reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Acer TravelMate C213TMi – digitální hermafrodit

8.2.2007, Josef Brož, recenze
Acer TravelMate C213TMi – digitální hermafrodit
V dnešní recenzi opustíme stojaté vody notebookového designu a přiblížíme si netradiční produkt společnosti Acer. Jedná se o kombinaci klasického notebooku a Tablet PC. Základem tohoto křížence je výkonný procesor Core 2 Duo a grafická karta nVIDIA GeForce Go 7300.
Acer TravelMate C213TMi nepatří mezi produkty, které jsou vhodné pro každého uživatele. Notebook je v podstatě navržen pro dvojí použití. Více funkcí a kombinace dvou stylů používání (notebook x tablet) však s sebou přináší několik kompromisů. Výkonný hardware si vyžádal robustnější konstrukci, což se značně podepisuje na mobilitě přístroje.


Acer TravelMate C213TMi

Výhradu mám i ke kvalitě použitých plastů. U notebooku za téměř 50 000 Kč bych očekával spíše kombinaci plastů a ušlechtilých materiálů (hořčík, uhlík). Vlastní práce s tabletem není příliš pohodlná. Problémem je především ve velikosti a hmotnosti přístroje. Udržet 2,5 kg tablet jednou rukou po delší dobu je fyzicky náročné. Určitým řešením je vyjmutí DVD mechaniky a osazení lehčí tříčlánkovou baterií. Hmotnost notebooku tak klesne na cca 2 kg.


Acer TravelMate C213TMi

Při běžné práci se Acer TravelMate C213TMi poměrně zahřívá, což není příliš příjemné, pokud pracujete s tabletem v ruce. Problematická je rovněž velká hlučnost přístroje. Zmíněné nedostatky (velikost, mobilita, přehřívání) by zmizely, pokud by přístroj byl vybaven některým z jednojádrových nebo nízkonapěťových ULV procesorů. Nechci poukazovat pouze na chyby, zajímavá je především hardwarová výbava notebooku, dále možnosti konektivity (infraport, BT apod.), biometrická čtečka apod. Pochválit musím i kvalitní Acer aplikace a softwarovou výbavu. Co říci na závěr? Pokud hledáte kombinaci notebooku a tabletu, doporučuji se nad výběrem zamyslet a vyzkoušet několik přístrojů.


Vyrovnaný výkon
Mizerný zvuk
Konektivita (WiFi, BT, IrDa)
Trackpoint
Konstrukční řešení (notebook x tablet)
Displej
Acer software
Použité materiály
Orientační cena: 47 000,- Kč včetně DPH

Za zapůjčení notebooku děkujeme firmě Acer

reklama