reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně
23.11.2005, Jan Vítek, recenze
V minulosti jsme se zpravidla moc nevěnovali recenzování počítačových skříní, ale jejich vzrůstající rozmanitost si o pozornost přímo říká, proto se dnes podíváme do P180, skříně, jež je zajímavá svým minimalismem na povrchu v kontrastu s netradičním a bohatým vnitřkem.
Holda29 (7) | 11.1.200720:59
Zdravím, zajímala by me jedna vec. Mam vyse zminene komponenty a uvazuju o teto skrini, nevite jak to bude s delkou kabelu od zdroje? Docela se bojim, ze nevystaci
Odpovědět0  0
B3dnyS | 26.7.200622:15
Takovej blbej dotaz,kde se da tahle skříň sehnat,nikde ji nemužu najít.Dík.
Odpovědět0  0
dfsadsfdsfdfsdfs | 27.7.200615:25
to je vopravdu blbej dotaz...3ti odkaz v guglu pri Antec P180 je obchod, kde to v cz prodavaj­(v Cz to prodava nekolik webshopu­). Snaz Se!!
Odpovědět0  0
honza22 | 25.11.20059:41
Osobne hodnotim tuto recenzi velice kladne, nemam cas ani chut podrobne zminovat kazdy nedostatek a nepresnost ktere se najdou v kazde recenzi. Naopak musim vyzdvihnout kvalitni zpracovani celeho textu ktere se s prisernymi recenzemi skrini­(a nejen jich­) na PCT neda srovnavat. Budu velice rad pokud se tu recenze zajimavych skrini budou objevovat casteji. Take by me potesilo vice recenzi napriklad samotnych 120mm ventilatoru.
Odpovědět0  0
Jmeno na 3 | 24.11.200519:40
Zbytecne moc za bednu a to jsem mel i drazsi. Sroubky jsou onicem a solidni skrin se da sehnat podstatne levnejsi. Znackovy zdroj na miru a vsechno je ok. Chapu ze nekdo si to vymazluje, ale osobne vidim pocitac jako ciste uzitkovou vec. Na takovou pixlu, zbytecna recenze...
Odpovědět0  0
Squish | 24.11.200514:45
Zajímalo by mě jak si P180tka vede oproti Nexusu Breeze co se tý tichosti týče.
Odpovědět0  0
dan.straka@post.cz | 25.11.200510:07
DOBREJ namet na test.. ale musel by se jeste prihodit k testu ­"cernej kun­" 3700 BQE :­-­)­)­) Koncepcne je Breeza bezvadna... ale bal bych se ze kdybych to osadil vevnitr zcela pasivnima komponentama ­(chladic CPU, GPU i chipsett­)... myslim ze ten jeden vetrak dole ­(prasnost­) a odvadeni horkeho vzduchu jen pres zdroj je kapku malo...
Odpovědět0  0
who (208) | 27.11.200519:34
musim rict te breeze se mi jevi jako cool, trochu jsem si ji upravil, protoze vzdycky neco nevyhovuje;­)
je dost robustni a mohutna; tezka; coz se mi libi, design je prijatelnej ­(p180 je hezci­)

je originalni, a je fakt ticha.
Problem vidim v uchyceni disku, mam 2x250GB Hitachi sata2, a jaksi se ozyvalo takove zvlastni huceni, vybrace

pokud se PC uspi, takze disky nebezi, je PC neslysitelne a to je krasne, to je pekne.

na cpu mam Thermalright XP­-120 s nexusem Real Silent Case Fan, ten je i vespod, jak saje vzduch a i na zdroji.

grafika+chipset je pasiv. skrin jsem trochu vykostil, vyndal kastlik na dalsi 3,5­" pozice a oba disky polozil na silny molitan na dno, pri dvou discich to je fuska, skoro se tam nevesly, ale zadarilo se, a o discich uz nevim.

I kdyz, chci uz dobu kdy disky nebudou, ale misto nich bude neco nemechanickeho a naprosto ticheho.

Uvital bych tady na sh recenzi teto skrine.
Odpovědět0  0
MiŠko | 24.11.20059:27
Vážený pane,
když se zpětně odhlédnu na svoji rychlou reakci, tak se musím i stydět. Vaši recenzi jsem přečetl v omezeném čase ­(v práci­) příliš zběžně a některé moje výtky nejsou oprávněné.
Např. jste v recenzi skutečně vypíchl řadu detailů směřujících ke ztišení komponentů.
Navíc jsem byl naštvaný očekávanými reakcemi dalších diskutérů a nevědomky hodnocení jejich reakcí promítl i do hodnocení recenze jako takové.
V každém případě ­- to jsem věděl od počátku, jinak by mě nějaké diskuse nestály za vynaložené úsilí! ­- hodnotím vaši recenzi jako hodnotnou a docela poctivou. Raději vyjádřit své pochybnosti, než mlžit a opsat nadšenecké hodnocení. To by bylo nejhorší.

Case skutečně zatím nemám a sleduju cvrkot, recenze ­(různé, na více webech­) i řadu diskusí. Kritické hodnocení dostupných informací ­(­"pramenů­") a jejich analýza to sice nejsou, ale podvědomě se snažím v recenzích rozlišovat reklamní bláboly, racionální ­(ne vždy oprávněné­) pokusy o konstrukční finesy a stejně rozlišovat i v reakcích ­"stavitelů tichých casů­". Nejraději mám kritické tóny s věcným obsahem a s fotografiemi výsledků, které uživatelé přímo za diskuse ladí, mění a dotahují. V řadě případů je jasné, že vynaložené úsilí a výsledky nejsou žádnou nepřímou reklamou, ale mají zdravé jádro a smysl. Tohle si nikdo nevymyslí, tím ti blázni prostě prošli. Řada z nich prošla stavbou různých casů typu Antec 3000 BQE pro přátele, známé, příbuzné ­(nebo je tam posunula, protože obsesivně vyhledávají ­"to nejlepší­"). Toto ­"pozitivní hnidopišské bláznoství­" má i svůj negativní obsah, ale v žoldu Antecu nejsou. Tolik k mým nepřímým informacím, myslím že do jisté míry s nimi můžu argumentovat a srovnávat.

P180 detailně monitoruju, protože zvažuju investici do drahého case, a to pro mě není lehká věc. V práci se potýkám s digitalizací zvukových záznamů a částečně jejich restaurací, v současnosti trpím hlukem jako zvíře.
Doma jsem si pořídil po generickém case z r. 2000 kdysi chválený Aopen H600B, který nebyl takovým pokrokem, jak jsem očekával. Nakonec jsem musel stejně vyměnit nechutně vibrující větrák case a chladič procesoru. Zmíněný case je náchylný na přenos a ­"zesilování­" vibrací optických mechanik a hlavně HD ­(2 napevno + šuplík­). Konstrukce je spíš průměrna a přední kryt vibruje při každém posunu jak děs. Nakonec to s novými větráky a mírným zpomalením datovéhod disku lze přežít, ale stejně... Neustále ale ruší přehnaně zdůrazněné vibrace ­(sčítající se, pravidelně proměnlivé­) a pískání HD, které je poměrně pronikavé a rušivé. Naopak snesu v pohodě cvakání disků při přístupu i mňoukání při kalibraci :­-­)

Možná právě proto je moje očekávání příliš vysoké a neopodstatněné, to posoudím časem v praxi ­(doufám­).
-­-­-
Ovšem že P180 ­"takový speciál na ticho­" ­(parafrázuji vaši reakci dále v diskusi­) ­- opravdu je. Má chyby ­- některé známé, docelka velké a zbytečné ­(provedení dvířek, horní spoiler, do jisté míry i kvalita větráků­).
Dovolil bych si na vás jeden přímý dotaz: líbil se vám ten case osobně? Měl jste z něho dobrý pocit?

Pokusím se vyjádřit lépe, co mi na vaší recenzi a reakcích nesedělo. Projevuje se to trošku i v další diskusní argumentaci.
1­) první a zřejmě nejpodstatnější věc: dosažené teploty u grafiky. To prostě i s plnou zátěží není v pořádku. Asi by stálo za zkoušku instalovat do PC na test kartu mainstreamovou se slušným tichým chlazením ­(Zalman, Arctic ­- orig. nebo OEM­). To by u P180 bylo adekvátní. Také by mě zajímalo, jak funguje grafika v jiných ­(třeba průměrných­) skříních ­- je to lepší?
2­) Vyhodnocení teplot CPU a MB při zátěži ­- z mého pohledu je o.k. už při nejnižších otáčkách ventilátorů! Athlon FX nemusí při plné zátěži mít teplotu 42, to se od takového topidla nedá čekat. Tady je uchlazen perfektně za všech okolností!
3­) podle mého by v testu měly být i klidové teploty. Někdy se hodnotí také rychlost vzestupu teploty, její ­"držení­" a naopak sestup na normální provozní hodnotu. U systémů stavených ­"na hraně­" jako jsou pasivy či pasivy s pomocnými tichými větráčky obzvlášť.
4­) výběr komponent pro test. Je opravdu vhodné do takového počítače dávat topící grafiku a FX55? Thermalright je v pohodě, ale pořád se nemohu smířit s grafikou. To je jediný problém a snaha uchladit ji vás nutí k hluku ventilátorů.
5­) jaké byly teploty HD?
6­) Kolik HD bylo instalováno a kde? U skříně s 2 pozicemi pro 6 HD ­(odlišnými­) a s variacemi s větráky ­(dole bez, s, aktiv­/pasiv zdroj...­) bych to aspoň v náznaku očekával. Toto je silná stránka casu.
7­) pokud byl HD nahoře ­(což se podle fotek zdá­), jak by se teplotně projevil přesun HD dole ­(bez ­"středního­" větráku, jen s ventilátorem zdroje­)? Nepřidává HD zbytečně další teplo do horní komory? Horní koš je podle mého spíš pomocný, doporučuje se dát HD dolů.
8­) bočnice ­- nejsou tak jednoduché, ale jsou dobře utlumené. Není nutno instalovat další tlumení.
9­) způsob přívodu vzduchu ­(dejme tomu pro začátek bez nasávacích větráků­) perforacemi na předním panelu a dvířkách alespoň zčásti zabraňuje výstupu hluku přímo ven do tváře.
10­) bočnice jsou na hraně uchyceny pružně, ne úplně napevno ­(opět vibrace ­- já bych mohl na svoje domáci PC nadávat...­).
11­) Možná ­- jen můj názor ­- by mohla recenze reflektovat fakt, že skříň P180 je po evolučním vývoji této i jiných firme asi prvním poměrně dotaženým a uceleným řešením pro tichý a ­(relativně­) výkonný počítač. Když vezmeme do úvahy tuto ­"jedinečnost­" a nákladnost ­(malá série a svým způsobem experiment­), tak by zadání recenze a hodnocení mohlo vypadat trošku jinak. Přestože vám P180 vyšla dobře ­(to jsem poprvé trošku přehlédl­), tak ji nelze hodnotit úplně bez ohledu na tento fakt ­(podle mého názoru­). Pak by mínus ceny nebyl tak tragický a výčet nedokonalostí ­(docela oprávněný­) více vyvážen řadou jiných dotažených detailů, které dělají tento výrobek. Žádné zázraky konstrukce, ale spousta dotažených detailů.
12­) Opět můj názor: nevidím nic špatného na tom, když vás chválím za samostatnost v úsudku a práci, a současně vytýkám, že ste si mohl sehnat víc informací. Pokud to nešlo z objektivních důvodů, to je jiná.
Ideální je vyvažovat poměr vlastního vkladu ­(samostatnost­) s kritickým zhodnocením informací z jiných zdrojů. Pokud je jich dost a najdou se i ty korektní a ­"rozklíčovatelné­", tak tím spíš.
-­-­-­-­-
Tak a dost ­- vzhůru ke strojům.
V každém případě vám za vaši práci ­(na recenzi i v korektní diskusi­) děkuji a úpřímně se těším na další vaše články. Budou srdečně vítány. Reaguju spíš výjimečně, tak nebudu publikum příliš často obtěžovat :­-­)
S úctou
Michal
Odpovědět0  0
Jan Vítek (3360) | 24.11.200511:32
Zdravim, co se tyce odpovedi na primou otazku, muzu rict, ze bych ihned menil za svuj Chieftec BX, ale stejne jako u nej bych udelal par uprav, jako hlavne vyseknuti mrizek ­- opravdu je nepotrebuji a o pomalobezny 120mm vetrak se tezko nekdo zrani. Ovsem za tu cenu bych se taky dlouho rozmyslel.

ad 1­/ porad trpelive vysvetluji, ze o vyslednou teplotu grafiky, nebo cpu, nebo nb tady nejde. Zminena grafika uz neni nejnovejsi a take si sve zazila tak mozna chladic uz bude malinko ­'vycvachtany­' ­- ALE to se projevi i u dalsich skrini, kde bude teplota mozna horsi mozna lepsi ­- a o to jde, o porovnani... momentalne se chystam na test dalsi skrine od jineho vyrobce se stejnou sestavou, tak uvidime

ad 2­/ souhlas, nikde si na prilis velkou teplotu pri low otackach nestezuju

ad 3­/ o teploty v klidu mi neslo, to se uchladi, i kdyz strcite pocitac do supliku, zajimaly me hlavne vlastnosti skrine pri zatezi... krom toho jsem vysledky v klidu uvedl v nekterem z horejsich prispevku

ad 4­/ snaha uchladit grafiku me nenutila k nicemu, jeji teploty byly porad v norme... vysoke otacky vetraku bych ozkousel v jakemkoliv pripade

ad 5,6,7­/ neni v mych silach do casu nacpat 6 disku a take test teploty disku nebyl predmetem recenze... krome toho, takove chlazeni musi disky zchladit bez problemu...

ad 8­/ souhlas

ad 9­/ vas nazor, nevim

ad 11­/ recenze nemuze reflektovat usili vynalozene vyrobcem, to je mi srdecne jedno, me zajima vysledny produkt... a jestli vyrobce chce testovat svoje vyrobky treba v kosmu, tak at, ale k hodnoceni to opravdu nic neprida
uvidime, jak na tom budou dalsi skrine, toto opravdu neni jedinecnost sama

ad 12­/ vic informaci ­- jestli tim myslite zkusenosti ostatnich lidi, tak to opravdu neni vhodne kvuli objektivite ­(nebo spis minimalni subjektivite­). Informace z jinych zdroju opravdu nebudu do recenze, nebo usudku zahrnovat. Jedna se o RECENZI, tedy vyjadreni vlastniho usudku, nazoru a postoje k vyrobku.
Odpovědět0  0
MiŠko | 24.11.200513:36
Zdravím přece ještě jednou!
Jenom k projasnění mé argumentace ­- bod 11­-12:
Recenze nemá reflektovat úsilí výrobce, ale jednoznačné zacílení výrobku do cílového segmentu uživatelů ­- dejme tomu ­"zaměření ­- tohle asi ano. A úspěch v tomto počínání.
Když to s příměrem přeženu, nemá smysl hodnotit jako hlavní kriterium u úsporného Peugota dynamické vlastnosti ­(z O na 100 za XY vt.­), ty mají smysl jenom pro srovnání. Stejně u Jaguára nebo Corvetty není spotřeba hlavním kritériem, i když není úplně nepodstatná ­(protože jde větší náklady­).
Na mysli jsem měl podobné východisko k hodnocení, abychom přikládali správný metr. Jenom východisko! Člověk může během práce zjistit, že to firmě ujelo do jiného směru ­(aniž zamýšlela­), kde výrobek pasuje líp, ale to už je další krok.
Těším se na novou recenzi, určitě nás posune dál. Osobně jsem rád, že se branže posouvá směrem k umravnění počítačů ­(tišší provoz­) a že se tyto výrobky objevují i na našem trhu.
S pozdravem
Michal

P.S. Abych nebyl pořád anonymní: michalDOTskopikATpostDOTcz, už by to nebylo korektní.
Odpovědět0  0
lubosh | 23.11.200520:34
Case skoro za 5 tisíc a jsou tam venitlátory, které stejně hlučí... to já mám obyčejný eurocase za něco málo přes 1 tisíc a k tomu vodní chlazení od thermaltake komplet za 2,5 tisíce, výsledek ­- minimální hlučnost ­(větrák jen ve zdroji­). Chápu že můj eurocase nevypadá zvenku tak nádherně, ale když čtu recenzi na jakkýkoli case, tak se vždycky řeší chlazení vzduchem, přitom vodní chlazení není vůbec drahé a přitom je mnohem účinnější ­(teplota cpu u mě 24­-28stupňů­) a mnohem tišší a ještě to s průhlednou bočnicí pěkně vypadá :­-)
Odpovědět0  0
traktor2 | 24.11.20057:55
standartni vodni chlazeni je dosti jednoucelova zalezitost. Jak s tim uchladis sestavu, ktera ma 5xhdd? Navic jeste starost o dalsi kram...na to spousta lidi nema naladu. Proto sou tu takovy skrine jako je P180 s perfektne resenym chlazenim.
btw. autorovy se zdalo, ze fans sou moc hlucne, ale je problem je vymenit za jine a na hlucnost overene?
Odpovědět0  0
MiŠko | 24.11.20059:52
Nedramatizujme to, hlučí s výkonným CPU, asi topivější grafikou a při plné zátěži. Dala by se tam dát jiná konfigurace a větráky by byly téměř tiché. I můj problémový počítač má tiché větráky, spíš vibruje a píská ­(což vadí nejvíc právě tehdy, když ztlumíme větráky :­-­)
Ten vodník je docela lákavá, to je pravda.
Michal
Odpovědět0  0
eraser (344) | 23.11.200517:40
V recenzii mi chýba poznámka, že P180 nie je BTX­-compatible, avšak bola na ten spôsob navrhnutá a po menších úpravách nebude pre výrobcu problém BTX verzie vyrábať.
Odpovědět0  0
Squish | 23.11.200518:46
To jo, být tak BTX compatible tak je to dokonalá case. Design je moc pěknej, vážně nemusim ty kýčovitý blivajzi, že nemá boční okno je taky výhoda, dá se tam aspoň dát odhlučnovací hmota. Jediný co bych se u týhle case bál je to, že u některých desek je napájecí konektor docela daleko a zdroj by tam zespoda nemusel dosáhnout. To se stalo i jednomu recenzentovi na netu.
Odpovědět0  0
MiŠko | 23.11.200513:53
Vážený pane recenzente ­(a také další diskutéři­),
nesouhlasím úplně s vašim názorem na testovanou skříň P180. Když pominu samotný test, o němž mám jisté pochybnosti ­(nákup skříně mám v plánu, po vlastních zkušenostech napíšu víc­), tak pokládám za základní chybu již východisko testu.

Jak jsem už napsal, zatím P180 nemám ­(ani doma, ani v práci­), ale situaci kolem jeho uvedení monitoruju už do jara. Kdybyste podrobně prostudoval dostupné informace na webu, tak byste snadno zjistil, že existuje nespočetné množství diskusí, názorů a také předkládaných konfigurací a výsledných teplot­/hlukových měření. Např. diskuse na toto téma právě na www.silentpcreview.com jsou většinou korektní, přesné a věcné ­- také hodně kritické. Právě kritičnost mnoha uživatelé naznačuje, jak dobrý a mimořádný výrobek P180 je a také to, že není bezchybný!

Když lehce shrnu výsledek:
1­) při instalaci pečlivě vybraných komponent ­(nepříliš hlučných­), nastavení větráků na nejpomalejší otáčky a s malými úpravami závisejícími na konkrétní konfiguraci ­(zablokování výstupů vzduchu u některých zdrojů, většinou vyhození windtunelu pro grafiku­) lze snadno postavit velmi tichý počítač slušného výkonu
2­) problémem je účelné vedení kabeláže, které si vyžaduje čas a úsilí ­(až příliš­)
3­) většinou se nepoužívá horní větrák a windtunel grafiky. Tato část konstrukce je spíš zbytečná a prodražuje výrobek.
4­) problematická dvířka ­(to je snad jediná opravdová chyba návrhu­)
5­) vyloučení nejhorších zdrojů hluku ­- většinou nevhodné chladiče chipsetů a grafik, CPU si uživatelé zpravidla pohlídají.
6­) řada fandů postavila počítače jak na bázi řady Antec 3000 ­(BQE atd.­), tak P180. P180 kladou vždy mnohem výše, přes její cenu. Prostě dokáže při stejné hlučnosti víc uchladit a umožňuje snadnější instalaci relativně výkonných komponentů.

Jenom pro srovnání ­- samotný server ­"architekta­" P180 věnoval P180 3 recenze: 1 orientační před uvedením a 2 další nezávislé, kdy testéři postavili 2 různé typy počítačů ­(s nespočetným množstvím experimentů a variací­). Provozovatel samozřejmě nerecenzoval.Vlastní recenze pak v jednom případě pokryly počítač pro extremistu ticha a relativně výkonný mainstreamový počítač. V diskusích jsou pak probíráany konfigurace desítek různě zaměřených uživatelů od hudebníků po pařany. Včetně fotek, postupného vývoje a úprav.
-­-­-­-
Vás sice šlechtí, že jste z těchto zdrojů neopisoval, avšak na tak drahý a úzce zaměřený výrobek je váš test nedostatečný. Nevystihuje všechny instalační možnosti a vámi dosažené teploty se mi zdají příliš vysoké ­(ta grafika...­).
- Zajímalo by mě, jestli provozujete DFI s aktivním chladičem chipsetu? Jejich chlazení je vyhlášené svým hlukem...
- experimentoval jste s umístěním zdroje ­(pootočení­) a zalepením bočních otvorů? Kvalitu zdroje neznám, ale ve většině konfigurací není třeba ani ventilátor dole, vše by mohl uchladit dobrý ­(a tichý­) ventilátor zdroje. Právě proto je spodní komora pro zdroj a ­(část­) disků oddělená ­- na teplotu ­"nahoře­" u grafiky by neměla mít vliv.
- Kde byl disk? Snad ne nahoře? Ten by měl být dole a dolní ventilátor by se dal vypnout. To by mohl uchladit i zdroj! Ten ventilátor je pro 2­-4 HD, ne na výpomoc zdroji, ten se má chladit sám ­(i pasivní­).
- Kvalita zdroje ­- ten váš neznám. Je tichý i v jiných setupech? Vypadá to na klon Fortronu, je otázkou jestli ze tiché řady.
_ Když se podívám na teplotní výsledky, tak je mi jasné, že teplota procesoru a desky je v podstatě vždy v pohodě, ale s chlazením grafiky není něco v pořádku. Vždyť jestli má při zátěži procesor 42 nebo 50 stupňů je nepodstatné ­- vadí jen ta grafika! Proč jste nevyzkoušel něco lepšího s pořádným ­(AC, Zalman­) chladičem?
- nemohu se zbavit dojmu, že se z vašich komponent dal postavit podstatně lepší a tišší počítač. Něco nebylo v pořádku asi s grafikou. Rozhodně s 1 diskem a kvalitním chlazením CPU není nutné vyjet všechny ventilátory na plný plyn! Ani si nejsem jistý, že by sestava měla být až tak hlučná při středním nastavení ventilátorů.

Pokus o závěr:
Skříň Antec P180 je nákladný výrobek pro entuziasty, ale jejím hlavním cílem je dosažení tichého či nehlučného provozu i s použitím relativně výkonných ­(a topících­) komponent. Umožňuje řadu různých konfigurací, dokonce modů, ale spíše směrem k nehlučnosti, ne estetických nebo ­"výkonostních­". Rozhodně nemá smysl jej posuzovat stejně, jako case pro entuziasty výkonu, herní case nebo pro moddery. Na jeho návrhu se podílel provozovatel jednoho z nejaktivnějších webů věnovaných ­"tichým počítačů­" M. Chin ­(www.silentpcreview.com­), nikoliv provoligový pařan! Ze stejných důvodů nedává smysl vyčítat mu nepřítomnost zdroje ­(entuziasti zásadně chtějí ­"své­" kousky­), koncepci více oddělených prostorů ­(to je záměr, ne náhoda, daní jsou problémy s kabeláží­) a vlastně i cenu. Samotná cena takového speciálu je prostě daná tím, že je jedinečný a nemá konkurenci. Vůbec jste nevzal do úvahy řadu drobných kontrukčních detailů, které výrobu i návrh evidentně prodražily ­- od sendvičového řešení nevibrujících bočnic po kvalitu uchycení disků. Dosáhnout obdobných výsledků s jinými skříněmi je zbytečně pracné ­- vyžaduje si řadu úprav.
-­-­-­-
Nyní něco pro ostatní zděšené diskutéry:
Proč vám vadí, že je P180 tak drahá, když ji nepotřebujete? 95% lidí takový komplikovaný a variabilní výrobek nemá zapotřebí! Pro výkonný či hráčký­/modderský počítač je to příliš drahé a komplikované, pro chudší příliš drahé ­(Antec má i levnější a přiměřené typy­). Já na něj zatím také nemám, bohužel.
Proč pořád někomu vadí, že existují drahé výrobky? Pokud mají co nabídnout úzké skupině lidí a dělají se v malých sériích, tak prostě vždycky budou drahé. Všichni nadávají na ceny Plextora 716, ale ruku na srdce ­- kdo opravdu potřebuje měření stavu médií a trošku lepší stabilitu, tak si ke svým NECům 1 kus koupí. Nezbytný není, pro běžného uživatele je dost rozumných alternativ.
Neodepisujte dražší a nadstandardní výrobky, jednou je můžete potřebovat i vy!

S výrazem dokonalé úcty
Michal
(MiŠko)
Odpovědět0  0
Jan Vítek (3360) | 23.11.200514:41
Nevim, co jsem Vam udelal, ale kde berete presvedceni, ze case odsuzuji? Cetl jste vubec recenzi? Kde jsem odsuzoval nepritomnost zdroje?

Co se tyce hluku, opravdu mam netopyri usi a stejne jako vetsina ostatnich lidi dokazu posoudit, zda se hluk ventilatoru zvedl, kdyz jsem je zapnul z 0 na 1200RPM. Rozdil byl znatelny a nijak me v tom nerusil chladic chipsetu ­(ktery byl v te dobe mimochodem deskou zpomaleny­). A nikde toto nehanim. Jen jsem rekl, ze s vlivem mrizek hluk stoupne. A vubec, otazka hluku je natolik individualni, ze je nemozne podat objektivni vysledek v ramci recenze.

Dale: vy pisete: ­"Vůbec jste nevzal do úvahy řadu drobných kontrukčních detailů, které výrobu i návrh evidentně prodražily ­- od sendvičového řešení nevibrujících bočnic po kvalitu uchycení disků.­"

a v recenzi stoji:­"Obě šachty je možno po odšroubování zajišťujícího šroubku vyjmout, čímž odhalíme jejich uchycení. Od zbytku skříně je totiž dělí plastové kolejničky, rovněž napomáhající k omezení šíření vibrací. Způsobu uchycení disků tedy tleskám.­" znovu se ptam ­- cetl jste vubec recenzi?

ad sestava ­- vyskakovat si opravdu nemuzu a v textu jasne pisu, ze se jedna o sestavu na porovnani ­- bude naprosto stejna i v jinych skrinich, takze nejde o momentalni dosazene teploty ­- o ty pujde az v pristi recenzi skrine pri vysledku porovnani techto teplot

no a nakonec pisu v zaveru: ­"Antec P180 je velmi podařená skříň a je jasně vidět, že u jejího návrhu výrobce přemýšlel. Každý detail má své opodstatnění, i když mouchy se také najdou­" a JASNE zduraznuji jeji vyhody jako Duraz na ticho a Dobre vyresene chlazeni

A na zaver par slov. Nejdrive mi vycitate, ze jsem si neprecetl diskuze a pak me zase chvalite, ze jsem z tech zdroju neopisoval. Dle me je povinnosti recenzenta popsat a otestovat vyrobek a vyjadrit nazor vychazejici z vlastnich zkusenosti. Hlavne z tech jsem vychazel a nemam potrebu se nechat ovlivnovat zkusenostmi jinych lidi, ktere ani neznam ­- to by asi nebylo moc profesionalni, co?
Odpovědět0  0
MiŠko | 23.11.200514:50
Děkuju za promptní reakci,
ještě se k recenzi večer v klidu vrátim.
Předem uznávám, že jsem vám v něčem ukřivdil, v chvatu ustřelil. Ale ne ve všem, zdá se.
Ještě s ­"k vám­" vrátím.
S pozdravem
MiŠko
Odpovědět0  0
Squish | 23.11.200514:41
Zajímaví názor, ale řekl bych že autor článku nechtěl vyzkoušet jak si vede skřín co se týče maximální tichosti, ale prostě zhodnostit její praktičnost. Ne každý musí mít maximálně tiché PC, jsou lidé kteří touží po max výkonu a je jim jedno jestli mají na stole jumbojet.
Odpovědět0  0
MiŠko | 23.11.200514:57
To sice může být pravda, ale jak můžu recenzovat speciál ­"na ticho­" a orientovat se na výkon?
To asi nedává smysl, ani autor recenzi si to nemyslí.
Kdyby byla recenze na herním serveru, tak by nejspíš logicky musel závěr znít, že je skříň PRO daný účel ­(výkon­-FPS­) předražená, nepraktická, špatně se ­"staví­" PC a není hezká. Svým způsobem by měl pravdu.
Ovšem Antec P180 na plný plyn ­(relativně hlučný­) pořád ještě neřve ­(a nevibruje!­) tolik, jako průměr osazený výkonnými komponenty. Aspoň doufám :­-­)
S pozdravem
Michal
Odpovědět0  0
Jan Vítek (3360) | 23.11.200515:19
Vyjadrujete nepodlozeny nazor. Antec jsem nemusel ani slyset na plny vykon, ten jsem zapnul pouze u dvou hornich ventilatoru. Dolni jsem pri testovani teplot nechal byt, protoze o ten neslo. A muzu rict, ze sedet u takoveho casu by bylo utrpenim, ale to samozrejme u jakehokoliv jineho se dvema 12cm ventilatory na 2000RPM. A jestli to je takovy SPECIAL na ticho, muzete mi prozradit, proc tedy vyrobce nedal uzivateli moznost mrizky u ventilatoru alespon odejmout a dat si tam vlastni?

Jako vylepseni po hlukove strance se zde da ­'pouze­' mluvit o dobrem uchyceni disku ­(ale i to se se Silentmaxxem neda srovnat­) a odhlucnene bocnice zapustene do plastu ­(to jsem, pravda, zapomnel podotknout­). Ale kdyz uz takovy special, tak proc nebylo krome vyfuku vetraku lepe vyreseno treba i jejich uchyceni? Stacilo pouzit stejny mechanismus jako u disku a nestalo by to o moc vic nez ted.
Odpovědět0  0
dan.straka@post.cz | 23.11.200515:26
Ač s některými výše uvedenými názory příliš nesouhlasím ­(ad. údajné testy P180 x 3700 BQE­), vsimli jste si, ze do teto diskuse se nazory pisi ­(od vsech ucastniku­) slusnym a kultivovanym zpusobem? Nemam dalsi ­"technickou­", ale tohle jsem chtel podotknout, je to mile...
Dan
PS: 3700 BQE je SAMOZREJME na ­"boj s hlukem­" vybavena lepe... ;­-)
Odpovědět0  0
MiŠko | 24.11.20059:34
Z čeho tak usuzujete? V recenzích na www.silenpcreview.com a ve řadě diskusních příspěvků hodně přesvědčivě uživatelé dávají až výjimky přednost P180.
Pokud si stěžují, tak na horší poměr cena výkon, 3000 při své ceně opravdu skýtá pro většinu lidí dost ­"tichosti­" za rozumný peníz. Jestli je některý typ asi nepovedený, tak je to P160. P180 a P150 jsou lepší.
Pokud jste měl možnost srovnání v praxi, jsem samé ucho. To by mně mohlo ušetřit dost peněz, to víte.
Michal
Odpovědět0  0
Mulder | 24.11.200513:33
Vy take nahodou nevite, kde sehnat P150 u nas? Docela se mi zalibila ...
Odpovědět0  0
liborc (398) | 28.11.200518:47
Ja jsem si asi pred rokem koupil Antec P­-160 v Anacompu ­(www.anacomp.cz­), ale jak jsem se dival Antecy uz nemaji. Zkuste se jich zeptat, zda by ho nedovezli a za kolik.
Odpovědět0  0
dan.straka@post.cz | 25.11.200510:02
Neměl jsem možnost slyšet 180ku.. bohužel. Nicméně 3700 BQE ano, s konfiguraci tichého počítače se vším všudy ­- ale bez domácích úprav ­(nejsem tuner ani upravovač čehokoliv, hledám hotové řešení­). Můj známý v německu ­(Bamberg­) provozuje 3700 BQe s vnitrnostmi zcela pasivne chlazenymi ­(chipset, procesor!, grafika­), tudiz ve skrini ma jen tri vetracky ­(21 cm Antec na vstupu, 21 cm jiny vetrak ­- neznam znacku ­- na vystupu a vetrak ve zdroji Antec­). Mohu rici, ze si nedokazi predstavit! tissi masinu, krom nahrazeni zdroje zcela pasivním.
A proc si myslim ze 180 je horsi? jde mi o konstrukci ­- 3700 = uzavrenej case se trama dirama osazenyma maximalne trema vetrackama. P180 ­- taky dobre uzavrenej case s dourou na boku a mistem na celkem pet vetracku, pricemz nekdete nejsou 120, ale jen 80... Takze koncepcne mi proste vychazi ze MAXIMALNE mohou byt hlukove na stejno... pak hraje roli ­(i Vami zminovana­) cena... a ve finale jsem byl VELMI POZITIVNE prekvapen zdrojem antec ­(byt se jedna v pripade 3700 ­"jen­" o 350W­) a jeho tichosti...
Uff.. :­) Snad jsem to napsal srozumitelne...

PS: Musim uznat ze koncepce skrine ­(vepredu dira, vzadu dir, dva pomalobezne vetraky 12 cm a pasivni komponnety + ­"nutne zlo­" ­- zdroj­) je u te 3700 asi nejvymakanejsi ze vsech Antecu. 3000 ma na strane vyrizlou diru na bocni vetrak, 3800 je sice stejna, ale je o fou sdrazsi a nevyhovuje mi klasicke ulozeni HDD. Dalsi alternativou muze byt Nexxus Breeze s jeho ojedinelym konceptem ­(utesnena skrin, dole ­(!­) 12 cm vetrak foukajici pres komponenty nahoru + zdroj­) je skvelej napad, ale bal bych se o teplotu.... samozrejme z rise snu je pak Zalman TNN serie ­(300­/500­/600­)... ale jelikoz ta TNN300 ­(pro maleATXky­) sroji cca. 30 000.. tak zatim bohuzel.... Skoda ze se o neco podobneho nesnazi nejaky ­"nizkonakladovy­" vyrobce... treba za 5­-10 000 by to asi stalo ­(usetri se za chlazeni celeho compu­)...
Odpovědět0  0
eraser (344) | 23.11.200517:52
Zaráža ma tvoj útok a hodnotenia, pričom si túto bedňu videl len na obrázku. Recenzia veľmi podrobne ukázala kvalitu vyhotovenia, montáže, vibrácií, pričom výsledky tichosti a teplôt beriem len informačne, nemá význam sa na tieto dve témy hádať. Ak mám záujem o vytvorenie veľmi tichého PC, no s výkonným chladením, musím uvažovať a investovať inak a toto nebolo zmyslom tejto recenzie.

Napr. si pozri môj článok, v ktorom hodnotím ekonomické a dve luxusné riešenia z hľadiska tichosti a chladenia.

http:­/­/eraser.wz.cz­/pages­/articles­/silent­-pc.html
Odpovědět0  0
MiŠko | 24.11.20059:56
Za útočnost jsem se pokusil omluvit autorovi recenze. Viz výše.
Ty podrobnosti vyhotovení mohly být u tak drahého cajku možná podrobnější.
Naopak nemohu souhlasit s tím, že ­"...vytvorenie veľmi tichého PC, no s výkonným chladením...­" nebylo předmětem recenze. Rozhodně u tak drahé a na tento účel zaměřeného výrobku mělo být.
Na váš článek se o víkendu rád v klidu podívám. Tímto směrem se hodlám také ubírat. Díky.
Michal
Odpovědět0  0
Squish | 23.11.200515:47
Já bych řekl že tohle speciál na ticho až tak neni. Jednak to výrobce neuvádí na krabici a jednak třeba chybí odhlučňovací hmota nebo něco podobného. Ale každopádně je to pěkně provedená case a sám zvažuju že si ji koupim. Jinak vesměs souhlasím s autorem i dávám v některých věcech za pravdu MiŠkovi :)
Odpovědět0  0
MiŠko | 24.11.20059:45
Mimochodem to opravdu je speciál pro tiché počítání, fakt. Když se prohrábnete webem a diskusemi, je to speciál pro komunitu kolem www.silentpcreview.com. Provozovatel webu M. Chin se podílel jako konzultant na návrhu, mají vlastní model ­(celý černý, elegantnější...­) atd.
Ta odhlučňovací hmota není potřeba, panely jsou sendvičové odhlučněné konstrukce. Dvojí tišení dělají prý jen extremisté ticha :­-­)
Michal
Odpovědět0  0
Squish | 24.11.200510:06
Dvojité odhlučnění není nikdy na škodu :­)
Odpovědět0  0
Galathas | 15.2.200621:54
Zdravim vsechny!

Naprosto souhlasím s Miškem, mam tuhle skříň ­(pixmania.com ­- 3800kč s dph­),a pro kolegu jsem skládal poč s P150, která je v poměru cena­/efektivita zdá se mi ještě lepší. Rád bych uvedl i pro recenzenta i pro ostatní, kteří pochybují, že tato skříň ­(i P150­) je opravdu TOP produkt, ktery je určen právě pro co nejtišší chod i VÝKONÝCH sestav. Dovolte mi pár poznámek k příspěvkům.

1­) Někdo tu psal, jak může být tato skříň určená pro tichý chod když nemá ani zvuk tlumící materiál na bočnicích a tolik větráčků ? No,jde o to, že samotná izolační hmota ­(Nexus DampTek, AcoustiPack, ...­) neučiní z case dokonale neslyšné řešení. Je to jen doplněk k dobře navržené skříni a především, ke skříni vyrobené z kvalitního konstrukčního materiálu s dosatečnou tlouštkou. Když si totiž pořídíte eurocase za pár stovek a koupíte cca za 1500 tlumící materiál a obložíte jím celou skříň, tak sice zajásáte, že se vám hluk snížil z nějakých 40db ;­-­) na 30db, což je markatní změna, ale nikdy s touto skříní a tlumícím materiálem nedosáhnete hranice 20db. A co Vám brání ? Nedostatečná kvalita použitých plechů, nedostatečná pevnost celé konstrukce­(vibrace­-hluk­), a tudíž se Vám budou vibrace všech pohyblivých částí ve skříní ­(větráčky,disky...­) přenášet na skříň více a vytvářet tak větší hluk ­(+provozní hluk­) než v dobře navržené skříni z kvalitních materiálů ­( dražší modely thermaltake,lian­-li, antec, ...­), a ani tlumící hmoty Vás nevytrhnou. Nejsou hlavním řešením, nýbrž pouze doplňujícím řešením pro koncové ztišení sestavy z kvalitních komponent a ve kvalitní skříni a to ještě jen pro určitá frekvenční pasma. a jak rika MiŠko: ­" Dvoji tišení dělají prý jen extrémisté ticha :­-­)­", tak k tomu se plne pripojuji. P180 ma už svou konstrukci naslapnuto k solidnimu tlumeni vibraci a tudiz i hluku. ­(pozn. zkuste si polozit ruku na vrchni desku vasi skříně, co cítíte ?? ... :­-­)­)­)

2­) Antec P180 byl navžen tak aby uchladil co možná nejtišeji­(nízké otáčky+regulovatelné otáčky použitých větráčků­) i ty nejvýkonější desktopové sestavy. Je velký omyl si myslet, že tato skříň může sloužit dobře zavylému overclokerovy. Ten totiž potřebuje výkonné chladiče,maximální průtoky vzduchu a tím i vyšší otáčky aktivního chlazení. Pro něj nebude tato skříň nikdy dost tichá a vlastně měl by overcloker hledat tichý chod nabušené mašiny, de to ? no , podle mě je to hloupost, a obě věci se značně vylučují. Filosofie tichého chodu PC ­(aniž bychom museli dělat kompromisy na výkonu ­) je v tom že se snažíme zvolit takový počet,typ,otáčky větráčků, a chladičů, a potažmo skříní, i komponent, abychom při výkonné sestavě dosáhli rozumných provozních teplot ­(idle­/load­) při snížení otáček, vhodnou volbou kvalitních vetráčků,chladičů a skříní. Antec P180 není skříň ani pro milovníky ready solutions ani pro milovníky všech možných plechových,různobarevných neonově svítících, nejlépe velkým oknem na boku se pišnících skříní, a blikajících jak na pouti. Tím nikomu neberu jeho styl a chutě. Antec P180 je prostě vzhledově spíš konzervativní skříň. Myslím že tu někdo zmínil case Centurion, no, nechci být zaujatý, ale srovnejte parametry obou skříní a nevím nevím :­-­). I když Centurion je také kvalitní skříň, ale hůře připravená na tichý chod než P180, nadruhou stranu Centurion ma výhody v jiných oblastech!

Ohledně větráčků dodávaných ­- ­(antec tri­-cool­) ty je dobré vyměnit za 120mm Nexusy­(tišší chod­). Nevím jak tu mohl někdo psát ­(autor promine,že si nepamatuji jméno­), že 120mm pri 2000rpm jsou velmi hlučné ?? Hmm, jistě de typ od typu, ale 120mm větráčky se z principu začali dodávat do PC skříní právě proto, že při stejném průtoku ­(cfm­) oproti menším vetráčkům mohli být právě sníženy otáčky a tím výrazně snížen hluk. Tj. je zřejmé že 120mm větráček při 2000rpm a daném CFM bude vždy tišší než 80mm větráček který aby dosáhl stejného CFM musí běžet na např. 4000rpm ­(prosím neberte mě za slovo­).takže fáma že tři 120mm větráčky jsou hlučné je jen fáma pokud to porovnám s jakýmikoliv jinými menšími třemi větráčky, které mají mít stejný CFM.

3­) Nevím proč recenzent testoval skříň při všech vypnutých vetráčcích. Je to sice zajímavý údaj, ale prakticky nemá vypovýdací hodnotu. Neboť tato skříň není konstruována na pasivní chod jako např. ZALMAN TNN500AF.

4­) Nejen z mých zkušeností, ale i ze zkušeností komunity kolem silentpcreview.com vyplyva že pro solidní uchlazení A64 3000+,6800gt,an8­-sli,2x1gb ddr400, 2xhdd bohatě stačí zapnutý pouze větráček pro exhaust vzduchu na zadní straně skříně ­( při zadělané díře pro vrchní ventilator a v dolní šachtě namontované 2xhdd a zdroj pro exhaust ­), navic stačí aby zadní větráček běžel na sníženém napětí 9V či 7V při kterém se 120mm nexus dostane na uroveň 20db. Samozřejmě teploty nebudou nízké, ale bodou pro všechny komponenty dostačující a v mezích tolerance ­(tj. např. pro hdd v idle jsou kolem 35­-38°C­). Ovšem nám jde především o to, aby celá sestava byla co nejtišší­( ne co nejchladnejsi :­-­)­), a v této konfiguraci skutečně je.

4­) teploty uvedené v recenzi. Jak vidím z diskuze nezdají se vysoké jen mě. Samozřejmě je nutno podotknout, že jde vždy o metodu testování, použité komponenty, a přesnost měření teplot. Pro zájemce o tuto skříň doporučuji shlédnout i ostatní recenze na internetu, pro přesnější obrázek o teplotní výkonosti této skříně. Myslím, že kromě této recenze snad v žádné jiné, už tak vysokých teplot nedosáhla, ale jak říkám to je otázka komponent a metody. Majitelům této skříně se nejvíce osvědčila konfigurace s chladičem CPU od firmy Scythe ­- model Ninja s namontovaným 120mm ventilátorem od firmy Nexus, zdroj Seasonic S12 430W ­( velmi tichý chod,kvalitní regulace, vysoká účinnost­), hdd od samsungu typ SpinPoint, kteréžto jsou stálice na poli tichých disků, z osobní zkušenosti mohu doporučit i vynikající ­(přesto levné:­-­)­)disky od Hitachi řada Deskstar T7K250, subjektivně mi připadají ještě tišší hlavně při seeku než spinpointy. Současně je dobré zvolit i dvd mech s tichým chodem ­- mě se osvědčila např. LG SuperMulti GSA­-4167B, která jede i při nízkorychlostním vypalování dost tiše. Mimoto je třeba vybrat i nejlépe pasivně chlazenou desku, kde jsou čipsety chlazené pasivně, mám dobrou zkušenost s a8n­-sli premium. Potom získáte solidně výkonné PC, které vám poběží velmi tiše v upravené p180. A přitom teploty nebudou takové jako naměřil recenzent v testu.

5­) Samozřejmě dlužno zmínit, že ve všech bodech ­"PROTI­" souhlasím s recenzentem, jmenovitě : Uchycení předních dvířek + nedoléhavost ­- toto je problém o kterém se Antec dozvěděl od všech majitelů velmi brzy, a je to něco co kazí výsledný dojem dokonalosti, panty dvířek totiž nejsou kovové a už vůbec ne bytelné a snadno se ochodí či dokonce utrhnou. Dlužno říci, že u novějšího modelu P150, už Antec vyslyšel prosby a kletby majitelů a upravil celý systém k všeobecné spokojenosti ­( rozsáhlá recenze na www.silentpcreview.com ­).

Uložení zdroje a nap. kabelů ­- ano toto je problém a je dobré zvolit modulární zdroj, nebo pokud nejste spokojeni s nižší účiností tohoto typu zdrojů , zvolit zdroj s DOSTATEČNĚ dlouhými kabely, které dosáhnou až k stropu skříně pro napájení např. mechanik dvd. Plně souhlasím s faktem, že je poněkud zdlouhavější instalace do skříně, jakož i cable management poté, ale na druhou stranu jste odměněni skvělým dvoukomorovým designem, který chytře odděluje teplo od zdroje a disků od tepla produkovaného CPU a GPU a tudíž umožnuje odvádět méně tepla z jednotlivých komor a z toho vyplýva možnost menších otáček a tiššího chodu. :­-­)

Diskutabilní přínos spojleru ­- ano, spojler je slušně řečeno na hov.. :­-­). nejen že jeho použitím odvádíme teplý vzduch nad skříň,kde se obvykle nachází osoba s pracující s pc, ale současně se tím otvírá prostor pro únik hluku z útrob pc přímo k uším dotčené osoby. Exces s kavou nemusim komentovat, neb ten je až ledově pravdivý, díky absenci přikrytí spojleru krytkou. Na druhou stranu je třeba zmínit, že když běží ventilátor nahoře a vzadu pak jsou teploty CPU o něco nižší, než když horní otvor zakryjeme a necháme jen ventilátor vzadu. Z toho plyne, že konstrukčně je to dobrá myšlenka, avšak v hrubě nedotaženém provedení pro skříň z tohoto segmentu.

Tunel pro grafickou kartu ­- zde bych nesouhlasil, tunel jsem zkoušel ­( a nejen já ­- viz forum na silentpcreview.com ­) a jeho schopnost chlazení v poměru k množství přidaného vzduchu je jasně pro jeho kompletní vymontování a zahození do koše, neb lidově řečeno: dělá to randál a chladí to jen nepatrně. Navic sama koncepce nasavani vzduchu ze zadni strany skříně, kam je mohutně vyfukován teply vzduch 120mm větráčkem, není zrovna idelní řešení, a k efektivnimu chlazeni jiste neprispeje.

Nekompatibilita s některými deskami ­- souhlas, pridal bych ještě i s některými zdroji :­-­)

Součástí jsou tři 120mm ventilátory ­- které není od věci vyměnit za tišší nexusy.

Vyšší cena ­- na pixmanii 3800kč s dph ,na ebay,či amozonu sezenete jeste levneji, pokud ovsem mate na shipping a golden Visa a nejste u české spořitelny :­-­)­)

Zde bych si dovolil přidat ještě jedno proti, ktere vyplyne z delšího používání ­- a to horší chlazení v části s rozšiřujícími sloty ­( a tedy i v segmentu PCIe pro GPU ­), mnoho lidí se dohaduje o důvodech proč tomu tak je, ale fakt je ten že prostě v té zadní dolní části vrchní komory se vzduch hůře pohybuje, a teply vzduch je z této oblasti špatně odváděn. Což ovšem neospravedlňujě extrémě vysoké teploty na gf6600, které zaznamenal recenzent ­- me teploty na GPU gf6800gt jsou kolem 45­/62 idle­/load ­( pri snizenych otackach na AC NVsilenceru.­), ale ukazuje to i na tento problem.

6­) byla tu zmíněna i P150 od Antecu, která se dodává se zdrojem Neo HE ­(modulární zdroj­) ­- na pixmanii kolem 4700kc s dph. Je to novější model od Antecu než P180. Měl sem možnost tuto skříň osahat a je jednoduše perfektni. Chyby p180 jsou odstraněny a dvoukomorovy sytem zrušen, stejně tak jako spojler na vrchni části skříně. Přidán je naopak kvalitní zdroj, a skvělý systém uchycení disku na gumová lanka až pro 3 disky v ceně. Navic je v ni v cene nainstalován tlumici material ­( jen dpolnujici reseni :­-­)­), a cela skrin je take vyrazne lehci nez p180. Subjektivne bych rekl, že P150 je ještě tišší než Sonata I i II i AC Silentium T2 a T3, s kterými jsem měl možnost se setkat. I když je nutné poznamenat, že zvláště s T2jkou i starší sonatou mám jen ty nejlepší zkušenosti co se tichosti týče. Bohužel ani jedna ani druhá nemají tak dobrý odvod tepla z vykonejsich komponent jako P150 ci P180.

Kdybych mel doporucit, tak P180 pro jeji prostornost, kvalitu zpracovani, novatorstvi a skvele teploty vykonnych komponent pri skvele tichosti chodu ­- je to skrin spis pro hracicky, kteri si radi vylepsuji a zkouseji a predvadeji :­-­)­) a P150 pro jeji sexy vzhled ­( nikdy bych nerek ze se mi bude libit bila skrin, ale na obrazku nevypada tak skvele jako ve skutecnosti !! ­), nizsi vahu ­- tudiz lepsi transport, skvely odvod tepla, a hlavne pro vynikajici tichy chod ­( tissi nez p180 ­) a za tu cenu dobry zdroj dodavany k p150tce. Ovšem méně majetní neudělají chybu ani se Sonatou ­(lepe starsi verze I nez novejsi II­), ci s nekterou skrini od AC v rade Silentium.

Omlouvam se pokud sem se nekoho dotknul, tak to jsem nechtel, chtel jsem jen vyjadrit svuj nazor k recenzi a predevsim k nekterym prispevkum. Dekuji za prostor, dekuji recenzentovi za vybornou recenzi, a vam vsem za pozornost a preju skveli vecer a jeste lepsi proziti bliziciho se vikendu :­-­)­)

PS: v diskuzi zminovana skříň Antec 3700 BQE je taktéž vynikajicí, leč je to oproti P180 ci P150 ­"nižší třída­", ale na druhou stranu samozřejmě po několika upravách v ní lze vykouzlit také tichou sestavu, ale není to skříň primárně určená pro ­"silent PC­" segment, ani kvalitou zpracovani, ani použitým materiálem, ani konceptem chlazeni ­(nasavani a vyfuk vzduchu­). Presto je to kvalitni skrin a vyborna volba. Myslim ze ji maji take na pixmanii.

PS: Nechcete zrecenzovat i P150 pro sve ctenare ? myslim ze by se dala sehnat bud od JSC Comp. nebo od TNTrade.
Odpovědět0  0
dan.straka@post.cz | 23.11.200511:29
Konečně si někdo v České zemičce všimnul skříní značky Antec. Je pravda, že z jejich programu se dá vybrat lepší kousek, než tahle ­- poněkud předražená ­- skříň, ale díky za to!
Jinak k drobné poznámce v textu o společnosti Chieftec ­(úložiště 5 a 1­/4 mechanik­) ­- právě Chieftec kopírují a vycházejí z Anteců a Chieftec vlastně založili konstruktéři, kteříé z Antecu odešli...
Mohu­-li doporučit, pak radím test Antecu 3700 BQE­-EC, což je pro příznivce vkusných, kvalitních a TICHÝCH skříní v čechách bohužel zatím neznámá, ale jedná se asi o nejlepší cenově dostupnou skříň pro tiché PC... ­(http:­/­/www.silentpcreview.com­/article116­-page1.html­).
Dan.
Odpovědět0  0
Jan Vítek (3360) | 23.11.200512:11
Diky za tip.

Ad Chieftec vs. Antec ­- pravda, pokud vime, ceho si vsimat, tak podobnost je vice nez nahodna.

Jan Vitek
Odpovědět0  0
dan.straka@post.cz | 23.11.200513:03
jj, rádo se stalo :­) Dlužno uznat, že Chieftecové zvládají o dost lépe marketing a podporu prodeje. Neznám čísla, ale typnul bych si že bude Chieftec prodávat lépe než Antec, kterej je malinko míň progresivní a zaměřenej na kvalitu a v poslední době na ­"tichost­".
ještě jednou upozorňuju na Antec 3700 BQE ­(http:­/­/www.antec.com­/ec­/productDetails.php?ProdID=00362­), což je asi nejpovedenější kousek z celé rodiny ­(dražší Sonata je až moc drahá...­). Je zajímavé, že třeba následovník 3800 ­(nebo SOnata II­) již tak povedený není.
Dan.
Odpovědět0  0
Mulder | 23.11.200515:09
Tak zrovna tahle skrin se mi treba vubec nelibi. Ale z nabidky Antecu by se mi libila treba ­'P150 EC­', ale kde ji u nas sehnat?
Odpovědět0  0
Mulder | 24.11.20058:57
Tak opravdu nevite nekdo? Precetl jsem si na ni recenzi na tom silentpcreview a asi jsem se zamiloval :­-­)­))
Odpovědět0  0
dan.straka@post.cz | 24.11.20059:27
Je to blbé, příteli. tyhle casy opravdu u nás nejsou známy. Dováží je JSC computers a dodává několika málo maloobchodníkům, kteří je odebírají. Ale jen pár druhů. De facto jsem u českejch obchodníků nekupoval nic, protože prostě 3700BQE dodávají děsně draho. Pro tři známý jsem ji ale objednával z pixmanie.. zkus se mrknout, esli tam nemají tu 150...­(a 3700 BQE je lepšejší! :­-­)­))
Odpovědět0  0
Mulder | 24.11.200513:16
Nemaji :­-­( Maji tam prave jen 160, 180, AVC001 a Aria ... Sakra, asi se zase budu muset vratit ke koupi Thermaltaku :­-­(
viz. http:­/­/www.jsc­-computers.cz­/index.php?cPath=46_113
Odpovědět0  0
M.B. | 24.11.200517:07
Sehnat se da i u nas i kdyz dost tezko. Zkus google, mozna neco najdes:­) Ja sem u nas koupil SLK3000b coz je jako 3700 ale bez zdroje. Dal sem za ni 1500. Vyborna skrin s jejiz pomoci sem postavil naprosto tichy pocitac.
Odpovědět0  0
DigitaldooM (137) | 23.11.200510:16
Recenze je moc dobrá ale teda ten předmět k recenzi je přímo ubohej ... když se podívam na case v této cenové relaci napadá mě jestli ste si náhodou nepopletli cenu protože za tohle chtít takový prachy je zlodějina ... silně mi to připomíná EC :­);­) každopádně pokud ste chtěli uživatele varovat před touto case tak se vám to povedlo a já vám držim palce ;)
Odpovědět0  0
Martin Štěpánek (439) | 23.11.20051:17
Zdravím,
recenze je pekna, ale musim se pozastavit nad tim casem. Nemuzu si pomoct, ale za 4700kc mi to prijde predrazeny a blbe reseny. Pokud jsem z recenze dobre pochopil, je ta cena bez zdroje ­(a pokud tam je ten Man Power FSP300­-60BT se kterým jste testovali, tak potom je to podobne, jako kdyby tam zdroj nedali­). To uz si radsi priplatim za paradni Stacker nebo usetrim a vezmu Centurion, ktery vypada taky dobre, i kdyz treba uvnitr neni tak dobre reseny. U testovaneho casu se mi nelibi umisteni zdroje ­- tahani kabelu od zdroje. Taky se me vubec nezdaji teploty, ktere mate...tim narazim na divny tok vzduchu v case. Kdyz vezmu CPU, tak hodnoty okolo okolo 50 nejsou prilis dobre, zvlast, kdyz jste meli XP­-90C, coz je super chladic. A nemluve o VGA, ktera se primo dusi ve vlastni stave....je videt, ze ta grafarna je chlazena uplne mizerne...a pritom to je obyc Club3D GF6600 ­(ta tolik nehreje, preci jsem ji sam pouzival­).

No nic, jak rikam, recenze pekna, skrin desna a rozhodne bych ji nechtel snad ani zadarmo. Jeji vnitrni reseni me vubec nenadchlo a jsou i lepsi na trhu ­(Coolermaster, ThermalTake a dalsi­).
Odpovědět0  0
traktor2 | 23.11.20058:32
Ty teploty me vzhledem k pouzitym vetrackum a jejich poctu ponekud prekvapili. Tahle skrin v recenzich ve svete vetsinou dostava 8­-9­/10 bodu. A to kvuli skvele resenemu chlazeni, redukci hluku a skvelemu zpracovani. Viz. http:­/­/www.antec.com­/ec­/info_reviewRst.php?Language=%25&ProductFamily=Performance%20One&Regi­on=%25&Submit=Submit . Souhlasim, ze cena je ponekud premrstena a neodpovida hodnote vyrobku, obzvlaste pokud uvazime, ze neni soucasti case kvalitni zdroj. Planuju v blizke dobe nakup nove case a nejspis to bude tahle. Libi se mi decentni desing a provedeni. Osobne me prijdou case, ktere pripominaji spise cirkusovou atrakci ci ­"laser show­" ponekud nevkusne. V recenzi me dost chybi uvedeni teploty komponent v klidu ci pri bezne praci a predevsim teplota hdd ve spodni casti case, kde se primo 2x12cm staraji o vetrani. To povazuji za dost velky nedostatek. Jinak je recenze neni spatna.
Odpovědět0  0
Jan Vítek (3360) | 23.11.200510:08
Ad komponenty v klidu ­- teplota CPU se pohybovala okolo 30°C ­(cool­'n­'quiet­), chipset 35°C a grafická karta 56°C. Tyto teploty jsem do testu nezarazoval proto, ze chci testovat skrine, jak zvladaji odvod tepla pri zatezi. V klidu vam teploty v norme udrzi kazda.

Co se tyce teplot HDD ­- teplotu bych mohl uvest, ovsem je nad slunce jasne, ze takovy nuceny prutok vzduchu od dvou 120mm ventilatoru v tunelu by nemel problem jakykoliv disk uchladit. Jina situace by byla, kdybych mel k dispozici 4 disky a ty pod zatezi v dolni sachte vyzkousel, bohuzel to neni mozne.

Jan Vitek
Odpovědět0  0
Zajímá Vás tato diskuze? Začněte ji sledovat a když přibude nový komentář, pošleme Vám e-mail.
 
Nový komentář k článku
Pro přidání komentáře se přihlaste (vpravo nahoře). Pokud nemáte profil, zaregistrujte se pro využívání dalších funkcí.