reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně
28.8.2007, Jan Vítek, recenze
Či spíše z Číny, protože na stránkách firmy se píše Designed in Japan, ale na samotných obalech ventilátorů již Made in China. Jedná se o ventilátory společnosti Acutake, která nabízí celkem tři velikosti ve dvou provedeních - De Luxe a Professional. Ony tři velikosti jsou nasnadě - 80, 92 a 120 mm a z nich si vybere snad každý majitel PC.
Nibbi | 7.10.200822:54
Koupil jsem CoolerMaster a to se rovnalo puštěnému vysavači.Tak jsem si objednal Primecooler a ten rachot co se ozýval z ložiska bych vám přál slyšet.Nakonec jsem zkusil Acutake a žádné pazvuky ,nic.At si jsou třeba z Bangladéže­-jsou SUPER
Odpovědět0  0
SASAKI | 29.8.20070:08
Japonská firma Acutake neexistuje, vynalezl ji vlastník domény www.acutake.com, pan Pavel Marek z Hradce Králové, úspěšný český podnikatel, majitel a obchodní ředitel společnosti TNTrade. Stejně tak je p. Marek i majitelem domény www.primecooler.com viz: https:­/­/www.forpsi.com­/domain­/whois.php
I velké firmy si dnes nechávají vyrábět v Číně zboží pod různými značkami, takže nic proti tomu. Jen by to snad neměl vydávat za japonské zboží. Ale což, prosadil se na českém trhu se značkou Primecooler, prosadí se i s Acutake. Hlavně aby to byly dobré výrobky a ne šmejdy.
Odpovědět0  0
-HoNY- (136) | 28.8.200717:32
Taky mi lopatky velmi připomínají Nexus... i ty otřepy, co byly na mnou posledně kupovaném kousku :­( Ale už jsem si zvykl otřepy brousím mokrým smirkem.
-­-­-
btw: Zajímalo by mě, jak dlouho těch 12ks používáš.
Odpovědět0  0
loslhotos (7) | 28.8.200716:30
...vnitřního rámečku se velmi blížil DVOUM milimetrům, což je také již příliš na to...
Odpovědět0  0
Archer | 28.8.200712:54
Mám 3kusy 92mm verze a ve srovnání s Arcticem, Scythe a cenově srovnatelými Xilence mě vyšly jako jednoznačně nejtišší. Při provozu na 7V jsou neslyšitelné už 10cm od lopatek a vibrace žádné ­- testováno položením na plechovou krabici. Že by recenzent měl shodou náhod takové šmejdy, nebo já výjmečně kvalitní kousky?
Odpovědět0  0
Robert7586 | 28.8.20079:03
No nevim, nemohu moc souhlasit. Mam tedy jen 80 a 120mm verzi, celkem asi 12ks a jsem docela spokojeny. Jsou podobne kvalitni jako Nexus, co jsem mel pred tim a nekolikanasobne drazsi. Proste jsou v pohode a za ty penize dokonce skvele.
Odpovědět0  0
Rimmerakf | 28.8.20079:53
A dvanáct jich máš v jednom PC? To se pak přeřvávají navzájem kdo je lepší řvoun :­-­)
Jako 80 ventilátor za 70kč přílišnou kvalitou oplývat nemůže, ani se to od něj nečeká. To designed in Japan neznamená zhola nic, možná maji v japonsku kumbálek kde je nakdeslí, teoreticky si to spočítají a v číně to odfláknou. Běžná praxe.
Jedny z mála levnejch ventilátoru který musím pochválit jsou ArcticCooling na gumových nožičkách http:­/­/www.czechcomputer.cz­/product.jsp?artno=41749 sice levny, ale tichý.
Odpovědět0  0
crazyman (31) | 28.8.200712:39
no neviem, ale co som tu videl tie fotky, tak ako kvalitne spracovane to zrovna nevyzera.. to za taku cenu aj tak kupim arctic­-cooling a ten je o nieco kvalitnejsi
Odpovědět0  0
Mark1165 | 29.8.200712:41
ne nieco ? tak to pritlac, arctic je rozhodne o dost kvalitnejsi. Jeho antivibracni mustky na ventilatorech OPRAVDU zatracene dobre funguji, a kvalita zpracovani je rozhodne perfektni.
Odpovědět0  0
koudydoudy | 28.8.20078:38
Levné maso psi žeru­-jak říkává můj děda.Horší je,že kolikrát koupím značkový a o dost dražší fan a výsledek je podobný...
Odpovědět0  0
Mark1165 | 29.8.200712:38
jiste, to proto ze v dnesni dobe marketingove oddeleni vas velmi snadno presvedci o ­"znackovosti­" i naprosto podprumerneho vyrobce ... proto je dobre cist recenze :­-­) ne reklamy :­-D
Odpovědět0  0
Zajímá Vás tato diskuze? Začněte ji sledovat a když přibude nový komentář, pošleme Vám e-mail.
 
Nový komentář k článku
Pro přidání komentáře se přihlaste (vpravo nahoře). Pokud nemáte profil, zaregistrujte se pro využívání dalších funkcí.