reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně
30.7.2012, Pavel Kovač, recenze
Společnost Asus vždy nabízela klasické kancelářské monitory, ale s příchodem e-IPS se vrhla také na grafický segment. Série Pro Art slibuje kalibrované barvy již z výroby a režim QuickFit. Udělá si Asus v grafickém segmentu své hnízdečko?
marek`` | 6.10.201221:08
Ak som správne pochopil, tak hardwarová kalibrácia sa nedala spoľahlivo urobiť v user mode. Prečo konkrétne?
Tak ste obišli kalibráciu tak, že ste nastavili ICC profil ­(teda kalibrácia v grafickej karte­).
Mám to teda chápať tak, že PA248Q síce má papierovo napísané možnosť posuvu RGB vo všetkých smeroch ­(HW kalibrácia­), ale v praxi je to z nejakých dôvodov nepoužiteľné. ­(de fakto slabu HW kalibráciu­).

Prosím môžte toto objasniť prosím.Rozhodujem sa totiž medzi Asus PA248Q a NEC Multisync P232W.

Ďakujem.
Odpovědět0  0
Stuko | 3.10.201210:21
Prosm vas ci by ste mohli zverejnit parametre na nastavenie monitoraAsus PA248Q , preto ze pri dlhsej prace ma zacne bolet hlava a pride mi zle ­- tento problem som nemal ani na TN­-ku od samsungu s led podsvietenim ...
Mam tiez hp2475­(trubicove podsvietenie­) a na nom som mohol pracovat 24h bez problemov.
Rad by som vedel ako sa dostat do systemoveho menu ,ktore sa zobrazovalo pri prvom zapnuti.
(hlavna vyhoda pre mna je funkcia pip z roznych vstupov, mam nan zapojene dva PC­)
Odpovědět0  0
nagger (60) | 30.7.201211:31
"Asi nikdo by si nekoupil monitor, který by nešel výškově nastavovat.­" ­- tak buď tam chybí něco na doplnění, nebo těch 95% kupujících mají vlastní nastavovací stojany... ;)
Odpovědět0  0
Pavel Kovač (1033) | 30.7.201211:44
Větu jste bohužel vytrhl z kontextu. V předchozí se mluví o grafickém monitoru. A grafici si na ergonomii obvykle potrpí. Mluvím z vlastní zkušenosti.
Odpovědět0  0
Styxicek | 30.7.201220:27
Nechci rozpoutat flame, ale mluvit v souvislosti s tímhle LCD o grafickém monitoru je zavádějící. Jedná se o LCD pro foto nadšence a pod.. Grafici ­(G­) a profesionálové pracují s vyšší třídou.
Odpovědět0  1
Pavel Kovač (1033) | 30.7.201220:38
Osobně jsem také grafik ­(Grafik pokud trváte na velkém G­), ale vzhledem k tomu, že málokdy tisknu, tak mě stačí prakticky jakýkoli monitor co má sRGB a dobré dE. Samozřejmě lepší podsvícení je žádoucí, ale není nezbytné.
Ano jsem z převážné většiny 3D grafik a tak většinu práce s barvami je ladění renderů a textur, ale je to pořád grafická práce.
Samozřejmě grafik co potřebuje mít opravdu kvalitní tiskařské výstupy se s takovým monitorem nespokojí, ale označení grafický si myslím stále zaslouží.
Odpovědět1  0
Styxicek | 1.8.201219:31
Bohužel, nemohu s Vámi souhlasit. Náhled na to co je grafický monitor a co je potřeba pro správné zobrazení pro profesionálního grafika nekoresponduje s Vašim názorem. Jedno jestli tisknu, nebo je výsledkem mé práce něco jiného. Opakuji, nechci zde rozpoutat flame ­- dovolím si pouze jedno malé srovnání s jiným oborem. Profesionální zvukař ve studiu zřejmě taky nebude pasovat ­"lepší­" Sony reproduktory za profi monitory, ačkoliv je kdejaký nadšenec doma nebo v kanceláři používá na svoje ­"profi­" mixování.
Odpovědět0  2
Pavel Kovač (1033) | 1.8.201221:05
Ok jdu vrátit všechny zaplacené faktury co jsem dal jako grafik, protože jsem nemohl podávat správné výsledky. Neměl jsem grafický monitor :­-D
Odpovědět1  0
Styxicek | 1.8.201223:14
Přeji Vám hodně úspěchů a vydělaných peněz. Pro mě bohužel Vaše měřítko proplacených faktur, stejně jako rozhlasová hitparáda neznamená hodnocení kvality. Omlouvám se, ale recenzovaný monitor vzhledem k mému zaměření nespadá do kolonky ­"grafický­". Důvodů je více. Nevím do jaké míry aktualizujete informace, ale cca oficiálně již dva dny jsou venku informace o celé nové řadě monitorů vhodných pro GRAFIKY od Eiza. Samozřejmě stále aktuální je zde řada PA a SV od NEC, pak Lacie a nakonec Quato. Vámi recenzovaný monitor možná postačuje pro Vámi dělanou grafiku, garantuji Vám, že u postprocesu a firem které dělají GRAFIKU, tenhle monitor při plnění pracovních úkolů nenajdete :­-)
Odpovědět0  2
kurtd.. | 2.8.20121:16
"cca oficiálně již dva dny jsou venku informace o celé nové řadě monitorů vhodných pro GRAFIKY od Eiza.­"

A používají ty nové Eiza stálé ty stejné mizerné low­-endové LG display ips obrazovky?
Stejně jako řady PA a SV od NECu a taktéž to Quato pořád je to low end LG panel a k tomu samozřejmě jejich high­-end elektronika, nicméně to dá ve výsledku vždy jen průměrný monitor :­-­)
Psal tady jeden, že LG je vždy low­-end :­-)
Odpovědět1  0
kurtd... | 30.7.20120:38
Je tam ten panel co uvádíte.

screen z e­-mailu na tech podporu.
http:­/­/i.imgur.com­/oAEbh.png
Odpovědět1  0
Pavel Kovač (1033) | 30.7.20127:39
Díky za potvrzení.
Odpovědět0  0
Zajímá Vás tato diskuze? Začněte ji sledovat a když přibude nový komentář, pošleme Vám e-mail.
 
Nový komentář k článku
Pro přidání komentáře se přihlaste (vpravo nahoře). Pokud nemáte profil, zaregistrujte se pro využívání dalších funkcí.