reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

CM Elite 120 Advanced: miniskříň i pro herní PC

26.7.2012, Jan Vítek, recenze
CM Elite 120 Advanced: miniskříň i pro herní PC
Společnost Cooler Master má momentálně v nabídce dvě počítačové skříně pro základní desky Mini-ITX, z nichž ta s větším potenciálem je rozhodně Elite 120, neboť dokáže pojmout i rozsáhlejší a energeticky náročnější sestavy. Bude tak i předmětem této recenze.

Pohled dovnitř skříně


Když uvolníte kryt držený vzadu pomocí třech přítlačných šroubků, otevře se vám jednoduchý interiér tvořený především přední kombinovanou šachtou. pro mechaniky, disky i SSD a také jsou tu dvě vzpěry, k nimž je zmíněná šachta také přichycena. Díky těmto vzpěrám a částečně i díky posuvné tyčce zhruba uprostřed je i takto holá skříň velmi pevná, za což je třeba Cooler Master pochválit.




- klikněte pro zvětšení -


Z opačné strany můžete vidět malý kovový modul osazený 80mm ventilátorem (tloušťka 15 mm) namířeným přímo na oblast základní desky, kde můžeme předpokládat přítomnost procesorového chladiče. Celý tento modul i s ventilátorem lze snadno odšroubovat a dát pryč, ovšem nelze si nepovšimnout, že ten slouží také jako opora pro napájecí zdroj, což se bude hodit především při transportu.

Co se týče kabelů vedoucích od předního panelu, pak už mě nepřekvapilo, ale i tak opět trošku otrávilo, že jsou více než zbytečně dlouhé (v podstatě by klidně dosáhly tam a zase zpět). To lze celkem snadno napravit u konektorů jako Peripheral Power nebo pinových pro tlačítka či LED, ale ne tak dobře u kabelů pro USB 2.0 či zvuk a už vůbec u konektoru USB 3.0.




- klikněte pro zvětšení -


Přední šachta je tedy vybavena pro jednu optickou mechaniku plné velikosti, přičemž bude velmi vhodné vybrat tu nejkratší. Tu budeme moci zajistit pomocí šroubků nebo z jedné strany plastovým mechanismem.





Z druhé strany jsou pak lépe vidět dva šuplíky skládající se z plastových ližin a již umístěných plastových redukcí, z nichž každý umí přidržet dvě SSD. Poslední pozice dole zůstala volná, protože pro tu již v balení není redukce, ale pouze pár ližin.





Nakonec se podíváme ještě pod přední plastový panel, který lze velmi jednoduše sejmout. Stačí za něj silněji trhnout a jeho plastové trny vypadnou z otvorů v šasi. Pod ním se nachází přední 120mm ventilátor Cooler Master, jehož průtok vzduchu už nebude naštěstí omezován žádnou mřížkou. Ony přední průduchy i tak budou pro řádné přiškrcení stačit. Kromě možnosti výměny ventilátoru zde v podstatě není co dělat, takže jdeme dále.






Příslušenství


Nakonec najdete uvnitř také přidělaný sáček se zmíněnými ližinami, pak tu je i několik plastových pásků pro stáhnutí kabelů, PC speaker na krátkém kabelu a sada šroubků/distančních sloupků/trnů pro upevnění ventilátoru na HDD klec.


 

reklama