reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Razer získal firmu THX založenou Georgem Lucasem

18.10.2016, Jan Vítek, aktualita
Razer získal firmu THX založenou Georgem Lucasem
Výrobce periferií Razer ohlásil, že se mu podařilo získat společnost THX, již před desítkami let založil samotný George Lucas. Jaké má s ní plány a k čemu mu bude? Uvažovat můžeme především o systémech virtuální a rozšířené reality.
Společnost THX máme pevně spojenou se zvukem a kinem, ale i se sérií Hvězdných válek. Její první technologie totiž zažily debut již v roce 1983, kdy se v kinech objevil film Star Wars Episode VI: Return of the Jedi a samotná THX byla jako firma založena v témže roce.





Krátce poté, co přišel do kin zmíněný film, dostal spoluzakladatel THX Tomlinson Holman jeden velký úkol. Měl zjistit, jak je na tom zvuk filmů v celém řetězci produkce od výroby filmu po samotná kina. A ten právě zjistil, že většina kin je ze zvukové stránky chabě vybavena, takže přišel s jednotným řešením, které bylo předloženo majitelům kin. Ti byli nadšeni a nakonec z toho vznikl celý certifikační program THX, který se rozšířil po celém světě.

Nyní ale už můžeme uvažovat o firmě THX jako o majetku Razeru, takže je nasnadě otázka o plánech, které s ní má. Tato otázka zatím zůstane spíše nezodpovězena, protože, zatím zástupci firem vypouští do světa jen obecné a obvyklé řeči o nadšení, tradici, zkušenostech, atd atd. Nicméně i do těchto řečí se protlačily nějaké informace o tom, že THX má posloužit v oblastech zábavy a her, což je zcela logické, ale pak tu máme i plány na systémy rozšířené a virtuální reality. Nic konkrétního ale neproniklo na veřejnost.

Razer bude moci využít nejnovější certifikační program THX Live!, který je ale určen pro koncertní audio systémy, takže my se v domácnostech setkáme spíše s produkty s certifikací THX Inside, která je určena pro spotřebitelské produkty. THX tak nyní certifikuje zvukovou elektroniku, reproduktory, televizory, projektory, automobilové audio systémy a plánuje expandovat právě na trh s AR a VR. CEO firmy THX uvedl, že certifikační programy budou pokračovat (nic jiného nikdo ani neočekával) a právě THX Live! a THX Inside se mají dále výrazně rozšiřovat. Razer má k tomu poskytnout "skálopevnou základnu" pro celý byznys firmy THX, přičemž obě společnosti mají mít "společnou vizi pro vytváření skvělých produktů, které budou řešit problémy zákazníků".

Podrobnosti o akvizici nebyly oznámeny, ale ví se, že proces akvizice nebude doprovázen propouštěním zaměstnanců. V nejbližší době můžeme očekávat, že asi cokoliv nového od Razeru, co má něco společného se zvukem, bude mít certifikaci THX.

Zdroj: Hexus.net
reklama