reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně
8.2.2007, Josef Brož, recenze
V dnešní recenzi opustíme stojaté vody notebookového designu a přiblížíme si netradiční produkt společnosti Acer. Jedná se o kombinaci klasického notebooku a Tablet PC. Základem tohoto křížence je výkonný procesor Core 2 Duo a grafická karta nVIDIA GeForce Go 7300.
SK Romanecko | 8.2.200713:34
Mojimi rukami preslo viacero modelov notebookov od firmy ACER. Ak mozem zovseobecnit tak vykonnejsia trieda sa prehrieva a je dost hlucna plati to takmer o vsetkych ­- ci uz osadenych CPU od firmy AMD ale Intel. Na nizsiu triedu su zas pouzite nekvalitne casti ­- sasi zacnu vrzgat, lcd sa chova prapodivne ­(farby, smuhy atd­). Najvacsiu nevyhodu ale vidim v software na spravu Bluetooth a WiFi pripojenia. Na ich aktivaciu musi byt vo WIN nainstalovany program od firmy ACER, ktoreho verzia pre LINUX neexistuje. Preto ked sa ma momentalne niekto spyta o radu mozem doporucit najma ASUS ­- pomer cena kvalita, IBM ­- strasne drahe, DELL ­- celkom ok ale mavaju divne zostavy ­- vykonny CPU ale integrovana graficka atd. Zaujimavou firmou v oblasti notebookov je firma PACKARD BELL ale neviem ci ma v CR alebo SR zastupenie. Ich notebooky su celkom kvalitne a nie su drahe.
Odpovědět0  0
Josef Brož (90) | 9.2.200714:12
Berte to tak, ze levnejsi typy Acer jsou opravdovy low end. Zakaznici ale o tyto produkty stoji, sve misto na trhu si rozhodne najdou. Podivejte se napr. do zebricku prodavanosti notebooku u CZC.Prvni dve­-tri mista okupuji nejlacinejsi Acery, v zavesu Asus. Acery byvaji velmi dobre vybaveny, za 25 000 poridite vykonny book se samostatnym GPU, velkym diskem apod. Nizka cena se vsak musi nekde projevit... v pripade Aceru jsou to slabsi plasty a rychle opotrebeni. U popisovaneho typu ­- mi vadi nejen pouzite materialy, ale i velikost a hmotnost.

Na druhe strane, nemam rad delleni vyrobku podle ­"znackovosti­". Zvlaste pokud v dane souvislosti dochazi k socialnimu nebo spolecenskemu ­"kastovani­" majitelu produktu ­(nemas Adidas ses socka, pouzivas Acer!­).
Odpovědět0  0
Kamil Rybka | 9.2.200714:29
Acerovi maj taky rozum, chci se svým notebookem pracovat. Používat ho, ne rovnat ikony a trávit mladí u stahovaní nových distribucí Linuxu.
Odpovědět0  0
SK Romanecko | 12.2.20070:56
Neviem ale podla vasej poznamocky mam dojem, ze vam vela linuxovych distribucii preslo rukami a ste skutocny odbornik na LINUX ako taky ­(myslim to ironicky­). Problem je v tom, ze pokial zvyknete pouzivat LINUX ako operacny system ­(hry nepotrebujem­) a kupite si notas bez OS, je dost smutne zistit, ze ked tam date iny system ako WINDOWS tak vam nebude fungovat WIFI, lebo nejaky tipek vo firme ACER sa rozhodol, ze to nie je nutne. Myslim ze slusnost kaze upozornit kupujuceho o problemoch s inymi OS. Na stranke k nim maju ze su na Linux certifikovane ale nie su ­- komunikoval som dost dlhu dobu so zastupenim firmy a ti mi potvrdili, ze na tento problem narazilo mnoho uzivatelov ale momentalne nie je ich prioritou to riesit. Keby bol problem v driveroch pre WIFI nepoviem nic, ale problemove je tlacitko ktore tu WIFI zapina a vypina a to je mada by ACER.
Odpovědět0  0
Jakub Hegenbart | 16.2.200721:29
Zajímavé, já na notebooku mám, ehm, Linux – a je úplně bez ikon, považte, a stáhl jsem ho jednou před dvěma lety a od té doby se sám aktualizuje, takže mám na práci času dost a nemusím stahovat nové verze programů pro Windows. :­-D Že bychom tu měli PEBKAC? ;­-­)

Upřímně, když se nebudete navážet do ostatních, nebudou se ostatní navážet do Vás. ;­-)
Odpovědět0  0
MadCap (57) | 8.2.20071:33
sam o sebe nie je minus ale plus, zaporom je tak maximalne jeho popisovana slaba citlivost ... inak je tento ­"notebook­" shit podobne ako velka cast ostatnych Acerov ;)
Odpovědět0  0
Zajímá Vás tato diskuze? Začněte ji sledovat a když přibude nový komentář, pošleme Vám e-mail.
 
Nový komentář k článku
Pro přidání komentáře se přihlaste (vpravo nahoře). Pokud nemáte profil, zaregistrujte se pro využívání dalších funkcí.