reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Chieftec CI-02B-OP: kostka pro herní sestavy

23.3.2021, Jan Vítek, recenze
Chieftec CI-02B-OP: kostka pro herní sestavy
Chieftec si připravil dle svých vlastních slov multifunkční skříň pro Micro ATX, a sice konkrétně skříň CI-02B-OP, která patří mezi už dobře známý typ Cube, čili kostek. My si ji dnes vyzkoušíme s Mini-ITX deskou firmy Gigabyte. 
Chieftec CI-02B-OP z Mesh Series přímo vychází z modelu Chieftec CI-01B-OP Gaming Cube, čili jde opět o skříň pro sestavy založené na deskách Micro ATX nebo i Mini ITX. Jde o levnou skříň, což je patrné na použitém 0,6mm plechu, celkovém provedení i absenci ventilátorů. Může ale velice dobře posloužit i pro sestavení silného počítače.
 
 - klikněte pro zvětšení - 
 
Výrobce na této skříni evidentně šetřil, jak můžeme vidět třeba na záslepkách karet, které jsou vylamovací, takže je nejde umístit zpět, ovšem oproti předchozí verzi byl už vylepšen prachový filtr pod zdrojem. Bohužel tu stále nemáme možnost demontáže šachet pro externí zařízení, která by umožnila využít vrchní část skříně třeba pro velký radiátor vodního chlazení nebo efektivnější nasávání vzduchu pro hlavní komponenty skrz přední panel. Demontovat ale můžeme spodní šachty, abychom se mohli lépe dostat ke zdroji a získali vespod více místa. 
 
Nový model už také umožní instalaci i vysokého vzduchového chladiče pro procesor se 120mm ventilátorem, ale na instalaci většího vodního AiO chladiče můžeme stále zapomenout. Vedle toho bude velice vhodné volit napájecí zdroj s hloubkou 14 cm, abychom měli ještě dobrý přístup k jeho konektorům (pokud je bude mít), ovšem naopak je tu více než dost místa pro grafickou kartu a dole i pro nepotřebné kabely. Pochválit také můžeme velice dobrý přístup ke komponentám díky možnosti skříň celkově rozevřít. 
 
Celkově je Chieftec CI-02B-OP mírně vylepšenou verzí původní skříně, která lépe nakládá s dostupný prostorem. 
 
 
English translation of the conclusion
Chieftec CI-01B-OP of the Mesh Series is a direct successor to the Chieftec CI-01B-OP Gaming Cube, so here we have another case for Micro ATX or Mini ITX-based computers. It is also a rather cheap case, considering its price of course, but also the 0.6mm SECC steel, the whole design and the absence of case fans. Still, it may serve well enough even for powerful computer builds.

The manufacturer clearly tried to be penny-wise, which can be clearly seen looking at the expansion slot covers that we have to break open and that means they cannot be put back in, though there is one replaceable slot cover in the accessories. Still, the Gaming Cube's very simple bottom air filter for the PSU was replaced by a much more sturdy one. On the other hand, there is still no option to detach the bays for external devices, which would provide enough space even for large watercooling radiators or front cooling fans. One may only remove the bottom bays for HDDs and SSDs, which is useful enough to operate the PSU better and get more space in that area. 

The case does now provide enough space for typical tower CPU coolers with 120mm fans and rather small AiO water coolers, but only up to 140 mm. Considering the PSU, it will be best to choose a rather smallish model with the basic depth of 14 cm and no more than 16 cm in order to be able to reach its rear cable connectors. As for the graphics card, there is still more that enough space for long, high and thick AIB designs and it should be no problem to store the excessive lenght of PSU cables in the lower compartment. In general, the CI-01B-OP provided a very good access to the main components thanks to its unfoulding top. 
 
On the whole, Chieftec CI-02B-OP is a slightly improved and more spacious version of the old design.
 
 

Plusy


+ Levná skříň
+ Rozložitelná pro snadný přístup
+ Dost prostoru pro úložná zařízení
+ Vejde se už i 120mm věžovitý chladič
 
 

Minusy


- Velikostní omezení pro zdroj a chladič procesoru
- Nehodí se pro větší all-in-one vodní chladiče
- Vylamovací záslepky, není možné odmontovat externí šachty
 
 
Za zapůjčení skříně Chieftec CI-02B-OP děkujeme Digitoru.

 
 
Cena v době testování: cca 1 150 Kč s DPH



Vývoj ceny testovaného produktu:




reklama