reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Asus MeMO Pad Smart: Androidí klasika

18.4.2013, Jan Vítek, recenze
Asus MeMO Pad Smart: Androidí klasika
Dnes se podíváme opět na jeden tablet, přičemž volba padla na zbrusu nový Asus MeMO Pad Smart. Jedná se o klasický dotykový tablet dodávaný bez zvláštního příslušenství za příznivou cenu. Těšit se můžeme na výkonnou Tegru 3 od NVIDIE a 10,1" displej.

Výkonnostní testy


Nyní se zaměříme na testy, které vyzkouší nejen zde přítomný čip NVIDIA Tegra 3, ale i ostatní systémové prostředky. Nejdříve přichází na řadu zbrusu nový test 3D Mark, který je možné spustit v normálním režimu nebo v režimu Extreme. Výsledky obou naleznete zde:




- klikněte pro zvětšení -




- klikněte pro zvětšení -


Dle Antutu a jeho celkového skóre je tento tablet zhruba na úrovni nedávno testovaného Sencor Element 9.7 v2, ovšem dílčí výsledky jsou u MeMO Pad až na 2D a 3D grafiku daleko lepší, především zápis a čtení na SD kartu.







A jako poslední je tu jako obvykle NenaMark 2.4 ukazující grafický 3D výkon v porovnání s jinými telefony i tablety:




- klikněte pro zvětšení -



Výdrž na baterie a nabíjení


Baterie typu Li-Pol má zde kapacitu 19 Wh (5070 mAh) a vydržet má až 8,5 hodiny přehrávání videa se zvukem hrajícím do sluchátek. Toho bychom skutečně mohli dosáhnout, ale opravdu je nutné použít sluchátka, nebo ztišit reproduktory a zároveň stáhnout jas téměř na minimum. Při běžném využití, tedy při brouzdání po webu (Wi-Fi je tedy zapnuté), ze zapnutými reproduktory a občasným poslechem hudby/sledováním videoklipů při rozumně nastaveném jasu obrazovky (kolem 1/2 maxima) se dostaneme na cca 7,5 hodiny. To můžeme označit za mírný podprůměr.

Pro nabíjení je tu malinký adaptér s výkonem 10 W, v němž je USB konektor pro připojení kabelu s koncovkou micro USB. Napájení tabletu je tedy univerzální a i samotný adaptér můžeme využít třeba pro chytrý telefon. Nicméně dobití z 10 % na 100 % trvalo celkem 5 hodin, takže z nuly bychom se na plnou kapacitu dostali asi za 5:30, což je vzhledek ke kapacitě baterie dlouhá doba.


Zkušenosti z provozu


Tato kapitola bude krátká, neboť zde obvykle uvádím především problémy, s nimiž jsem se při použití tohoto tabletu setkal. Běh tabletu Asus MeMO Pad však byl veskrze bezproblémový a zmínit bych mohl jedině občasné snížení propustnosti rozhraní Wi-Fi při spojení s routerem Linksys E3200. To bylo sice nepříjemné, ovšem vzhledem k tomu, že s jinými routery pracuje tento tablet bez problémů a naopak u jmenovaného Linksys se problémy s tabletem objevily již podruhé, pak je zřejmé, že chyba může být klidně na jeho straně.

Asus MeMO Pad tedy pracoval vcelku dobře, na čemž má bezesporu lví podíl jeho známý a často používaný SoC NVIDIA Tegra 3. Jako levný či jeden z levnějších tabletů tedy jistě udělá dobrou službu.


reklama