reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Chieftec CI-01B-OP Gaming Cube: rozkládací kostka

16.5.2017, Jan Vítek, recenze
Chieftec CI-01B-OP Gaming Cube: rozkládací kostka
Notoricky známý výrobce počítačových skříní Chieftec si připravil model CI-01B-OP, kterému budeme raději říkat Gaming Cube. Tato kostka je určena pro herní sestavy založené na deskách Micro ATX či menších a nabídnout chce snadný přístup do svých útrob.
Kapitoly článku:
Chieftec CI-01B-OP označovaná také jako Gaming Cube má dle výrobce patřit mezi herní skříně, ovšem herního na ní není v podstatě nic. Můžeme ji využít pro sestavení všemožných sestav založených na desce Micro ATX nebo i Mini ITX. Jde o levnou skříň, což je patrné na použitém 0,5mm plechu, celkovém provedení i absenci ventilátorů. Může ale velice dobře posloužit i pro sestavení silného počítače.


- klikněte pro zvětšení -

Výrobce na této skříni evidentně šetřil, jak můžeme vidět třeba na záslepkách karet, které jsou vylamovací, takže je nejde umístit zpět a pak tu je jen velice jednoduše přimontovaný a malý prachový filtr pod zdrojem. Je tu také několik prvků, které nemají zřejmý účel a jiné tu zase s trochou snahy mohly přibýt. Jde třeba o možnost demontáže šachet pro externí zařízení, která by umožnila využít vrchní část skříně třeba pro velký radiátor vodního chlazení. Demontovat můžeme spodní šachty, ale to dohromady k ničemu není, pokud si pro skříň pečlivě vybereme vhodné komponenty a především zdroj.

Kompatibilita je další stránka, kterou je třeba probrat. Bohužel tu není prostor ani pro typické věžovité chladiče se 120mm ventilátorem a ani pro větší vodní chladiče, leda tak otvory pro protažení hadiček ven. Co se týče napájecího zdroje, zde bude vhodné vybrat model se základní hloubkou 14 cm a rozhodně bude vhodné nejít přes 16 cm. Pokud toto dodržíme, instalace komponent bude snadná. Je tu dost místa pro odložení nepotřebných kabelů, pro dlouhé karty a díky možnosti rozložit skříň máme i velice dobrý přístup k základní desce.

Chieftec CI-01B-OP je levná skříňová kostka s několika mouchami, která se bude hodit uživatelům hledajícím něco netradičního, pokud se spokojí s menšími deskami.
 
English translation of the conclusion
Chieftec CI-01B-OP known also as "Gaming Cube" is descibed as a gaming case, however there is nothing strictly gaming about it. One may use it to build different computers, weak or strong, but all based either on a Micro ATX, or Mini ITX motherboard. It is also a rather cheap case, considering its price of course, but also the 0.5mm SECC steel, the whole design and the absence of case fans. Still, it may serve well enough even for powerful computer builds. 

The manufacturer clearly tried to be penny-wise, which can be clearly seen looking at the expansion slot covers that we have to break open and that means they cannot be put back in. Another example is the very simple bottom air filter serving the PSU and there are also different elements with no clear purpose. On the other hand, with a bit of an effort, Chieftec could have made the bays for external devices detachable and that would provide enough of space even for large watercooling radiators. You may remove the bottom bays for HDDs and SSDs, but that serves little purpose provided that you choose the right components, and especially the PSU. 

That is another aspect that need to be dealt with - compatibility. The case does not provide enough space for typical tower CPU coolers with 120mm fans, nor most water coolers, just two rear holes for watercooling tubes. Speaking about the PSU, it will be best to choose one of small models with basic depth of 14 cm and no more than 16 cm. Otherwise, installing components into this case is a piece of cake. There is enough room for cablemanagement and thanks to the convertible front and top panel, accessing the motherboard is very convenient. 

Chieftec CI-01B-OP is a cheap case cube with a few glitches here and there. Still, it will serve well to those looking for something unconventional for their Micro ATX build.
 
 

Plusy


+ Levná skříň
+ Rozložitelná pro snadný přístup
+ Dost prostoru pro úložná zařízení


Minusy


- Pouze 0,5mm plech
- Velikostní omezení pro zdroj a chladič procesoru
- Nehodí se pro all-in-one vodní chladiče
- Vylamovací záslepky, malý otvor pod zdrojem
 
 
Za zapůjčení skříně CI-01B-OP "Gaming Cube" děkujeme Digitoru.

 

Cena v době testování: cca 1 200 Kč s DPH



Vývoj ceny testovaného produktu:




reklama