reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Chieftronic M2: prostorná herní kostka s dálkovým ovladačem

21.1.2022, Jan Vítek, recenze
Chieftronic M2: prostorná herní kostka s dálkovým ovladačem
Chieftec Chieftronic M2 (GM-02B-OP) k nám přišel v podobě herní kostky, čili herní skříně ve tvaru pravidelnějšího kvádru spíše než úzké věže. Určena je tak pro menší desky formátu Micro ATX či Mini ITX a navazuje na původní model M1.
Chieftronic M2 je herní kostka, do níž se pohodlně vejde moderní výkonná sestava založená na desce Micro ATX či Mini ITX s dlouhou grafickou kartou, mohutným procesorovým chladičem a dalšími nezbytnosti. Dostaneme také obvyklé moderní prvky jako RGB podsvícené ventilátory i obecně podporu RGB systémů, těžké prosklené bočnice a zde jako v jiných skříní od Chieftecu máme rovněž modul pro ovládání RGB i ventilátorů včetně dálkového radiového ovladače. 
 
 
Celá skříň je kvalitně zpracovaná bez ostrých hran, nepřesností či jiných problémů, ovšem přední panel by mohl být vzdušnější, aby vzduch mohl lépe proudit dovnitř. Místa uvnitř je dost a další lze vytvořit demontáží diskových/SSD šachet. I tak bude třeba si vybrat spíše kratší zdroj, zvláště pokud bude modulární, neboť i pak bude obtížné dostat se k jeho konektorům. Také se připravit na to, že přímo seshora bude k desce složitější přístup (leda skrz horní ventilátorovou pozici), ale zase máme velice dobrý přístup z boků, čili to je pouze o zvyku.
 
Chieftronic M2 je zkrátka moderní herní skříň s dostatkem místa pro výkonné komponenty, která je určena především pro lidi unavené towery. Systém podsvícení a regulace ventilátorů je pak už jen příjemný bonus. 
 
 
English translation of the conclusion
Chieftronic M2 is a gaming cube that comfortably fits in the necessary components of a modern and powerful PC build using a Micro ATX or Mini ITX board, long graphics card, large processor heatsink and other stuff. What we also get are nowadays very common RGB fans and RGB sync compatibility with various proprietary lighting systems, as well as two heavy tempered glass side panels. Chieftec also supplies this case with a well-known A-RGB control hub plus a small radio remote control. 
 
The whole case is very well made, there are no sharp edges or other imperfections. On the other hand, the front panel could be more airy to take the air with ease. Inside there is an ample space and we can get even more thanks to detachable HDD and SSD cages. Still, one should choose a rather short PSU for the Chieftronic M2, especially if it will have to be a modular type, since it will be rather tricky to reach is connectors when in place. Also reaching the motherboard and its components directly from top will be less convenient (except throught the top panel), but that is just the force of habit, because it is easy to reach the components from the sides. 
 
In short, Chieftronic M2 is a modern gaming case with plenty of room for some powerful hardware, so if you're tired of towers and need something different, here it is. The RGB lighting system with a control hub is a nice bonus to already good product. 
 
 

Plusy


+ Kvalitně vyrobená a pevná skříň s těžkými skleněnými bočnicemi
+ Dostatek (manévrovacího) prostoru, až na zdroj
+ Systém RGB podsvícení a regulace otáček s dálkovým ovladačem
+ Možnost demontáže HDD a SSD šachet 
 
 

Minusy


- Méně vzdušný přední panel
- Těžší přístup ke konektorům napájecího zdroje
 
 
Za zapůjčení skříně Chieftronic M2 GM-02B-OP děkujeme Digitoru.

 
 
Cena v době testování: cca 3000 Kč s DPH



Vývoj ceny testovaného produktu:




reklama