komunita hráček. Razer proto začal nabízet zmenšené verze svých herních myší. V březnu představil model Viper Mini a nyní v tomto trendu pokračuje s novinkou DeathAdder V2 Mini. Jak napovídá název, vychází z již prodávaného modelu DeathAdder V2 a hlavním rozdílem jsou právě snížené rozměry. Zmenšená verze měří 114,3 x 55,8 x 38,1 mm, zatímco původní model se vyznačuje rozměry 127 x 61,7 x 41,6 mm. Po odtučňovací kůře navíc myš váží pouhých 62 g, tedy o 20 g méně.
 
 
Samotný design ovšem zůstal velmi podobný, jen v menším měřítku. Myš si ponechala svůj tvar, který díky prohnutí uprostřed připomíná přesýpací hodiny. Pokud by vám matný povrch připadal příliš kluzký, najdete v balení také protiskluzovou polyuretanovou pásku s lepící vrstvou 3M, která pomůže dosáhnout pevnějšího úchopu. Výrobce dodal čtyři kusy pásky, které jsou určeny pro obě boční strany a také tlačítka myši. Záleží tedy jen na uživateli, zda využije všechny nebo jen některé části pásky. Razer tento problém řeší také u dalších myší a zahájil prodej protiskluzových pásek pro modely Viper, Viper Mini, Viper Ultimate, Basilisk Ultimate, Basilisk V2, Basilisk X Hyperspeed a DeathAdder V2. Samostatná sada vyjde na 10 dolarů, ale pouze DeathAdder V2 Mini obsahuje toto příslušenství již v základním balení.
 
 
Zmenšená verze myši se proti originálu neliší pouze rozměry, ale rovněž některými specifikacemi. Výrobce použil méně výkonný optický senzor s rozlišením 8 500 DPI místo původních 20 000 DPI. Citlivost myši lze přepínat pomocí jediného tlačítka, i když DeathAdder V2 v plné velikosti obsahuje dvě tlačítka pro přizpůsobení DPI. Počet programovatelných tlačítek se snížil z osmi na šest. Dvě hlavní tlačítka používají optické spínače s životností až 70 milionů kliknutí. Mezi další parametry patří rychlost 300 IPS a akcelerace 35G, vestavěná paměť potom umožňuje uložit uživatelské profily. Spodní část myši je vyrobena z polymeru PTFE, který by měl zajistit výborný pohyb po podložce.
 
Nesmí chybět RGB podsvícení Razer Chroma integrované v logu výrobce, které nabízí 16,8 milionu barev. Zajištěna je také kompatibilita se softwarem Razer Synapse 3 a o spojení s počítačem se stará 1,8 m dlouhý kabel Speedflex. Herní myš DeathAdder V2 Mini se začíná prodávat za 50 dolarů, v přepočtu necelých 1 200 Kč bez DPH.
 
 


reklama