reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

AMILO Pi 1536 - levný DualCore

20.4.2006, Josef Brož, recenze
AMILO Pi 1536 - levný DualCore
AMILO Pi 1536 je nový dvouprocesorový notebook společnosti Fujitsu Siemens. Jeho srdcem je dvoujádrový procesor Intel Core Duo T2300 a čipová sada Intel 945PM. Výkon v oblasti multimedií zaručuje grafická karta ATI Radeon X1400 a širokoúhlý 15,4“ displej.
V následujících testech prověříme výkon grafických adaptérů. Převahu v testu měly jednoznačně samostatné grafické čipy. Velmi mne překvapil poměrně průměrný výkon mobilní verze Radeonu X1400, který je součástí AMILa. Naopak čip X1600 (konkurenční Asus) se svými 12 pixel pipelines a 5 vertex shader pipelines přináší do mobilní sféry výkon desktopových řešení. Bohužel jeho slabší sourozenec X1400 v mnoha testech podává až 2x horší výsledky. Tradičně nejhorší výkon v testu však předvedly modely s integrovanými grafickými jádry a se sdílenou pamětí.














Na závěr jsme proto zařadili test postavený na proslulém 3D programu Maxon Cinema. Tento benchmark prověřuje výkon CPU a grafického subsystému (OpenGL). Naopak výsledky testu „OpenGL Software Lighting“ jsou ovlivněny výkonem procesoru.


Test výdrže



AMILO Pi 1536 je dodáván se standardní šestičlánkovou baterii typu Li-Ion (podobně jako Prestigio) o kapacitě 4400 mAh. Firemní specifikace v případě notebooku AMILO neslibují žádné zázraky a udávají dobu provozu kolem dvou hodin. Kupodivu se jedná o poměrně pravdivý a nepřehnaný údaj. V reálném provozu, například v Office aplikacích, vydrželo AMILO pracovat cca 2 hodiny a 10 minut. Při nejvyšším zatížení, při hraní her, případně testování v 3DMarku03, vydrží notebook na baterii něco málo přes hodinu.


Test výdrže I. – 2:10 hod.
Kancelářské aplikace

Test výdrže II. – 2:05 hod.
Přehrávání filmu v DivX

Test výdrže III. – 1:07 hod.
Maximální zatížení - 3DMark03

Doba nabíjení při vypnutém přístroji se pohybuje kolem dvou hodin.
reklama