reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

ASUS WL-500W: k WiFi ještě USB

30.10.2009, Martin Kuchař, recenze
ASUS WL-500W: k WiFi ještě USB
Dnes se podíváme na WiFi router od ASUSu, který na první pohled zaujme svým USB 2.0 portem s možností přímého sdílení všech dat. Tato funkce sice není zázračná, ale v domácnosti nebo firmě může usnadnit šíření dat, které potřebuje více uživatelů současně.
Na krabici i na webu výrobce najdete několik propagačních ikonek nebo popisků, které slibují pokročilé, až nevídané funkce. Je tomu ale opravdu tak a nezkouší na nás ASUS jen nějakou šarádu?



Jako první najdete na webu výrobce ilustrační diagram, který má uživateli nastínit, jak si vede 802.11n oproti svým předchůdcům. Jak můžete sami z obrázku vidět, ASUS zařazuje své zařízení ještě o kus nad běžnou metalickou 100Mbps síť. Samozřejmě má na jednu stranu pravdu – 802.11n ve svém základu zvládá bez problému teoreticky přenášet až 150 Mbps, ale je nutné se zaměřit právě na to slovíčko „teoreticky“.

Jak si ukážeme v kapitole o testech, reálné hodnoty jsou někde zcela jinde a metalickou síť rozhodně nepřekonají – i když se jí docela rychle blíží. Stejně tak bezdrátová síť nedosáhne tak dobrých parametrů, jakých můžete dosáhnout na kabelu – to už ale začínáme spekulovat a odbočujeme od dnešní recenze.



Druhý ilustrativní obrázek ukazuje na možnosti připojení nespočtu zařízení – zde ale kromě USB zařízení nic speciálního není a tento obrázek jako takový tedy můžeme považovat za celkem bezpředmětný.



Tuto vlastnost jsme si představili už v předchozí kapitole. Z tohoto obrázku je ale jasně patrný celý význam technologie QoS Bandwidth Manager. Podle potřeb a svých zájmů jednoduše upřednostníte ten či onen síťový přenos, abyste měli jistotu, že vám vše poběží co nejlépe.
reklama