reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně
30.5.2005, Martin Štěpánek, Patrik Steiner, recenze
Máme za sebou čtyři kapitoly zabývající se výkonem mainstream a high-end grafických karet pro sběrnici PCIe ×16. O první místo si to rozdalo celkem 26 grafických karet a dnes se podíváme, jak to tedy dopadlo.
dd dd | 16.6.200515:16
nevidim tam nikde delo mezi kartama NVIDIA Quadro FX3400 256MB PCI­-E. jak to??
Odpovědět0  0
Mira Z | 10.6.200523:02
Mam Asus extreme 6600 Gt.A kdyz jsem ji dal do kompu­(Abit Fatal1ty,Venice 3200+­)Tak vsechno v poho,tak jsem zacal formatovat a kdyz se to restartovalo,tak vsechno v kompu bezelo i graficka karta,ale monitor nenabech,jako kdyby tam grafarna nebyla co se stalo?
Odpovědět0  0
manstein (10) | 2.6.200517:50
Leadtek WX6600GT Extreme považuji za nejlepší kauf: 5350Kč na [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]. Ostatní karty jsou drahé a nemají odpovídající poměr ceny­/Výkonu!!!!Hawk
Odpovědět0  0
JackieJack | 24.6.200518:48
Dost dobrý ceny se teď objevily na
<a href=­"http:­/­/www.sqnet.cz­" target=­"_BLANK­">www.sqnet.cz</A>.
Asi právě začali, z Firefoxu to nechodí, je potřeba IE
Odpovědět0  0
ATIfan | 31.5.200517:17
Bude někdy test gr pro normální použití tj. s kritérii Hluk ­- Kvalita Zobrazení ­- Výkon ­(né ve hrách­) ­- Cena?
Odpovědět0  0
recon | 30.5.200520:21
Na CComputeru maj 800XL Ultimate za 10400,­- s DPH ­- tuto kartu mam za 8200,­- resp. Sapphire X800XL ale s celomedenym chladicem Primecooler, ktery je velmi podobny tomuto Zalmanu : a sem na pomeru 121 kc­/fps.
Odpovědět0  0
HARDWARE (1) | 30.5.200522:09
Hele kde jsi ji koupil za tak dobrou cenu ?
Odpovědět0  0
recon | 31.5.200511:39
Kartu za 7600 od znameho ­(i se zarukou­) a chladic za 600.
Odpovědět0  0
bubi | 30.5.20059:55
hmm pekny test,aj ked skoda ,ze ste nemali Sapphire X800 hybrid ,to bude po pretaktovani najlepsia kupa cena ­/vykon,len to ticho oproti Gigabytu....
Odpovědět0  0
DigitaldooM (137) | 30.5.200510:50
ja mam x800XL hybrid s 1,ns paměťma a za 9300,­- je to best of kauf :­)

absolutně nevim kam se dostali s cenou x800XL
Odpovědět0  0
john.don | 30.5.20059:44
Celé porovnání karte v několika dílech byl určitě náročné a já třeba osobně bych to doho nešel.
To se musí nechat.
Odpovědět0  0
ALFikk | 31.5.200515:27
Taky bych řekl.
Docela dobrý článek.
Až s podivem že od tak podprůměrného autora.
Odpovědět0  0
jupjup | 30.5.20059:31
Zdravím.
opravdu je Gainward 6600GT tak dobrý? V testu skončil výkonově až za Gigabyte. Chápu, že bude mít určitě mnohem lepší možnost přetaktování, ale z Gigabyte se únosná troška taky určitě ­"vymáčkne­", takže rozdíl by neměl být až tak obrovský a pro GB mluví pasivní chlazení. Dobré větrání skříně je dnes již nutné, takže bych to jako problém neviděl. Nebo máte takovou zkušenost, že se GB zahřeje neúnosně a půjde hrát třeba jen hodinu nebo 2? Budu rád za každý názor. Jup
Odpovědět0  0
Martin Štěpánek (439) | 30.5.200517:06
Obe karty jsou velmi dobre, tim bych asi zacal. Co se tyka oceneni, bylo nutne vybrat jednu kartu z teto dvojice a kdyz vezmu, ze cena je plus minus stejna, tak jsem zvolil Gainward, kde je preci jen vetsi jistota pretaktovani..
Odpovědět0  0
Tired (112) | 31.5.20058:22
Hmm a preco ste nevybrali Leadtek. Ja som si preliezol Slovenskych aj Ceskych predajcov a vsade som nasiel ze ten Gainward je drahsi.Niekde dokonca o tisicku ako Leadtek.Nedali ste tam cenu Gainwardu Golden Sample ktore ma nizsi takt pamati?­(1050­)Inak ten Leadtek by bol jasna volba co sa tyka vykonu.
Odpovědět0  0
ASD | 31.5.20051:17
No neviem ja tieto riesenia s pasivom moc neuznavam, ako priklad sice nie priamo na grafike: v compe z ktoreho teraz pisem je tualatin 1.2GHz, mam znizene napetie ­(kolko len doska povolila­-1,4V­), spotreba CPU <25W, skrinu perfektne vetranu 4 nizkootackovimi ventilatormi ­(teplota v case tak 6­-7° nad teplotou okolia­) a predsa nemozem mat vypnuty CPU fan aj v idle ide teplota ryxlo hore ­(skusal som to aj z dost velkym pasivom­), proste vzdy tam musi byt nieco co fuka priamo na pasiv. A 6600GT ma okolo 60­-70W tak neviem ako to moze stihat.
Odpovědět0  0
rosak | 30.5.20059:02
On i ten Gigabyte X800 se dá koupit pod 7000 včetně DPH. Pak vychází 110 Kč­/Frame, což je výrazný posun do popředí….
Odpovědět0  0
... | 30.5.200515:19
ono to bude ze 100mega a nevis, treba tam tolik stoji...
Odpovědět0  0
Martik_oldd (12) | 30.5.20058:59
Testy jsou vycerpavajici, ale skutecne vam cena u X800XL unikla nejak neznamo kam...
Asi byste pak museli jednu z cen predavat nekomu jinemu. Dokazete, ze to dokazete ?;)
Odpovědět0  0
DigitaldooM (137) | 30.5.20050:46
Kde ste vzali tu cenu u x800XL ???!!!!

dyď už tady u staršího článku ­( https:­/­/www.svethardware.cz­/art_doc­-70082E279DC6BBC8C1256FAA004B14DC.html­) máte 9990,­- a ocenění nejlepší koupě poměrem cena výko ­(trefa SW­) .. kde ste najednou vykouzlili 12 980?!

všude kam se podíváte se prodává do 10k! já ji kupoval za 9300,­- a to mam Hybrid ­(lepší paměti­) verzi !

Odpovědět0  0
Martin Štěpánek (439) | 30.5.200517:03
Omlouvam se, ale v prvni tabulce vypadlo slovo Ultimate, proto tak vysoka cena. Kazdopadne u pomeru ceny a vykonu je nazev korektni.

PS: nesmite zapominat, ze se jedna o doporucene prodejni koncove ceny ­(nebo jak se jim rika­), takze kolikrat se za tyto ceny ani nikde neprodava.
Odpovědět0  0
DigitaldooM (137) | 30.5.200517:14
no i tak :­) to je moc :­( to byly doporučené ceny jiné když ste tu samou kartu recenzovali před měsicema než teď :­) ...
Odpovědět0  0
AleXtreme | 19.6.200522:38
Cena je vyšší protože to je Sapphire a má lepší chladič. Jinak cena X800XL je tak něco kolem 10 000Kč třeba u MSI.
Odpovědět0  0
Zajímá Vás tato diskuze? Začněte ji sledovat a když přibude nový komentář, pošleme Vám e-mail.
 
Nový komentář k článku
Pro přidání komentáře se přihlaste (vpravo nahoře). Pokud nemáte profil, zaregistrujte se pro využívání dalších funkcí.