reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Chieftec Scorpion II: RGB podsvícení + dálkový ovladač

20.12.2018, Jan Vítek, recenze
Chieftec Scorpion II: RGB podsvícení + dálkový ovladač
Chieftec si po první verzi Scorpionu připravil také druhou, která již nemá ve výbavě displej pod předním skleněným panelem, ale zato přichází s rovnou čtyřmi RGB ventilátory. Podívejme se tak na to, v čem se nový Scorpion II liší.
Chieftec GL-02B-OP "Scorpion II" je ve svém základu naprosto stejná skříň jako Chieftec Scorpion, a to se dvěma hlavními rozdíly. Jednak tu máme ne 3, ale už 4 ventilátory a navíc s barevným (RGB) podsvícením na rozdíl od pouze červeného. A pak z čela zmizel vestavěný displej s omezenou funkčností a naopak přibyl do skříně schovaný modul pro řízení podsvícení všech připojených ventilátorů a navíc i pro řízení jejich otáček s pomocí dálkového ovladače (RF). 
 

  
Scorpion II staví především na 0,6mm plechu SECC a z hlediska kompatibility s komponentami je moderní skříní, která vyhrazuje místo především kartám či vodnímu chlazení na úkor pozic úložných zařízení. Místa je tu tak akorát, aby se dovnitř tak tak vešla ATX deska, ovšem za trayem by mohl být větší prostor pro kabeláž. Boční sklo by také mohlo být více integrované do designu skříně, aby nevyčnívalo tak moc do prostoru.
 
Z mého úhlu pohledu je Scorpion II celkově lepší skříň než původní Scorpion, a to právě díky výše zmíněným rozdílům. Chieftec by se však měl více věnovat tomu, jaké manuály ke svým produktům dodává. Když pomineme zcela chybějící češtinu, pak i v angličtině je manuál pro řídicí modul místy nesrozumitelný a místy až směšný. Vedle toho také poukazuje na prvky, které ve skutečnosti modul nenabízí (chybějící tlačítka na opačné straně modulu). 
 
English translation of the conclusion
Chieftec GL-02B-OP "Scorpion II" is basically the same case as the original Chieftec Scorpion, only with two main differences. First, there are not three, but four case fans using not just red, but colourful (RGB) LEDs. And second, the front display with limited functionality is no more. It was replaced with a hidden module for up to six RGB LED fans with the ability to set both their speed and lighting using an RF wireless control. 
 
Scorpion was built especially of 0.6mm SECC steel and it is an example of a modern case with respect to compatibility with computer components, which means that there is lots of space for long cards and watercooling radiators, but only a few drive and SSD bays. Generally, there is also just enough of space for ATX motherboards, but on the other hand, between the tray and right panel there could be a wider gap for cablemanagement. Also the left glass panel sticks a bit too much out of the case footprint. 
 
From my point of view, the new Scorpion II is a better case than the original Scorpion and that is because of the above mentioned differences. Still, Chieftec should care more about the little things, such as the printed manual for the fan control module. First and foremost, it is not in Czech, only in English, German and Polish. And even in English there are many incomprehensible parts. Some are even funny, but the thing is that the manual also shows buttons on the module which actually are not there. 

 

Plusy


+ Levná skříň
+ Čtyři RGB ventilátory v základním balení
+ Boční i čelní tónované sklo
+ Regulátor otáček a řízení podsvícení na dálkovém ovladači

 

Minusy


- Pouze 0,6mm plech
- Boční sklo příliš vyčnívá mimo skříň
- Slabý přístup vzduchu k předním ventilátorům
- Místy nesrozumitelný manuál pouze v angličtině, němčině a polštině
 
 
Za zapůjčení skříně GL-02B-OP "Scorpion II" děkujeme Digitoru.

 
 
Cena v době testování: cca 2 000 Kč s DPH



Vývoj ceny testovaného produktu:




reklama