reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

BenQ VW2420H: dobrý obraz za málo?

4.5.2011, Jakub Doležal, recenze
BenQ VW2420H: dobrý obraz za málo?
Populárním TN panelům pomalu zvoní hrana a ke slovu se dostávají technologie s věrnějším podáním barev, či lepšími pozorovacími úhly. Jedním z nich je BenQ VW2420H s A-MVA panelem a LED podsvícením, který prověříme v testech.
BenQ VW2420H přináší své cenové kategorie velmi zajímavé parametry. Úhlopříčka 24“ a rozlišení 1920 x 1080 jsou takřka ideální a navíc získáte A-MVA panel, který za určitých podmínek dobrou alternativou k TN panelům.



Díky němu totiž získáte výborné pozorovací úhly, což ocení hlavně náhodní přísedící. Vám se monitor odvděčí podáním barev, nicméně tovární profily by zasloužily přesnější kalibraci. Chválím také pohotovou a samostatnou interpolaci obrazu. Vzpomenout musím též nízkou spotřebu.

Hlavním nedostatkem je odezva, která v určitých odstínech narůstá do takřka obludných výšin. Právě použitá technologie není adeptem na ultrarychlý panel, ale jistě by se dalo ještě více zapracovat na Overdrive (AMA). Dále by mohla být lepší ergonomie, jelikož možnosti polohování jsou zde poměrně chabé.

FPS hráči si musí počkat na recenze dalších monitorů, které máme v přípravě. Uživatelé dychtící po barvách a lepších pozorovacích úhlech si mohou BenQ VW2420H přidat na seznam kandidátů.

Podání barev
Odezva
Pozorovací úhly
Tovární profily
Interpolace
Ergonomie
Spotřeba
Ikona Odkaz na databázi
Cena v době testovaní cca: 5 000 Kč s DPH


Stále aktuální cena v českých obchodech


Graf ceny produktu BENQ VW2420H poskytuje server Heureka.cz
Porovnat ceny >>



Za zapůjčení monitoru VW2940H děkujeme společnosti BenQ




Vývoj ceny testovaného produktu:


reklama