reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně
17.5.2006, Jan Vítek, recenze
Již dlouho jsme tu neměli skříň, jež by zaujala svou mohutností, konfiguračními možnostmi a originálním vzhledem. Tento APlusCase se tváří, že splňuje všechny tyto požadavky, pokud tedy hledáte rozměrnou a bytelnou skříň, zde je váš adept.
Johny_R | 31.10.20069:39
Co se týče těch různých bočnic, tak to byla patrně řeč o Casteku 1022­-5. Ten má buď plnou bočnici nebo tuhle nebo dvě s různými okny, takže celkem 4. AplusCase patrně převzal, bohužel, jen tu s dírou. Taky bych radši tu plnou, ale Casetek stojí asi o 1000 Kč víc :­-(
Odpovědět0  0
sorX (11) | 31.10.200619:57
Tak to by me zajimalo, kde jste ty Caseteky videl u nas prodavat? Nikde jsem zatim nenasel typ 1022, ktery odpovida x­-bladu.
Odpovědět0  0
Johny_R | 31.10.200622:57
http:­/­/www.jscomputers.cz­/Casetek_A_CS_1022_5_X_Blade_black­-cP­-46_164­-pId­-12182.html
Stačí zagooglit. Jestli jsou u nás k dostání i varianty s jinými bočnicemi nevím. Tahle má každopádně bočnici bez díry ­(aspoň podle obrázku­). Ostatní bočnice jsou k vidění na stránkách výrobce.
http:­/­/www.casetek.com.tw­/super­-case­/CK­-1022­-5­-s.htm

Moc rád bych někde našel Apluscase s neděravou bočnicí za cenu Apluscase, která je o 1200 nižší než Casetek.
Odpovědět0  0
sorX (11) | 1.11.200615:46
Tak tohle jsem nasel taky. Mel jsem ale na mysli 1022­-6 verzi. Ta se mi libi o hodne vic...
Odpovědět0  0
sorX (11) | 1.11.200615:47
Jinak jeste btw ty odkazy co pises, tak to je case od apluscase a ne caseteku. Maji to spatne napsany. Casetek do CR snad nikdo nedovazi coz je skoda...
Odpovědět0  0
Johny_r | 2.11.200611:56
Apluscase a Castek jedno jest. Aspoň teda co se týče týhle skříně. Prodává se pod oběma značkama úplně ta samá. Akorát, že Casetek dodává různý bočnice a A+ ne :­-(
Odpovědět0  0
sorX (11) | 2.11.200619:17
Jasne, ale proste tady v u nas nic jinyho nez A+ case nesezenes, tudiz ani s jinou bocnici. To ze maji na obrazku hladkou bocnici je sice hezky, ale stejne maji jen s tou dirkovanou. Stalo by za to, kdyby nekdo zacal do CR dovazet originalni CASETEK jak se patri.
Odpovědět0  0
sorX (11) | 8.9.200619:02
Jeste jednou pridavam dotaz, jestli nejak ty kruhove otvory v bocnicich nebrani proudeni vzduchu?
Odpovědět0  0
Sommer | 17.9.200612:04
Záleží, jestli budeš mít ve skříni nějaký přídavný větráky. Já tam třeba mám 2x 120mm ­(vepředu a vzadu­) a s prouděním vzduchu nejsou problémy. Můj Athlon A64 @ 2000Mhz ­(se Zalmanem­) má při zátězi max 34°C, GF 7600GT max 55°C, disky nepřesáhnou 30°C...
Odpovědět0  0
sorX (11) | 17.9.200612:49
Takhle to chci taky chladit, ale jde o to, ze ty otvory asi budou narusovat proudeni od tech vetraku. Jak jsou vubec velke diry v tech bocnich sitech?
Odpovědět0  0
Sommer | 17.9.200622:36
Mají průměr cca 30cm ­(+­-5mm­). Aspoň jima utíká ven teplej vzduch, kterej nevytáhnou zadní ventilátor a zdroj...
Odpovědět0  0
Sommer | 24.8.200611:14
Zdravím, v předchozích diskuzích jste byli znepokojeni nad nedostupností některých volitelných doplňků k této skříni. Psal jsem do několika obchodů a dnes ­(24­/08­/2006­) mi přišla tato odpověď z www.bostar.cz: ­"Objednat tyto díly u nás lze. Btx kit a spider screws máme již objednané u dodavatele a dostaneme je příští týden, cena zatím ale ještě není stanovena. Klec na HDD budeme teprve objednávat, mohla by být skladem nejdříve za
10dní. Až budeme vědět termín dodání a ceny napíšeme, případně opět poptávejte za týden.­"
Odpovědět0  0
sorX (11) | 16.8.200615:34
Tak myslim, ze se jedna o naprosto idelani case ve vsech smerech. Jen mam par dotazu: Kolik zaslepek pro vetraky je k dispozici pro predni stranu case? Nerusi postranni diry v bocnicich proud vzduchu v case?
Odpovědět0  0
-ja- | 18.8.20064:02
no sice nejake nevyhody by se tam nasly, ale...
.
jinak nevim jestli dobre chapu tvuj dotaz, ale case ma vespod jednu tu ­"troj­-mrizku­" a moznost pod tim pripojit jeden 12cm vetrak, a potom imo kdyz se oddelaji nad timhle ty tri samostatne mrizky, tak je tam misto pro dalsi 12cmvetrak ­(a imo tam jde dokoupit jeste jeden blok na 4hdd­)
.
potom je pochopitelne jeste jedna 12cm pozice ­"pod zdrojem­" vzadu
.
diry nic nerusi ­- vzduch proudi v pohode, soudim dle toho, jak je vse pekne chlazeno ­(a tise­)
.
a s 800rpm ­(a cca8db­) vetrakem od scythe, je to dobra kombinace :­)
Odpovědět0  0
sorX (11) | 18.8.200611:27
Jake nedostatky? Docela o ni uvazuji, tak se ptam. Trosku mi chybi bocnice, ale to se da prekousnout. Vaham jeste mezi TT Armor, ale tahle je mi sympatictejsi.
Odpovědět0  0
-ja- | 19.8.200612:57
no me vadi­(lo­) tohle:
.
- nevim kde koupit ­(=ted nikde nemaji­) pridavny modul pro dalsi disky
- plne bocnice ­(imo by byly jeste hezci nez soucasne­)
- neni mozno pouzit nexus twin pro 3,5­"hdd do 5,25 pozice ­(nejdou pridelat na ty plastove pacicky co pouziva skrin­)
- je tezka jak prase :­)­) s hw uvnitr to ma u me ~25kg
- kdyz se prednim tlacitkem vypnou ledky, tak ty vespod porad sviti ­(maji vlastni vypinac uvnitr skrine­)
- nema ­"na strese­" :­) drzatko pro prenaseni ­(spis vlaceni za sebou, vzhledem k vaze­)
- ma pitome kabely od toho prvniho modulu vpredu skrine ­- power­/hdd jsou ok, ale usb­/firewire sux
.
tot asi vse, jsou to vicemene jen malichernosti ­- ale treba to s upevnenim 3,5>5,25 me dost nastvalo
.
osobne bych do ni sel znova ­- imo nic lepsiho na cz trhu k dostani neni ­(nepocitam­-li ­"predchudce­" stacker a LianLi skrine)
Odpovědět0  0
sorX (11) | 19.8.200617:43
Tak Stacker mi prijde dost drahej a TT Armor se mi zase nelibi s tema dvirkama. Da se rict, ze ty malichernosti, ktery uvadis mi vubec nevadi. S tim modulem pro HDD me to trosku znepokojuje, ale snad se bude na dotaz dat sehnat. Takze diky...
Odpovědět0  0
Sommer | 28.7.20060:05
Buď jsem nečetl pozorně, nebo mi to nějak nedošlo ­- je možné úplně vypnout veškeré ­"osvícení­" skříně nebo se daji vypnout je ledky v čelním panelu? Dík!
Odpovědět0  0
-ja- | 30.7.200616:20
sice jsem clanek moc necetl, nevim teda co a jak tam je psane, ale case mam doma a tim tlacitkem se daji vypnout ledky v tech dvou listach; a ­"koleckem­" jenz je na dne skrine ­(v miste jakoby pod grafikou­) se da nastavit typ blikani spodni casti case a popr. to vypnout ­(no a oboje jde pri nejhosim na trvalo odpojit z napajeni)
Odpovědět0  0
Sommer | 30.7.200620:53
Díky moc! Ještě jeden dotaz ­- má ta skříň větrací průduch jenom z levé strany nebo z obou stran?
V úvodu článku je taky ­"Volba mezi čtyřmi různými bočnicemi­".....jak tomu mám rozumět? To si můžu při objednání typ bočnice vybrat? I na obrázku v recenzi je ta skříň s neperforovanou bočnicí...
Odpovědět0  0
-ja- | 31.7.20065:40
pri objednani neni mozno z niceho vybrat ­- nevim co tim o tech 4 bocnich autor myslel ­- case ma normalne to ­"kolo­" jak z jedne strany, tak i druhe ­(a v realu to vypada moc pekne­)

case vypada jako precizni prace ­(mam jeste nexus a ten je na tom hure ­[to provedeni­]­) ­- akorat ma x­-blade jednu nevyhodu, ze kdyz se tam prida zdroj a disky­/mechaniky a dalsi vnitrnosti ­- tak to ma snad 30kg :­)­)

na krabici psali myslim ze ma 17­/19kg ­- ne tady uvadenych 14
Odpovědět0  0
Sommer | 31.7.200610:23
Zase díky! poslední otázka: Jak moc proniká hluk skrz bočnice? Samozřejěm vim, že záleží na tom, co ve skříni mám; zajmá mě tedy srovnání s jinou skříní ­(máte­-li takovou zkušenost­).
Odpovědět0  0
-ja- | 1.8.20061:36
no asi takhle, na mem hw ­- coz je a64­-3500+ ­(s nejakym tichym artic chladicem­), nvidia 7600 ­(pasiv­), dvd mech. a nekolika 300gb disky, tak to delalo pri minule skrini strasny bordel ­(coz me nexus skrin strasne zklamala ­- za ty prachy a po tom vsem chvaleni na vsech serverech :­(­( ­) a nebo to vubec nezvladalo chladit ­(dle toho, jestli jsem nastavil ventilatory ­(vespod case­) s ohledem na ticho nebo vykon­) ­- coz se u disku projevilo tim, ze mel 51°C :­(
mj. se me na tom nexusu vubec nelibilo jak je uvnitr usporadany ­- strasne blbe se ­"uklizely­" nepouzite kabely ze zdroje
takze po tydnu jsem ho vymenil za tenhle

ted mam stejny hw, x­-blade skrin a enermax zdroj ­(odpojitelne kabely­) a jsem opravdu moc prekvapen, jak je to tiche a jak pekne to chladi ­(vyjma ventilatoru ve zdroji a na cpu mam jen jeden pred mistem na disky ­- 12cm a nejakych cca 1000otacek ­- cekal jsem, ze prave diky tomu, ze je skrin cela ­"derava­", ze to bude hucet a nee ­- je to opravdu tiche ­- ted jeste budu menit chladic na cpu za nejaky pasiv a necham na nej jen foukat ze zadniho mista ve skrini ­(pro ventilatory­) ze stejneho jak mam u disku... tipuji ze potom vyjma slabounkeho vrneni u disku, nebude nic slyset ­(tj., skrin opravdu neprenasi vibrace z disku na sebe ­- takze to nedela bordel jak treba u zminovaneho nexusu­)

akorat mam celkem strach jestli nebude hw vadit, ze bude se tam asi dost prasit ­(pres predni 5,25­" pozice ve skrini­)... zase na druhe strane, rok to vydrzi a potom bude moje sestava stejne nucena vymenit za lepsi... ­(a nebo to jednou za dva mesice vysat, coz pri me lenosti ... :­)­) ­)

snad jsem nejak pomohl, kdyztak se jeste zeptej...

ps:
na zkousku jsem tam mel ramecek­/suplik na hdd, od wipoweru s vlastnim ventilatorkem v sobe... a omg, pri prvnim zapnuti jsem se leknul a okamzite vypnul komp, oproti normalu to hucelo aspon trikrat vic :­(
Odpovědět0  0
Drzitel | 21.12.200615:29
Majitelom som sa stal teprve nedavno a mozem povedat, ze je super.
Moja zostava je A64 3200+, 1GB RAM GF 7900GTX 400GB HDD.
Spolu so skrinkou som objednal Noctua NH­-U12F na CPU a na chipset Thermalright HR­-05 SLI. Ventilator s Noctua som dal dopredu, napojil cez redukciu a na vysavanie som dal 120mm AC12L. Teplota na CPU je pri plnej zatazi po 1.5 hod cca 42 stupnov, ale je to tiche tak, ze sa kludne vyspim aj ked mam hlavu cca 1.5m od PC. Proste parada...
Odpovědět0  0
univerzal_shw1 (90) | 31.5.200613:56
Rekl bych ze je slusna, ale mne se znaji lepsi THERMALTAKE a AEROCOOL i designove. Ale samozrejme kazdej posoudi. Nejlepsi vyber je asi na http:­/­/www.tntrade.cz tak uvidite.
Odpovědět0  0
PhilPhil | 18.5.200614:33
Mně coby člověka, který vlastní hlavně Toshibu Protégé k práci a chystá si koupit a zařídit nějaké to Multimediální PC k připojení k LCD televizoru pro domácí zábavu, opravdu víc zajímá hluk za chodu, který ze skříně uniká, než to, jak se do ní něco montuje. Montovat budu jednou, poslouchat jedoucí ventilátory pak pořád. Možná by se tato informace dala do recenzí přidat? Jinak mi to připadá jako jednostranně orientovaná recenze, podobně jako když někde recenzují notebook a neudají jeho váhu. Díky
Odpovědět0  0
Jan Vítek (3360) | 18.5.200614:56
No to nevim, jak byste si to predstavoval, kdyz si jednak ventilatory k teto skrine musite koupit sam a take dalsi zdroje hluku ­- chladice a disky ­- si zvolite sam. Je vsak jasne, ze ony perforovane bocnice propusti vice hluku, nez kdyby byly celistve.
Odpovědět0  0
Night | 6.12.200610:51
Kazdopadne, ak sa niekto rozhodne vyplnit bocnice ­"anti­-hlukovym­" nic tym nepokazi, ani na ukor vetrania pretoze sa da vykuzlit idealne prudenie vzduchu kombinaciou predneho a zadneho ventilatora. Co je pri pouziti 120 mm bezproblemove.
Odpovědět0  0
honza22 | 17.5.200618:26
Zasnu jak se vposledni dobe vyrobci predhaneji kdo uvede skrin s nejvetsim poctem ruznych ventilacnich otvoru na nejruznejsich mistech a zaroven kdo pri tom pouzije nejvic toho materialu s malymi otvory jako je zde videt napriklad za zadnim ventilatorem. V jedne moji skrini byl pouzit take kus tohoto materialu misto mrizky ventilatoru a byl jsem s tim maximalne nespokojen, jedine stesti ze bylo mozne ho snadno odstranit. Po experimentovani s timto materialem jsem zjistil ze pokud je pred ventilatorem tak dramaticky zvysi hlucnost ale prutok vzduchu neomezi o vice nez cca. 30%, pokud je ale za ventilatorem tak byl prutok omezen az o nejakych 60%. Od te doby uz tento material nemam rad, ale je mozne ze tento bude o neco lepsi, prestoze vypada naprosto stejne.
Pokud je takto udelane cele celo skrine a obrovske otvory v bocnicich, tak to jednak uplne zrusi nejake optimalni proudeni vzduchu pres celou skrin, ale nejvetsi problem je, ze naprosta vetsina hluku zevnitr skrine muze takto krasne pronikat ven. Skrin by podle me mela chranit komponenty pred vnejsimi vlivy a zaroven zabranit tomu aby co mozna nejmene hluku zevnitr pronikalo ven, a to tyto ­"cednikovite­" skrine splnovat nemohou.

Ze je skrin dodavana bez ventilatoru take hodnotim spise kladne, protoze si nevzpominam ze bych nekdy pouzival ty dodavane od vyrobce, prestoze obcas byvaji az prekvapive dobre. Na druhou stranu si myslim ze naklady na vyrobu+cena prislusenstvi nedelaji vice nez 25­-35% z MO prodejni ceny skrine u nas, takze by ta uspora ani nestala za rec. Muj osobní odhad je ze cena bezneho 120mm ventilatoru od vyrobce pri odberu tisic kusu nikdy nebude vyssi nez 30­-50 korun, mohu se ale mylit. Jako sberatel ventilatoru jsem ale pri koupi skrine nebo zdroje zase rad za kazdy novy typ ktery jeste nemam.
Jinak mi ale prijde ze to muze byt celkem slusna skrin a s hodnocenim souhlasim.
Odpovědět0  0
Jan Vítek (3360) | 17.5.200622:58
Taky v tom materialu vidim jako nevetsi vyhodu tu, ze neni pevnou soucasti skrine, takze se jednoduse zahodi a misto nej prijde kulata mrizka, nebo, jak to mam ve sve skrini, vubec nic. A kdyz nehrozi, ze se do onoho otvoru nedostanou kabely, milovany krecek, nebo detsky prstiky, tak to je bezkonkurencne nejlepsi reseni.
Odpovědět0  0
Michal Mitrega (56) | 17.5.200623:27
ano nevidím důvod proč si nechávat mřížku před ventilátorem ­(jakýmkoliv­) ­- rozvody kabelů mám udělané téměř dokonale a žádnej se k žádnýmu ventilátoru nedostane

hh btw křeček tam za 1. nevyleze a za 2. by ho můj 120mm větrák vzadu odfouknul :_D

dál každej výrobce nedává do skříně hlučný a pomalu se točící shity ­(moje Lian­-Li PC7A budiž zářným příkladem­)

potom bych rád upozornil, že ne všechny disky se chovají jako vibrátor ­(takže tvrzení, že musíte mít vždy X kg case je trochu liché­) ­- ať žijí Samsungy ­(hóódně tiché a hódně nevybrující a hodně chladné­)

btw podívejte se na obrázek bočnice a zjistíte, že se tam dá dát pořádnej větrák ­(pokud nejste úplně technickej antitalent ­- i když to mohl výrobce usnadnit­) ­- zkrátka s vrtačkou není problém dát tam 250mm větrák ­(tuším, že je to tahle velikost, ale malý odchylky tu nehrají roli, stačí trefit vyvrtání otvorů­)

problém je takovej sehnat, už nemusíte hledat v příšlušenství pro PC, ale spíš normálně ve větrácích ­(tuším, že třeba papst by mohl něco takovýho dovážet)
Odpovědět0  0
žadatel o recenzi | 18.5.200612:21
Odpovědět0  0
Ełven (1) | 17.5.200616:15
koupil jsem si TT armor, protoze to byl CoolerMaster Stacker v hezcim, ale tahle skrin je pres kopirak snad komplet, krome listy s diodami...kdo ma radsi funkcnost vezme CM stacker, kdo design TT Armor...jediná silná výhoda je cena ­(TT Armor a CM Stacker ­- 5K a tohle necele 4K...za znacku se plati :­( )
Odpovědět0  0
Hoooba (16) | 17.5.200611:44
Předek vypadá jako okopírovaný a otočený z Aerocool Baydream, jehož jsem spokojený majitel.
Odpovědět0  0
radekhulan (150) | 17.5.200615:57
PS: Aerocool Baydream je jen kopie Coolermaster Stacker, jehož jsem spokojeným majitelem ;­-)
Odpovědět0  0
Nezúčastněný | 17.5.200610:59
Zdravím, v nabídce je i varianta bez podsvícení viz.: http:­/­/www.czechcomputer.cz­/fulltext.jsp?query=AplusCase+X­-Blade&type=stockitem
Odpovědět0  0
xmates (20) | 17.5.200610:24
mno, podle mne to vypada jako kolotocova kopie nekolik let stare case coolermaster stacker
Odpovědět0  0
X-COM (73) | 17.5.200610:04
Tak v Czechcomputeru maj už skříň bez světýlek, ale je ještě dražší než s nima... to si je radši vypnu.
Zatím jsem měl spadeno na Auroru, ale koukám, že jí roste pořádná konkurence. Škoda jen, že tahle skříň nemá dolní pozice pro disky na stranu, to se mi zdá lepší.
Odpovědět0  0
djWilly (32) | 17.5.20069:32
Ta skrin vypada dost dobre ­- jen bych mel dotazek? Mam 2x Silentmaxx HD Silencer a koukam na to uchyceni v 5,25 sachtach a z obrazku nemuzu vycist, zda by tam sly namontovat ­- maji sroubky tusim do spodni rady ­- uz jsem videl par casu, co maji uchycovani jen pro vrchni radu v 5,25, coz by ani tak nevadilo, kdyby nebyly mezi jednotlivymi sachtami ty blby plechovy zarazky, aby mechaniky po odsroubovani nespadly dolu.
Do budoucna si ji mozna poridim, potrebuju aspon 5­-6 5,25 a tenhle case je dost variabilni.
Odpovědět0  0
Jan Vítek (3360) | 17.5.200616:08
Mezi 5,25­" zarizeni a sachtu jeste patri ony lyzicky, takze ty sachty jsou o neco sirsi, nez 5,25­". K instalaci Silenceru tedy budete muset ty lyzicky pouzit, to by melo jit bez problemu, jinak to tak snadno pres sroubky nepujde.

Jinak Silencer nemam, takze vyzkouset jsem to nemohl.
Odpovědět0  0
Zajímá Vás tato diskuze? Začněte ji sledovat a když přibude nový komentář, pošleme Vám e-mail.
 
Nový komentář k článku
Pro přidání komentáře se přihlaste (vpravo nahoře). Pokud nemáte profil, zaregistrujte se pro využívání dalších funkcí.