reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

CM HAF 912 Plus: vyspělá skříň

1.12.2010, Jan Vítek, recenze
CM HAF 912 Plus: vyspělá skříň
Společnost Cooler Master již dávno nemá v nabídce pouze původní skříň s označením HAF, ale už rovnou 9 různých modelů, mezi něž nedávno přibyl HAF 912 Plus. Jedná se o ještě cenově přijatelnou skříň typu Middle Tower pro výkonné a herní sestavy.
Cooler Master obohacuje svou známou sérii HAF o model 912 Plus, jenž nabídne kvalitní útočiště pro komponenty herního počítače. Jako Middle-Tower je určen pro středně náročné uživatele, kteří si hodlají postavit novou desktopovou sestavu s moderními komponentami. Očekává se tedy přítomnost rychlých SSD, výkonných a dlouhých grafických karet, procesorů s velkým chladičem a případně také vodního chlazení.



Samotná skříň se skládá především z 0,8mm plechu SECC a její konstrukce je i bez nasunutých bočnic pevná, hrany plechů jsou zaoblené, všude je dostatek místa a nechybí ani prvky pro skryté vedení kabelů a otvor pro montáž velkých procesorových chladičů, aniž by bylo nutné vyndávat ze skříně celou základní desku. Navíc nám Cooler Master dává možnost upravit si přední část interiéru s diskovými šachtami dle potřeby. Možné je tedy otočit hlavní šachtu pro čtyři 3,5" zařízení, popřípadě ji vyndat a nahradit malou šachtou pro 2,5" SSD, která je jinak umístěna až zcela dole.

Chlazení zde zajišťují dva ventilátory - přední 200mm a zadní 120mm, které samy o sobě budou na průměrnou herní sestavu pohodlně stačit a snesou i regulaci svých otáček, díky čemuž si můžeme počítač ještě více ztišit. V případě potřeby ale můžeme doplnit skříň o další ventilátory, a to díky boční a horní pozici, kam se vejde i radiátor vodního chlazení.



Osobně bych měl tedy k Cooler Master HAF 912 Plus dvě výhrady. Jednak to jsou neprotažené závity pro distanční sloupky a šroubky, což není tak hrozné, a pak otevřený strop skříně, kudy se může na komponenty snadno dostat tekutina. Na toto nebezpečí výrobci skříni snad vůbec nepomýšlejí, jinak by aspoň někteří nabídli možnost ucpat horní rošty. Ty zde totiž nejsou pro plnohodnotný provoz skříně vůbec nutné.


Kvalitní provedení
Příliš otevřený strop
Možnosti úprav interiéru
Neprotažené závity
Systém chlazení
Ikona Odkaz na databázi
Cena v době testování: cca 1 900 Kč s DPH, záruka 2 roky



Stále aktuální cena v českých obchodech


Graf ceny produktu Cooler Master HAF 912 PLUS poskytuje server Heureka.cz
Porovnat ceny >>


Za zapůjčení skříně Cooler Master HAF 912 Plus děkujeme ABACUSu




----------------------------------- English translation of the conclusion -----------------------------------

Cooler Master recently enhanced its well-known HAF series with new 912 Plus which is able to provide a fine sanctuary for gaming-grade computer components. As a Middle-Tower it is aimed at moderately demanding users who would like to build their own desktop computer using modern components, such as fast SSD drives, powerful and lengthy graphics cards, processors with large heatsinks and possibly even watercooler.

The case itself is built mainly from 0.8 mm thick SECC steel and its body is even without side panels strong and firm. Next, all the metal parts are rounded for your safety, there is more than enough of space inside with great cable management options and also a large hole in the motherboard tray which allows us to install large CPU coolers without having to remove the whole motherboard. Cooler Master also allows us to adapt the front part of the interior with hard drive cages. We may turn the main 3,5" HDD cage by 90°, or remove it completely and install the bottom 2,5" cage on its place.

Cooling system consists of two pre-installed fans - front 200mm and rear 120mm and just these are able to provide more than sufficient cooling for average gaming components and they also can be regulated for even quieter operation (one has to use their own fan control). However, in case one would like to install more fans, there are side and top grills (the latter is suitable even for a watercooling radiator).

Personally, I have just two reservations. First, the inner screw threads for residual studs and screws are not clean, which of course is no serious problem and second, the open top of the case can be dangerous, because it leaves your components exposed to accidental liquid spills. Manufactures should in my opinion offer a way to plug these top grills, because they often (and also in this case) are not really necessary to utilise.



Vývoj ceny testovaného produktu:


reklama