reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Asustor AS-602T: dva disky a Atom

20.5.2013, Jan Vítek, recenze
Asustor AS-602T: dva disky a Atom
Založená teprve v roce 2011 jako dceřiná společnost Asusu, nám Asustor dnes nabízí několik modelů NAS serverů, z nichž jsme si vybrali ten nejnižší. Ten nám ale přesto nabídne dvě pozice pro disky a dvoujádrový Atom, takže do low-endu rozhodně patřit nebude.
Kapitoly článku:

Závěrečné hodnocení


NAS server AS-602T stojí sice nejníže v nabídce firmy Asustor, ovšem to neznamená, že jde o celkově slabší produkt, spíše naopak. Spokojeni s ním můžeme být v podstatě ve všech aspektech. Už jen jeho zpracování je velmi dobré a materiály kvalitní, hardwarová výbava stojící na dvoujádrovém procesoru Intel Atom a bohaté nabídce rozhraní také neurazí, což se odráží v celkově dobrém až výborném výkonu a samostatnou kapitolou je operační systém ADM s moderním rozhraním a mnoha přídavnými aplikacemi pro stažení zdarma.




Ocenění TREFA získává NAS Asustor AS-602T za kvalitní provedení,
slušný výkon a velmi dobré programové vybavení. Logo ocenění je ke stažení zde.


Uživatel tak v podobě AS-602T získá velmi kvalitní domácí server využitelný jako základna s uloženými daty, HTPC, webový server, atd. Zklamaní nebudeme ani s lokalizací uživatelského rozhraní do češtiny, která byla až na pár odpustitelných nedokonalostí provedena velmi dobře, přičemž to se týká i nápovědy.

Síla tohoto NAS se tedy ukrývá především v programovém vybavení a mnoha desítkách dostupných aplikací, přičemž se můžeme těšit na stabilní výkon při datových přenosech a tichý provoz. Menší nevýhodou je o něco vyšší spotřeba v porovnání s NAS založenými na procesorech ARM, ale rozdíl není značný a tak trochu to vyvažují možnosti pro plánování provozu, díky nimž můžeme nechat spouštění a vypínání serveru na automatice.

Za všechny tyto kvality si AS-602T zaslouží své ocenění, jimž bude TREFA Světa hardware. Jeho cena je sice vyšší, ale vzhledem k tomu, co za ni dostaneme, oprávněně.


Plusy


+ Kvalitní provedení
+ Široká nabídka konektorů
+ Slušný výkon
+ Velmi dobré programové vybavení
 
 

Minusy


- Vyšší spotřeba
- Pár drobností v překladu
 
 
Cena v době testování: cca 11.500 Kč s DPH
 
 
Za zapůjčení NAS Asustor AS-602T děkujeme UMAXu.

 
Jak hodnotíte NAS Asustore AS-602T?
V anketě šlo hlasovat od 20.5.2013 do 10.5.2014. Počet hlasujících: 10
Výborný90 %
Průměrný0 %
Špatný10 %
reklama