reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

32GB paměti RAM: 19 modulů v testu

10.11.2005, Martin Štěpánek, recenze
32GB paměti RAM: 19 modulů v testu
Dnes se podíváme na 19 DDR paměťových modulů od devíti světových výrobců v rozmezí DDR400 až po jedny z nejrychlejších na trhu v podobě DDR600. To vše a ještě něco navíc v dnešním testu.
Výsledky

Když už jsme si představili všechny testované moduly, je na čase se podívat, jak si stojí po výkonnostní stránce. Ještě než tak učiníme, je potřeba si říct, jaké železo bylo k testům použito.

Mezi nejdůležitější prvky patří procesor AMD Athlon 64 3200+ s jádrem Venice. Ideálním sparingpartnerem byla základní deska DFI LanParty nF4 Ultra-D s čipovou sadou nForce4 Ultra. Tuto sestavu pak doplňuje grafická karta GeForce 6600GT a zdroj Chill 520W.

Výkon na defaultní frekvenci

Výsledky výkonu na defaultní frekvenci jsem sice začal měřit, ale když jsem si pak prohlídl výsledky v Everestu při čtení, upustil jsem od dalšího měření. Proto zde je pouze graf čtení z programu Everest Home.



Zde si nejlépe vedly paměti Mushkin s časováním 2-2-2, které jsou těsně před Kingston 3200ULK a Corsairy XMS3200C2. Ale jak je vidět, není mezi paměťmi žádný propastný rozdíl.

Výkon po přetaktování



V Everestu, což je čistě syntetický měřící program, si nejlépe vedly paměti A-Data Vitesta, které dosáhly nejvyšší frekvence. Na druhém místě pak jsou paměti Corsair následované Kingston a Mushkin. Nejhůře dopadly OEM paměti Apacer AM1, ale překvapivě také Corsair Value Select.




Trochu zajímavější je situace ve hře Doom 3. Zde si také můžete všimnout, že nejen frekvence, ale také časování hraje svoji roli.
reklama