reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Asus Eee PC 1000 - třetí generace

31.7.2008, Josef Brož, recenze
Asus Eee PC 1000 - třetí generace
Málokterý notebook za svou krátkou kariéru získá status kultovního nebo lifestylového produktu. Za úspěchem Asus Eee stojí především nízká cena, kvalitní zpracování, mobilita a široké možnosti použití. V dnešní recenzi se podíváme na již třetí generaci Asus Eee PC 1000.
Asus Eee se za svou relativně krátkou kariéru stal fenoménem. Podobně jako například Apple, který se svým iPodem vtrhl na trh přehrávačů, Asus zcela převrátil zavedené rozdělení notebooků. Taiwanský výrobce v podstatě založil novou kategorii mobilních přístrojů. Asus Eee však bourá u i tuto představu a zcela převrací zažité pravidlo - čím menší, tím dražší notebook. V podobě Asus Eee se na trh dostal produkt, který splňuje všechny atributy spotřebního zboží. Hlavním přínosem modelů Asus Eee je nízká cena a dostupnost širokým vrstvám. Notebook se tak v podvědomí zákazníků posunul na úroveň domácí elektroniky.


Asus Eee PC 1000

Asus Eee nabízí jednoduchý hardware s propracovanou ergonomií a zajímavým designem. Architektura notebooku je zajímavým slepencem moderní i poněkud starší technologie. Nejdůležitějším prvkem hardware je bezesporu nový procesor Intel Atom N270. Použitím této procesorové platformy výrazně zvyšuje výdrž notebooku na bateriích. Powermanagement Asus Eee staví především na technologii Super Hybrid Engine, která umí dynamicky měnit FSB frekvenci sběrnice. Přibližně 4-6 hodinový provoz umožňuje rovněž baterie s kapacitou 6600 mAh.


Hardware Asus Eee PC 1000

Nový model Asus Eee PC 1000 odstraňuje většinu chyb, které provázely uvedení předchozích generací (zejména Asus Eee 4G). Pomineme-li změnu procesorové platformy, největší pokrok představuje především 10" displej, vyšší kapacita SSD disků a konečně i přítomnost Bluetooth modulu.


Asus Eee PC 1000

Asus Eee je především synonymem mobility. Na cestách Eee poslouží jako skladný pracovní nástroj. Desetipalcový subnotebook jednoduše schováte do batohu nebo kabelky. Po připojení monitoru, klávesnice a sítě máte před sebou plnohodnotný počítač. Vzhledem ke kvalitě zpracování bych se nebál tento notebook zapůjčit přítelkyni nebo dětem na hraní. Pro většinu uživatelů bude Asus Eee především textovým editorem, internetovým prohlížečem a prostředkem pro komunikaci s přáteli. Asus Eee by měl být na českém trhu dostupný začátkem srpna.


Nápad
Slabší výkon
Design a funkčnost
Provozní teplota
Velikost
Ikona Odkaz na databázi
Mobilita a cena
Ikona Odkaz na databázi
Orientační cena: 11 500 Kč včetně DPH


Za zapůjčení notebooku Asus Eee PC 1000 děkujeme společnosti Asus

reklama