reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

AeroCool Flamboyant: skříň s plamenným displejem

30.3.2006, Jan Vítek, recenze
AeroCool Flamboyant: skříň s plamenným displejem
Dnes si představíme skříň od výrobce AeroCool. Netradičně pojatý Flamboyant nabízí kompatibilitu s BTX formátem, zajímavý design, bohatou výbavu a veliký přední multifunkční displej, jenž slibuje snad vše, co bychom od něj mohli čekat.
Skříň Aerocool Flamboyant je plná rozporů, tudíž to s jejím hodnocením nebude vůbec jednoduché. Začneme popořadě. Nejdříve, její provedení je až na přední panel velice pěkné a kvalitní. Nikde se nemůžeme pořezat a také stabilitě celé šasi se nedá nic vytknout. Problémy působí spíše dodatečné prvky, jako nevyřešené vedení kabelů, jejich délka a také způsob chlazení pevných disků ve dvou interních pozicích, který je silně nedomyšlený. Nesmím také zapomenout na náchylnost povrchu ke zvýraznění otisků prstů. Ty rozhodně skříň neozdobí a také se z ní dostávají velice špatně.



Přední panel a jeho Gatewatch displej je kapitola sama pro sebe. Jednak je kvůli němu onen panel až příliš tlustý a neforemný, ale také se nemohu zbavit dojmu, že mohl být rozvržen daleko lépe a účelněji. Takto se jedná spíše jen o 'líbivou' součást bez valného využití. Kdyby se například jednalo o displej grafický s příslušným rozlišením a výrobce by zároveň k němu dodával příslušný SDK (Software Development Kit), jako tomu je například u klávesnice Logitech G15, měl by displej daleko větší užitnou hodnotu, než když jej nyní z poloviny zabírá nepoužitelný ukazatel intenzity okolního hluku a Aerosaurus, za které v podstatě zaplatíme o 1000Kč více, než za obdobný model BayDream, který se liší pouze tím, že nemá přední panel.

I přesto tak dostaneme minimálně pohodlně ovladatelný regulátor hned čtyřech ventilátorů a to také není k zahození a když k výhodám přičteme i slušný výkon při chlazení komponent, nedá se říci, že by šlo o špatný výrobek.


Kvalitní zpracování šasi
Velmi viditelné stopy otisků
Plexisklo v bočnici
Horší zpracování čela skříně
Velký displej v čele skříně
Neuspořádaná a špatně vedená kabeláž
Připravená pro BTX formát
Nevyužitý potenciál displeje
Až deset 5,25" zařízení
Nedomyšlené chlazení pevných disků
Cena v době testování: 3700 Kč s DPH



Stále aktuální cena v českých obchodech


Graf ceny produktu Aerocool Flamboyant poskytuje server Heureka.cz
Porovnat ceny >>


Za zapůjčení skříně Aerocool Flamboyant děkujeme firmě JSC-Computers





Vývoj ceny testovaného produktu:


reklama