Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně
18.7.2012, Jan Vítek, recenze
Jedna ze společností, od níž jsme si ještě nevyzkoušeli přenosný počítač typu ultrabook, je Asus. A na rozdíl od předchozího modelu Acer Aspire M3 půjde o opravdu mobilní a štíhlý stroj, který na první pohled zaujme svým kovovým provedením, takže hurá na něj.
bigless (91) | 18.7.201214:34
Chtěl bych se zeptat na výsledek Aceru v 3Dmark Vantage CPU. Neměl jste náhodou zaplej physx? To by potom dávalo smysl, ovšem proč potom nazývat ten benchmark ­- CPU když v tom má prsty i grafika..
Odpovědět0  0
Jan Vítek (3360) | 18.7.201216:04
Výsledky 3DMarku a PCMarku jsou i co se týče indexů pro CPU ovlivněny výkonem celé sestavy.
Odpovědět0  0
BurnerTom (43) | 18.7.201216:05
Ten vysledok je samozrejme nezmysel, pravdepodobne sa jedna o preklep a sprave skore je 7 496.
CPU Core i7 2820QM ­(4C ­/ 8T, 8M Cache, up to 3.40 GHz­) ziskava v 3Dmark Vantage CPU score cca. 19 500.
Odpovědět0  0
Jan Vítek (3360) | 18.7.201216:24
Nesmysl to možná je, ale překlep ne. On se 3DMV občas zblázní a vyhodí vysoké skóre, a to i v opakovaných případech.
Odpovědět0  0
bigless (91) | 18.7.201217:01
Výsledek je ovlivněn sestavou, ale za normálních okolností koliduje v rozmezí 10% viz. http:­/­/www.notebookcheck.net­/Intel­-Core­-i7­-2637M­-Notebook­-Processor.57408.0.html
Je tam také výslovně zmíněno NO PHYSX. Také doporučuji přečíst toto: http:­/­/www.tomshardware.co.uk­/forum­/252752­-10­-3dmark­-vantage­-whack
Odpovědět0  0
Jan Vítek (3360) | 18.7.201217:19
Vždy jsem testoval s notebookem ponechaným na nastavení od výrobce, ovšem jestli je to takhle, tak začnu PhysX vypínat.
Odpovědět0  0
bigless (91) | 18.7.201221:20
Já myslim, že to půjde vypnout v 3Dmarku. Vantage jsem tedy nikdy nezkoušel, ale obecně se Physx nebenchmarkuje. Nechápu proč to tam mají defaultně zapnuté. Jestli si to někdo náhodou nezaplatil.. :­-X
Odpovědět0  0
odb (517) | 18.7.201214:18
Milujem taketo vyjadrenia na odbornom servery. Zmenou rozlisenia pri zachovani DPI sa zvecsi pracovna plocha ale danou za to je zmensenie pisma, ovladacich prvkov, okien a tym padom horsia ovladatelnost a citatelnost. Pri prisposobeni DPI vyssiemu rozliseniu sa nic nezmeni a vsetko je po starom. Stale to je 13­" lcd a tak fyzicka velkost obrazu je rovnaka. Takze az takato vyhoda to nieje a na 13­" je dostacuje aj 1366 x 768. Vysoke rozlisenie nikdy nepomoze, ak je raz uhlopriecka mala.
Odpovědět0  3
Pavel Kovač (1033) | 18.7.201214:32
Zde bych však viděl fakt, že většina uživatelů si DPI v systému nezmění. To znamená, že opravdu dostane větší místo pro pracovní plochu.
Odpovědět3  0
Pavel Kovač (1033) | 18.7.201213:06
On ten notebook je sice starší než ten s IvyBridge, ale je o cca 10 tisíc levnější. Navíc si myslím, že to není nástupce ale prostě zcela jiný notebook. Rozhodně ho ten ­"novější­" nenahradí.
Odpovědět1  1
BurnerTom (43) | 18.7.201215:02
UX31A je priamy nastupca minulorocneho modelu UX31E, ktory ste recenzovali.
Cena konfiguracii s CPU Core i7, 4 GB RAM, 256 GB SSD je IDENTICKA s tym, ze UX31A ma FHD IPS panel.
Pan Kovac, znova ste mimo.
Odpovědět0  0
Pavel Kovač (1033) | 18.7.201215:23
Znova? Jak mohu být znova mimo? Pokud je to můj první komentář.
Každopádně děkuji za opravu.
Odpovědět0  0
BurnerTom (43) | 18.7.201215:37
Ospravedlnujem sa pan Kovac, pomylil som si vas s autorom tohto clanku ­- panom Vitekom, ktoremu som musel minule vysvetlovat, aky je rozdiel medzi polohovacimi zariadeniami TouchPad a ClickPad, a zarukou vyrobcu vs. zarukou koncoveho pouzivatela na zaklade obcianskeho zakonnika v recenzii Ultrabooku HP Folio 13.
Odpovědět0  0
Jan Vítek (3360) | 18.7.201216:04
A já vám neskonale děkuji, že jste to uvedl na pravou míru.
Odpovědět0  0
Hellraiser666 (25) | 18.7.201211:50
Stejně jako ty dva příspěvky přede mnou, jsem si říkal, ááá nový ultrabook od ASUSu už i na světhardware, roluju na první stránce k tabulce a říkám si: WTF? co je to za procesor, mrknu na označení modelu a UX31E a je mi to jasné. Redaktor zaspal dobu, tohle fakt není vůbec aktuální a nikoho starší model zajímat nebude, spíš jsem budou lidi chodit a psát jak je to recenze o ničem :­-­(

Škoda, další pomyslné mínus
Odpovědět3  0
Mill.house | 18.7.201211:16
Všichni se předhánějí v recenzích nového Zenbooku a tady se řeší stará generace? Navíc srovnávat ho s Aspire M3 ­(což není čistokrevný ultrabook­)? Poslední dobou klesá informační hodnota tohoto serveru na nulu:­-(
Odpovědět2  0
uffuff | 18.7.20121:30
Tady se asi někomu zachtělo udělat si ze čtenářů apríl v červenci. Soudruzi, už dobře dva týdny se prodává o generaci novější Zenbook, takže psát o loňském sněhu nedává dost dobře smysl ani na takové zatuchlině, jako je ... jak že se tenhle server vlastně jmenuje?
Odpovědět4  2
Zajímá Vás tato diskuze? Začněte ji sledovat a když přibude nový komentář, pošleme Vám e-mail.
 
Nový komentář k článku
Pro přidání komentáře se přihlaste (vpravo nahoře). Pokud nemáte profil, zaregistrujte se pro využívání dalších funkcí.