reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Asus PW201 - multimediální krasavec

27.6.2006, Pavel Kovač, recenze
Asus PW201 - multimediální krasavec
ASUS je známý výrobce základních desek a grafických karet. Do oblasti monitorů se snaží vetřít odvážnými monitory s nezvyklým designem a nadstandardní výbavou. Dnešní testovaný kousek je zaměřen pro multimediální použití. Jak si povede v drsných testovacích podmínkách? Jaký je jeho obraz a odezva?

Celkové hodnocení


Monitor se vyznačuje obrovským potenciálem v multimédiích. Webová kamera poskytuje pohodlí při videokonferencích a reproduktory dokáží vydat celkem příjemné zvuky. Trochu zklamáním je lesklý povrch monitoru, který se špatně udržuje a dotyková tlačítka na jeho povrchu to rozhodně neusnadňují. Dalším záporem lesklého povrchu rámu je extrémní náchylnost na poškrábání. I přestože jsem celou dobu testování používal hadřík z mikrovlákna, tak ke konci již bylo znatelné lehké poškrábání. Je třeba si tedy dávat obrovský pozor při čištění.


Barevné podání je pouze průměrné a prakticky shodné s nedávno testovaným panelem Belinea 102035W. Jedno procento navíc je díky větší hloubce obrazu. Monitor však exceluje v ergonomii, těžko si lze představit monitor, který lze lépe nastavit do požadované polohy. Snad jen pivot by mohl být snadněji ovladatelný.




Suma sumárum to vychází na opravdu dobrý monitor. Pouze odezva je stále nedostatečná pro náročné hráče, a tak je její hodnocení "pouze" 42%. Ostatní hodnoty jsou výrazně nad 50% a to je opravdu výborný výsledek. Kdyby měl monitor lepší barevné podání (například kdyby použil výrobce obrazovku PVA od Samsungu), tak by to byl jasný kandidát na všestranné LCD roku.

V minulé recenzi přibyl přehled výsledků námi testovaných LCD panelů. Do tohoto přehledu jsou zařazeny pouze monitory testované s novou metodikou pomocí osciloskopu. Věřím, že tento přehled pomůže k lepší orientaci mezi námi testovanými LCD panely.

Multimediální možnosti
Pouze průměrné barevné podání
Webkamera
Náchylný povrch k poškrábání
Vyrovnaná odezva
Ikona Odkaz na databázi
Kvalitní tovární zpracování
Ikona Odkaz na databázi
Ergonomie
Ikona Odkaz na databázi
Orientační cena: 16 800,- Kč s DPH (Zdroj: BGS LEVI Czech)


Orientační vývoj ceny


Graf ceny produktu ASUS PW201 - LCD 20 poskytuje server Heureka.cz


LCD panel Asus PW201 zapůjčila společnost BGS LEVI Czech, které tímto děkujeme



Za poskytnutí digitálního osciloskopu M523 děkujeme firmě ETC s.r.o.,
která se zabývá výrobou a zároveň i prodejem svých měřících přístrojů.


reklama