reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Call of Duty 5: výkonnostní srovnání

15.12.2008, Petr Štefek, recenze
Call of Duty 5: výkonnostní srovnání
Po dlouho očekávaném titulu Far Cry 2 přišla řada na neméně očekávanou hru Call of Duty 5: World at War, která je sice postavena na stejném grafickém engine jako předchozí díl, ale vše je opět o něco málo náročnější.
Call of Duty 5: World at War je právoplatným následovníkem v řadě povedené série Call of Duty a nároky hry samotné nejsou nijak dramatické. Pokud si budete chtít užívat plných detailů, které vám grafický engine může nabídnout, tak pomalu začne přituhovat. Normální hráč se spokojí s framerate oscilujícím okolo 40 snímků za sekundu, což mu zajistí libovolná karta ze série Radeon HD 4800 nebo GeForce 9800/8800.

Hardcore fanoušci se ovšem nespokojí s ničím jiným než se 60 a více snímky za sekundu a zde může nastat problém, který ovšem lze řešit vypnutím některých grafických detailů (nebo vyhlazování). Pomůže rovněž velmi silný procesor, který výsledný framerate také nezanedbatelně ovlivňuje především v horním limitu FPS. Pokud vlastníte cokoli lepšího než testované Pentium Dual-Core E5200 v ceně okolo 2000 korun, tak se nemusíte rozhodně strachovat, tedy za předpokladu, že se nebojíte přetaktování.



Překvapením (byť malým vzhledem ke zkušenostem z testování Call of Duty 4 a stejného engine) je výkon starších grafických karet, jako jsou GeForce 8800 Ultra/GTX, které si o něco málo opět prodloužily životnost. Nenutí tak své majitele k jejich odložení na skládku počítačového hardware, což je po více než dvou letech po vydání opravdu obdivuhodné.

Velmi dobré výkony podává také dvoučipová GeForce 9800 GX2. Ta nesoupeří s ničím menším než s Radeonem HD 4870 X2 až do rozlišení 2560x1600, kde "GX2" jednoduše dojde dech vlivem nedostatečné velikosti framebufferu, a propadne se na spodek našeho výkonového grafu. Call of Duty 5: World at War je typickou masovkou pro široké spektrum hráčů se starším i novějším hardware, a proto si ji neváhejte užít plnými doušky.



Stále aktuální cena v českých obchodech


Graf ceny produktu Call Of Duty 5 World at War poskytuje server Heureka.cz
Porovnat ceny >>




Vývoj ceny testovaného produktu:


reklama