reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

BenQ XL2410T: parťák do akce?

24.5.2011, Jakub Doležal, recenze
BenQ XL2410T: parťák do akce?
Náruživí FPS hráči vědí, že každá sekunda se počítá a zpomalený obraz z vás dělá bezmocný terč. Vztekání a mlácení klávesnicí o obrazovku by však mohlo být ukončeno monitorem BenQ XL2410T. Ten by měl přinést bleskovou odezvu a mnoho dalších vylepšení.
Po důkladném testování monitoru BenQ XL2410T je čas si shrnout veškeré poznatky, na které jsem narazil. Ryze herní monitor je na dnešním trhu trochu netradiční záležitostí, a tak nelze tento model jednoduše porovnat se soupeři. Pojďme si spíše říci, jaké dojmy na mě XL2410T zanechal.





Mezi kladné stránky jistě patří bohaté možnosti polohování, či nabídka obrazových vstupů. Také přítomnost 120 Hz a z toho plynoucí podpora 3D přidávají další bonusové body. Technologie LED nabízí relativně homogenní podsvícení, nízkou spotřebu a rychlý náběh.

Naopak zklamání se dostavuje z naměřené odezvy a inputlagu při profilu Standard. Další vadou na kráse jsou vertikální pozorovací úhly a tovární profily pro nastavení barev. Zmatečné může být hledání optimálního nastavení, neboť při každém profilu máte vypnuty některé funkce.

Opomenout nesmím přibalenou herní myš a podložku. Jejich přítomnost je jistě potěšující, avšak při srovnání s Logitech G5 a G9 přicházejí trochu rozpačité dojmy. Tedy zejména u myši, podložka patří v oblasti herního příslušenství k tomu lepšímu. Myš působí již při prvním úchopu tak trochu bakelitově a u bočních tlačítek není problém promáčknout plast. Tlačítko na změnu citlivosti je umístěno nešikovně na spodní straně. Pro mě osobně byla myš až příliš lehká, bohužel její hmotnost nelze ovlivnit.

Je BenQ XL2410T trefou do černého, nebo je lepší pořídit něco jiného? Inu, pro hráče FPS her je to vcelku vydařený monitor, který při správném nastavení zobrazuje dostatečně rychle. Pokud navíc vlastníte jeden z posledních akcelerátorů NVIDIA, můžete si zapnout 3D režim a ještě více tak prohloubit zážitek z hraní. V ceně okolo 9 000 Kč se však dostáváme k IPS monitorům, které sice nemají 3D, ale oproti tomu nabídnou lepší pozorovací úhly i podání barev.


Možnosti polohování
Naměřená odezva
Podpora 120 Hz (3D)
Tovární profily
Herní příslušenství
Pozorovací úhly
Spotřeba
Minimální jas
Interpolace (herní režimy)
Ikona Odkaz na databázi
Cena v době testovaní: cca 9000 Kč s DPH


Stále aktuální cena v českých obchodech


Graf ceny produktu BenQ XL2410T poskytuje server Heureka.cz
Porovnat ceny >>



Za zapůjčení monitoru XL2410T děkujeme společnosti BenQ





Vývoj ceny testovaného produktu:


reklama