reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Asus MeMO Pad Smart: Androidí klasika

18.4.2013, Jan Vítek, recenze
Asus MeMO Pad Smart: Androidí klasika
Dnes se podíváme opět na jeden tablet, přičemž volba padla na zbrusu nový Asus MeMO Pad Smart. Jedná se o klasický dotykový tablet dodávaný bez zvláštního příslušenství za příznivou cenu. Těšit se můžeme na výkonnou Tegru 3 od NVIDIE a 10,1" displej.
Kapitoly článku:

Android Jelly Bean 4.1.1


Tablet byl dodán se systémem Android 4.1.1, jenž je zde doplněn o různé aplikace: Asus launcher, MyLibrary Lite, Asus Webstorage, File manager, ASUS sync, SuperNote Lite, App Locker, App Backup, TegraZone, PinPal, ASUS Studio, Buddy Buzz, Audio Wizard (Maxx Audio) a dále tu byl také nainstalovaný Amazon Kindle. Jedná se o standardní sortu aplikací pro základní využití tabletu a jeho správu, správu aplikací či dat, atp.




- klikněte pro zvětšení -


Za zmínku stojí Asus Webstorage, kde nám bude nabídnuto 5 GB prostoru online pro uložení dat, což můžeme využít jako osobní všude přístupný disk pro zálohy či data, která potřebujeme mít neustále k dispozici. SuperNote Lite pak poslouží pro vytváření obrázků a poznámek pomocí dotykové obrazovky, čili jde o jednu z mnoha podobných aplikací.

TegraZone je zase takový obchod typu Google Play, jen specializovaný přímo na hry, které by právě na tomto tabletu měly fungovat bez problémů. Na výběr je mezi hrami přístupnými zdarma, nebo placené tituly. Nicméně po výběru jednoho z nich vás stejně TegraZone přepne na Google Play, takže jde ve skutečnosti jen o jiné uživatelské prostředí stejného obchodu.




- klikněte pro zvětšení -


Podívejme se tedy raději na speciální nabídku nastavení, kde nám Asus zpřístupnil několik položek ve speciální záložce a tam si budeme moci třeba i ve třech stupních regulovat výkon. Často tak přijde vhod třeba úsporný režim, v němž bude procesor neustále podtaktován, což pro brouzdání na webu postačí a my aspoň budeme trošku šetřit baterii. Pak lze nastavit i spořič obrazovky, způsob vytváření screenshotů, funkce tlačítek myši, kterou si můžeme pomocí USB připojit nebo aktivovat světelný senzor pro nastavení jasu obrazovky.




- klikněte pro zvětšení -


Poslední obrázek ukáže verzi systému, jež byla v době psaní recenze aktuální.


Rozhraní tabletu


Asus MeMO Pad Smart je vybaven standardně, takže uživatel s ním získá rozhraní USB, které se využije jak pro datové spojení s počítačem, tak pro dobíjení. Ale co jiné účely? Asus nám k tomu to tabletu nedodává žádné nepovinné příslušenství, a tak, i když k němu lze připojit třeba flash disk nebo klávesnici/myš (vyzkoušena byla desktopová klávesnice SteelSeries 6Gv2 a myš CM Storm Recon), budeme si k tomu muset sami pořídit příslušnou redukci. Rozhraní HDMI funguje také spolehlivě, přičemž pro něj jinak platí to samé co pro USB, čili kabel v balení nečekejme.

Integrovaný modul Wi-Fi se zde chová nevyzpytatelně, podobně jako u tabletu Sencor Element 10.1. Měl tedy také problémy s routerem Linksys E3200, přičemž na routeru Tenda pracoval víceméně bez problémů, pokud tedy bereme propustnost kolem 900 kB/s jako bezproblémovou. Ona by se celkově dostala nad 1 MB/s, ovšem kopírování se často na chvilku zasekávalo, takže ve výsledku byla propustnost nižší. Na streamování filmů v HD rozlišení však toto postačí.

A pak zbyl slot microSDHC. Ten pojme až 32GB karty, jež se v systému objeví jako obvykle na pozici vedlejší karty vedle hlavní SD (což je ta integrovaná), čili ne ve složce mnt jako zařízení připojená přes USB. Karta samotná se schová ve svém slotu celá, takže ji můžeme zapojit a zapomenout na ni. Krátce se můžeme zmínit ještě o GPS modulu, který pracoval také dobře a byl dostatečně citlivý.


reklama