reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Antec Nine Hundred: zaměřeno na chlazení

12.3.2007, Jan Vítek, recenze
Antec Nine Hundred: zaměřeno na chlazení
Se skříní s přízviskem Advanced Gaming Case přišla společnost Antec, výrobce založený v roce 1986 v Kalifornii. Zabývá se výrobou počítačových skříní a zdrojů a její skříně obvykle patří mezi to nejlepší, co lze pořídit. Snad tuto pověst Nine Hundred nepokazí.
Počítačová skříň Nine Hundred tedy velmi dobře splňuje to, co Antec o ní prohlašuje na obalu - nabízí takové možnosti chlazení, jež musí stačit snad každé konfiguraci, kterou se rozhodnete (samozřejmě v rámci kompatibility) do skříně nainstalovat. Máme tedy k dispozici celkem dva přední 120mm ventilátory a dva zadní ventilátory, z nichž má jeden hranu o 120mm a druhý 200mm. Dále nabízí ještě jednu pozici v levém boku pro chlazení grafických karet a poslední se skrývá ve vnitřku skříně na modulu pro pevné disky. Všechny dodávané ventilátory je možné navíc regulovat na tři stupně otáček, takže v tomto ohledu skříň nemá chybu.



Avšak velmi podstatnou chybou už je absence jakéhokoliv typu prachových filtrů, což se u takto mocného chlazení musí zanedlouho projevit. Však i skříně s uzavřenější ventilací využívající filtry se za nějakou dobu uvnitř zanesou. Zde se tedy připravte, že si údržba počítače vyžádá zvýšenou pozornost. Také vůbec nevidím rád seshora nechráněný 200mm ventilátor, skrz nějž se může dovnitř skříně dostat tekutina. Tady už musíte dávat skutečně velký pozor a počítač umístit nejlépe na bezpečné místo pod stůl, aby se takové riziko aspoň minimalizovalo.



V dalších ohledech však již skříni není téměř co vytknout, ale to neznamená, že by nemohlo být lépe. Použitý materiál, 0,8mm SECC ocel, je dostatečně pevný na to, aby byla skříň dostatečně pevná. Také provedení je velmi slušné. Zakulacené hrany najdeme téměř všude, takže se nestane, že byste se při instalaci sestavy pořezali a díky vyjímatelným modulům pro 3,5" pevné disky máte i široké možnosti konfigurace. A nakonec nesmím zapomenout na ideálně umístěné I/O porty a ovládací tlačítka, pokud tedy hodláte skříň provozovat na podlaze.


slušné zpracování a provedení
chybí prachové filtry
výborné možnosti chlazení
nebezpečně uložený 200mm ventilátor
snadná instalace a přístup ke komponentám
Ikona Odkaz na databázi
široká konfigurovatelnost
Ikona Odkaz na databázi
Cena v době testování: 3740 Kč s DPH



Stále aktuální cena v českých obchodech


Graf ceny produktu Antec Nine Hundred poskytuje server Heureka.cz
Porovnat ceny >>


Za zapůjčení skříně Antec Nine Hundred děkujeme firmě JSComputers



Za poskytnutí digitálního anemometru HH-31A děkujeme firmě OMEGA
zabývající se výrobou měřicích přístrojů.





Vývoj ceny testovaného produktu:


reklama