20.4.2006, Josef Brož, recenze

AMILO Pi 1536 je nový dvouprocesorový notebook společnosti Fujitsu Siemens. Jeho srdcem je dvoujádrový procesor Intel Core Duo T2300 a čipová sada Intel 945PM. Výkon v oblasti multimedií zaručuje grafická karta ATI Radeon X1400 a širokoúhlý 15,4“ displej.

reklama
Hry | od: Radek Diviš  23.7.20080:39
Chtěl bych vědět jestli na tomto notebooku spustím hry jako např. GTA San Andreas, Flat out a podobně dík za odpověď.
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
Re: Hry | od: BlackRider  23.7.200810:35
Spustis a pokud si pohrajes s nastavenim rozliseni a detailu, tak si i zahrajes. Nebudou to zadny graficky orgie, ale hrat se na tom narozdil od notebooku s integrovanou grafikou od Intelu da vicemene cokoli. Ja na notebooku s integrovanou RX1270 prosel cely Crysis. I kdyz to uz chce davku masochismu, zoufalstvi nebo v mem pripade lenosti sedet u stolu a hrat na silnejsim desktopu.
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
Názor majitele | od: JIP.XF.cz  26.12.200611:55
Já mám tento notebook už přes půl roku a jsem s ním maximálně spokojen. Používám jej takřka denně a plast se nikde neodírá ani neláme. A jsem doposud neměl čas si na něj pořídit brašnu a tak jej přenáším v obyčejném batohu Voelkl ­- ten co byl za pár set na Aralce. ­(Konečně jsem narazil na supr brašnu ­- Samsonite Laptop Pillows ­- Top Leader. Po novém roce ji kupuju:­)­)
Zpět k notebooku ­- ve všem jede krásně svižně a na baterii nemá problém přehrát s rezervou dvou hodinový DivX i DVD film.
Co se týče displeje, tak je supr v tmavších i normálních podmínkách. V létě se venku za plného denního světla se na film nehodí nic – to jdu raději k vodě.

Co bych dodal je, že rozmístění klávesnice je úžasně vymyšlené a nemůžu si jej vynachválit – jediné na co jsem si musel zvyknout, bylo tlačítko ­"Fn­" úplně v rohu.
Ovládání hlasitosti je jedním slovem SUPR. Zesilování jinými způsoby – jako například pomocí ­"Fn+funkční klávesa­" je podle mého v praxi nepoužitelné – zvlášť v noci.
Co bych uvítal u všech notebooků je poosvětlení klávesnice s možností regulace a vypnutí!

Nutno podotknout, že je to již můj třetí notebook v pořadí.
Po starém 486DX4­/100 Escomu se kterým jsem byl ve své době tady spokojen a nejhoršímu vyráběné šrotu – Premio, který mi nevyhovoval po výkonové a už vůbec NE po kvalitativní stránce chase.

FS Amilo je opravdu velmi solidní stroj a mohu se plně ztotožnit s názorem Josefa Brože i když jej neměl možnost testovat delší dobu.

http:­/­/www.jip.xf.cz­/notebook.html
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
no nevim... | od: aciss  3.9.20060:16
...hele a nebylo by nahodou lepsi si 4000 priplatit a koupit si o tridu kepsi notebook ASUS A7J ktery ma 17 displej?
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
Re: no nevim... | od: hombre_71  16.11.20068:47
...ale to bys mohl pořád ­"jenom­" přidávat 4.000 : ­) Já sem začal na 20 a skončil na 30 tisících.
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
instalace sata | od: jiri55  14.6.200621:04
Ahoj potreboval bych vedet jak nainstalovat system na tento notas seserial ata diskem kdyz nema disketovku...? dik moc
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
Re: instalace sata | od: BlackRider  20.6.200613:40
Slusnej operacni system by mel mit ovladace na S­-ATA soucasti instalacniho CD­/DVD. Dalsi moznost je mu ho vnutit z nejakeho USB zarizeni ­(Floppy, HDD, Flash,...)
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
Re: instalace sata | od: michal zobec  1.10.200610:14
dobrý den,
z USB instalátoru Windows nic nevnutíte ­(jedině až ve Windows Vista­), musí se to integrovat. Každopádně ale hodně SATA disků je již podporováno ze strany instalačního CD s Windows XP SP2, které jste ostatně dostal s notebookem od výrobce...
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
vše | od: 7.5.200613:25
mam ho už 6 tydnu, display neni problem ani venku, leda ma človek vážnou zrakovou vadu, je to nejrychlejsši mašinka v týhle cecenove kategorii, a špička mezi notbooky v řádu ceny 45000­-65000 Kč. Ukažte mi strojek, na kterem jede zároveň dvakrat SQL server, Golive, Frontpage, Adobephotoshop a vektorovy Corel 12 navic to ještě přehrava muziku z CD a to všechno v jednom okamžiku.Na žádnou akci nečekam déle jak 4 sekundy.Takže fakt nevim. Pokud budu chtit pracovat v parku na laviččce více jak 2 hodiny, tak to už souvi s tím, že jsem k tomu parku přijel v červeném Ferrari... Šlape na něm Linux neuvěřitelným zpusobem. podotykam, že nejsem placen výrobcem, za žadnou reklamu
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
Plastova hracka pre deti. | | od: Josef Brož  27.4.200618:26
Recenzent ma pristroj k pouzivani vetsinou 10­-14 dnu. Za tu dobu nelze predpokladat, ze by se projevily neduhy spojene s dlouhodobym pouzivanim. Presto lze na prvni pohled poznat, ci odhadnou jake je dilenske zpracovani, jak se bude pristroj opotrebovavat, atd. V recenzi NEtvrdim, ze je notebook AMILO zvlast pohledny ... Ale rozhodne si stojim za tim, ze kvalita plastu je dobra, a bude odolavat i mene setrnemu zachazeni. Kde beru podklad pro sve tvrzeni? Prestoze jsem notebook mel necelych 14 dni? V recenzi zminuji, ze ­"šasí­" notebooku je v podstate identicke se starsim typem Prestigio 159W. Tento notebook jsem pouzival pres pul roku. Prilis sem ho nesetril ­(preprava v batohu na zadech­) a plasty vydrzely ...

Touchpad .. na uvod je nutne si uvedomit, ze kazdy mame jine pozadavky a potreby. Osobne jsem byl s pouzitym touchpadem­(opet stejny jako u Prestigia­) maximalne spokojen. Dostatecne rozmerny, citlivy a presny ­- skvele kopiruje sirokouhly rozmer panelu.

Co se tyce HW parametru .. tam se asi shodneme :­))
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
Měření LCD | od: Kert  22.4.20068:26
Cos to udělal Pepíku?
Proč na LCD v tomto notebooku neji použita stejná metoda měření jako na všechny ostatní LCD testovaný na SH?
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
srovnani s A1667G | od: zahada  21.4.20069:30
Zajimalo by me srovnani tohoto NB s jeho vzhledove identickym ­"bratrem­" Amilo A1667G, zejmena me jde o vykon CPU ­(rozdil mezi DualCore a Turionem)
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
leskly povrch displeje | od: 1maxis2  20.4.200622:26
to je naprosta tragedie, citelnost velmi spatna, kontrast spatny, za denniho svetla nepouzitelne!!!
ale vyborne se da pouzit jako zrcadlo ­- zeny jiste oceni :o­))
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
Re: leskly povrch displeje | od: Jeff M.  21.4.200611:15
Tak ty lesklé LCD mi taky hooodně vadí. Ale jak tak koukám tak se vyrábějí čím dál více, moc to nechápu, já bych si takové zrcadlo nikdy nekoupil, vidím to jako velké mínus, vhodné jen do zatemněné místnosti či na práci v noci :­-)
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
Re: leskly povrch displeje | od: BlackRider  21.4.200611:35
No je videt ze ste nikdy nevideli Sony Vaio v chodu. Leskly displeye tehle notebooku sou to nejlepsi co de vubec do notebooku narvat...
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
Re: leskly povrch displeje | od: Dan.83  26.4.200612:12
Souhlasím Vaio má nejlepší display jaký jsem kdy viděl na notebooku viděl a pokud je zaplý tak nepoznáte rozdíl mezi klasikou a lesklým.Vlastně poznáte osřejší obraz.Ale ostatní jsou shity.
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
Re: leskly povrch displeje | od: xnovd  19.5.200615:25
Mohu jen souhlasit, Sony s timto typem displayu zacala. Nejprve vyrobci kroutili hlavou, ale nejak se to prodavalo...tak zacali ­"hledat inspiraci­". Nazvy Colorshine nebo Crystalwiew... Ovsem jsou to jen napodobeniny, ktere se nejen ze mnohem vice lesknou, ale podani barev a ostrost zdaleka neni tak vychytana. Predevsim kdyz date vedle se X­-Black druhe generace a ostatni LCD u notebooku.
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
Re: leskly povrch displeje | od: Jeff M.  19.5.200623:35
Mam LCD Samsung ­(PVA­-stolni, kontrast 1:1000­) a kdyz vidim jakykoliv lesklý LCD ­(ve dne s oknem ci jinym svetlem v zadech­) tak je to vzdycky bída, potmě to je lepsi, ale vetsinou na pocitaci delam ve dne takze zamitnuto :­-)
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
Re: leskly povrch displeje | od: mata  20.6.200613:13
no prave, videl jsem kolegu jak na nem pracoval a vzit si to treba do vlaku, tak ho fakt muze pouzivat jen jako zrcatko. prodejce mu rikal jak je to super.. ale staci si to zapnout v normalnich podminkach ve dne a nic tam poradne neuvidite. je treba aby se bud vysplhali na kvalitu SONY, nebo s tim prestali .. je to humac!!! BOJKOT!!
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
Re: leskly povrch displeje | od: BlackRider  20.6.200613:32
Ale prd, ja mam Presigio 1590, coz je vicemene to samy jako tohle Amilo a ten display je mnohem lepsi nez asi rok starej Acer s matnym displayem, co mam jako pracovni. Kdyz se posadis zady k oknu, tak ani na matnym displayi nic neuvidis...
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
Klávesnice | od: a8n  20.4.200621:13
Chybí mi detailnější fotka celé klávesnice, celá je zobrazená jenom na fotkách celého NB.

A Scroll Lock si mohli taky odpustit.
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
trapas | od: Krevety  20.4.200617:54
myslim ze hlavni trapas tohodle stroje je vydrz 2h v kancelari a 1h ve hrach ... takto si to opravdu nepredstavuji ...
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
Re: trapas | od: Josef Brož  21.4.20061:13
Ano, viz +­/­- tabulka, doporučuji srovnání s Asusem A7J.
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
Plastova hracka pre deti. | od: andrass3355  20.4.200613:08
Musim sa priznat, ze som tento spolarizovany clanok vydrzal citat iba po odstavec, kde autor zacal vychvalovat regulovanie hlasitosti potenciometrom. Myslim ze v zahlavi clanku chyba upozornenie ze tento clanok je platenou reklamou. Inak si neviem vysvetlit autorovo nadsenie takymto nepodarkom.
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
Re: Plastova hracka pre deti. | od: snajprik  20.4.200617:37
No nepodarok nad tým by som porozmýšľal pozri sa na terajšie ponuky notebookov a čo ponúkajú a za akú cenu tak zaplačeš, toto na notebook je až až a za tu cenu by si mal problém poskladať aj obyčajne PC. Samozrejme že sa to nedá veľmi porovnávať s klasickým PC a grafikou X1900XTX ale ukáž my neaky notebook ktorý je lepši za tu cenu ­( dvojjadrovy, 1GRAM DDR2, kvalitný disk, s normálnou grafikou a aj kvalitným monitorom­)a skus sa vtesnať do 34000Kč a potom pochopíš prečo recenzent tento noťasek tak chváli :­) samozrejme že sú aj notebooky aj skoro 2x tak výkonné ale stoja od 2600 dolárov. A že plastová hračka pre deti :­) tak si kúp notebook za 120000Kč z titanu pekný ľahký kvalitne spracovaný aj keď hardwarovo tejto plastovej krabičke nesiaha ani po členky a o 2­-3roky si ho môžeš dať zarámovať aby ty do konca života pripomínal aký si vôl :­) že načo ti je kvalitne prevedenie ktoré ťa prežije keď hardwar v ňom bude nepoužiteľný :­) ale možno ti v zbere o 10 rokov za ten notebook dajú aj 500Kč titan je drahý :)
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
Re: Plastova hracka pre deti. | od: Josef Brož  21.4.20061:11
Tak to rozhodně popírám, nejedná se o PR článek. Uznávám, že mi podobný design a koncepce notebooků sedí ­(wide display, ATI gfx, dualcore, minimalistický design­), ale to rozhodně neznamená, že by článek byl ­"zaplacen­". Můžete rozebrat důvody Vašeho tvrzení? Recenze není kritikou a nevím proč by recenzent nemohl výrobek pochválit, když ho zaujme. Pokud Vám produkt připadá jako ­"nepodarok­" ­- podpořte své tvrzení argumenty ...
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
Re: Plastova hracka pre deti. | od: space_mr  27.4.200616:34
Myslim, ze kebyze ma recenzent tento notebook dlhsie v ruke,teraz neberiem v uvahu vnutro NB ale case a pracoval s nim, nemohol by popisat take bludy ako pise. Tento case je absolutne najhorsi aky som kedy videl na trhu. Dokonca ACER ma lepsi case a to je uz co povedat. Plasty su tenke, dokonca nie je problem pri obycajnom pouzivani aby vznikla prasklina, keby niet MB tak odlomim kus plastu bez srandy. Touchpad je nepresny, clickanie na 2 tlacitka pod nim je hrozne, je to ako keby som trieskal kladivom o stenu. No a ta farba, na to mozete do mesiaca intenzivneho pouzivania zabudnut. Zacne to osuchanim od zapasti a pokracuje to skrabancami vsade okolo, nehovoriac o tom, ze ak ma clovek spotene ruky, vznikaju na obale otlacky... Ked by som sa mal vyjadrit ku funkcnym klavesam, tak pravda je, ze na ziadnom inom notase som ich nevidel tak malo a ovladat s nim nieco okrem jasu na lcd. Este by som chcel povedat, ze baterka, ktora vydrzi tak malo je neuveritelne draha. Mohol by som pokracovat, no ale v ziadnom pripade nemozem ani krive slovo povedat na vnutro, to je excelentne pri cene. Konecny dojem, kto chce tento notebook, si bude musiet uvedomit, ze case nie je to na co sa ma pozerat.
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
Re: Plastova hracka pre deti. | od: 7.5.200613:27
mam ho už 6 tydnu, display neni problem ani venku, leda ma človek vážnou zrakovou vadu, je to nejrychlejsši mašinka v týhle cecenove kategorii, a špička mezi notbooky v řádu ceny 45000­-65000 Kč. Ukažte mi strojek, na kterem jede zároveň dvakrat SQL server, Golive, Frontpage, Adobephotoshop a vektorovy Corel 12 navic to ještě přehrava muziku z CD a to všechno v jednom okamžiku.Na žádnou akci nečekam déle jak 4 sekundy.Takže fakt nevim. Pokud budu chtit pracovat v parku na laviččce více jak 2 hodiny, tak to už souvi s tím, že jsem k tomu parku přijel v červeném Ferrari... Šlape na něm Linux neuvěřitelným zpusobem. podotykam, že nejsem placen výrobcem, za žadnou reklamu
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
zkusenosti | od: iSaver  28.9.200618:02
Ahoj, prima ze tu pise i majitel. Chtel jsem se zeptat jaky mas pocit z toho jak se nb zahriva pri klidu a pri maximalnim vykonu? Muzes to prosim zmerit notebook hardware control. Chci si tento nb totiz koupit. Dekuji.
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
chybka | od: Devilek  20.4.200611:20
V 3DMarku 2006 je červeně označen graf NB Asus...
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
Rozlišení displeje | od: eraser  20.4.200610:42
Co sa ti nepáči na rozlišovačke 1280x800 pre 15,4­" obrazovku?
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
Re: Rozlišení displeje | od: maza.dam  20.4.200613:40
Kdo nepoznal na 15,4­" rozlišení 1680x1050, ten to nepochopí.
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
Re: Rozlišení displeje | od: eraser  21.4.200611:27
To áno, skoro mi pri tomto rozlíšení vystrelilo oči z hlavy...
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
Re: Rozlišení displeje | od: Josef Brož  21.4.200613:37
1680x1050 .. je perfektni rozliseni, proto Prestigio bylo vybaveno 256 MB pameti, tak dobry displej jsem dlouho nevidel! A pokud Vam pismenka prisla prilis mala, nic vam nebrani upravit si font ..
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
Re: Rozlišení displeje | od: eraser  22.4.200612:17
Iné mi ani neostávalo, ale zmena veľkosti DPI na 120 má častokrát neblahý dopad na niektoré aplikácie. Ďalej, meniť si pre každú aplikáciu veľkosť písma, tak na to tiež nemám náladu. A to nehovorím o web stránkach, ktoré používajú fixnú a nie relatívnu veľkosť písma, i keď niekto môže namietať, že stačí použiť kombináciu so skrolovátkom, ale to nie je opäť dostatočné riešenie.


No a absolútny problém som videl pri obrázkoch, tam už veľkosť písma ťažko ovplyvním. Ale, ako vidím, existuje množstvo ľudí, ktorým nevadí vysoké rozlíšenie na pomerne malej obrazovke... v takom prípade im závidím ich zrak.
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
Re: Rozlišení displeje | od: jakosvet  20.4.200613:48
Nejsou to moc malý blechy při takovým rozlišení ?
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
Re: Rozlišení displeje | od: Banshee  20.4.200614:42
Sou. Ale hlavne si pri tomhle rozliseni nic nezahrajes s tou grafikou co tam je. A hrat v nenativnim je celkem humac
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
Re: Rozlišení displeje | od: BlackRider  21.4.200611:31
Ale houby, mam to Prestigio z 1680x1050 s jednojadrovym PM­-2GHz a X700 a treba HL2 jede v tomhle rozliseni plynule. I hry ktery tak velky rozliseni nepodporujou nebo sou narocnejsi se daj jet treba 1280x800 a LCD s takhle drobnejma bodama uz se chova jako CRT, takze ani nepoznas ze to neni nativni rozliseni.
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
Re: Rozlišení displeje | od: eraser  21.4.200612:09
A jak hodnotíš prácu v desktope... ja som proste šalel a kolega strávil 3 dni, než si to poriadne všetko ponastavoval.

Teraz som si kúpil IBM T3 s 14,1­" pri 1024x768 a je to pre oči úplná pohoda, preto považujem za adekvátne aj rozlíšenie 1280x800 na 15,4­" obrazovke.
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
Re: Rozlišení displeje | od: BlackRider  24.4.200610:55
Ja sem nic nenastavoval. Muj pracovni notebook ma rozliseni 1400x1050 pri 15­" a zda se mi to akorat. Rozliseni 1024x768 je hrozne malo a trpim ho jen na 12­" notebooku HP.
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
Re: Rozlišení displeje | od: eraser  24.4.200616:14
Ja som bol cez víkend u kámoša, ktorý má 1680x1050 na 15,4­" a skutočne som nemohol, behom pár minút ma začala bolieť hlava a slzeli mi oči. Dokonca som sa zameral na niektoré web stránky, a keď som ich otvoril doma na 17­" LCD s 1280x1024 a na 14.1­" obrazovke notebooka s 1024x768, tak som si ešte lepšie uvedomil ten rozdieľ a tú náročnosť na oči.
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
A co prohýbání víka? | od: Petr+  20.4.20069:11
Mám o kvalitě zpracování tohoto notebooku neurčité pochybnosti. Nemohlo by v recenci krom řady banalit být i to, zda se např. víko s displejem prohýbá? Prosím. Má to být obdobné jako u Prestigia a s tím mám právě špatnou zkušenost: do měsíce jsem měl kvůli měkkému víku vytlačené klávesy do displeje.
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
Re: A co prohýbání víka? | od: invalida_satan  20.4.200610:04
Nevim jak u FSC, ale obdobnym neduhem trpi i ­"plastaky­" Acery
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
Re: A co prohýbání víka? | od: Josef Brož  21.4.20061:07
Čistě náhodou jsem Prestigio ¨Nobile 159W vlastnil a nemůžu vaše slova potvrdit. Naopak, přestože Prestigio neoslnilo vzhledem bylo po strance dílenského zpracování a kvality plastů perfektní. Měl jsem ho poměrně dlouho, nosil ho v batohu na zádech, a žádné poškození neutrpělo. Nevýhodou Amila je možná trochu světlejší povrch ...
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
 
Nový komentář k článku

Pro přidání komentáře se přihlaste vpravo nahoře. Pokud nemáte profil, zaregistrujte se.
Pro diskuzi na jiné téma navštivte naše FÓRUM.