reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Boogie Board: papír verze 2.0 ?

19.8.2011, Jakub Doležal, recenze
Boogie Board: papír verze 2.0 ?
V IT oblasti dochází v posledních letech k překotnému vývoji, zkoušejí se nové kombinace materiálů, Intel brzy nasadí 3D tranzistory a prostorově budeme sledovat i televizi. Jen ten papír je pořád stejný, změní to Boogie Board? Podíváme se na jeho 10" verzi.

Popis přístroje


Do redakce dorazil na test nový model s úhlopříčkou 10,5“. Jde o nástupce předchozího modelu, který měl úhlopříčku 8,5“. Zatímco předchozí verzi bylo možné zakoupit ve více barevných provedeních, nová je prozatím nabízena pouze v černé. Po stránce designu jsou si tyto produkty velmi podobné, i když k několika změnám došlo.



Výrobce nabízí předchozí generaci Boogie Board v rozmanitých barvách


Pohled na pracovní plochu odhalí plastový panel v horní části. Z celé výšky tohoto tabletu zabírá přibližně 4 centimetry. V jeho nitru jsou uschovány dvě AAAA (LR-61) baterie, které slouží pro již zmiňované přemazání zapsaných poznámek. Uvnitř tohoto prostoru je i veškerá ovládací elektronika. Samotné mazací tlačítko je přesně uprostřed horní části.



Ovládací elektronika je schována v horním "hrbu" (pro zvětšení klikněte)


Při horním okraji nalezneme dvojici poutek pro uchycení na provázek či přichycení na zeď. Kromě tohoto způsobu připevnění nabízí výrobce ještě magnety, které je však nutné dokoupit. Mezi poutky je vytvořen prostor pro stylus a ten zde drží velmi pevně. Zbytek pracovní plochy je již vyhrazen samotnému displeji, řečeno v rozměrech 150 x 215 mm dotykové plochy.



Místy až neuvěřitelně tenký, přesto příkladně tuhý (pro zvětšení klikněte)


Tenké boky přístroje často nedosahují ani 5mm tloušťky a jediný výraznější nárůst je v horní části Boogie Boardu, kde jsou schované baterie. Zde se tloušťka přístroje zvýší na 8 mm a poté ještě na 11 mm. Tohoto místa využil výrobce na pravém boku, kde umístil zamykací tlačítko. Díky němu lze displej zablokovat proti náhodnému přemazání. I při zamknutém stavu však můžete na obrazovku stále kreslit.



Zadní strana toho k pokoukání moc nenabídne (pro zvětšení klikněte)


Zadní strana toho pro zvídavé oko pozorovatele příliš mnoho nenabídne. Nalezneme zde několik popisků přístroje a otvor pro výměnu baterií. Výrobce se však dušuje výdrží až na desítky tisíc přemazání. Tuto hodnotu však nebylo možné z časových důvodů ověřit.
reklama