reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

CM MasterCase H500M: sklo, kam se podíváš

29.5.2018, Jan Vítek, recenze
CM MasterCase H500M: sklo, kam se podíváš
Cooler Master MasterCase H500M značí návrat velkých ventilátorů, které bývaly populární před řadou let. Vypadá to, že nastal opět jejich čas díky rozmachu RGB LED. Vedle toho nám tato velká skříň nabídne i řádnou porci skla.

Závěrečné hodnocení

 
Cooler Master MasterCase H500M je skříň, která nám vrací v moderní podobě prvky, které známe ze starších modelů. Jde o velké ventilátory, jež jsou v našem případě podsvícené a koukat se na ně můžeme skrz sklo, stejně jako na ostatní komponenty až na pevné disky a zdroj. Právě sklo je ostatně hlavní motiv této skříně, která ho používá po stranách, vepředu i nahoře. 
 
 - klikněte pro zvětšení - 
  
Tomu byl přizpůsoben také interiér skříně, kam Cooler Master nainstaloval krycí panely, jež tu vůbec nemusely být, pokud by nebylo vidět dovnitř. To ovšem znamená také nějaké těžkosti při instalaci komponent, neboť dříve se musíme pod tyto panely dostat. 
 
Zpracování je jako obvykle v případě firmy Cooler Master kvalitní, chladicí systém je především díky předním ventilátorům výkonný a efektivní a RGB podsvícení může být třešnička na dortu. Tato skříň se však bude hodit především pro sestavy, které nebudou obsahovat moc disků, 2,5" SSD a zkrátka všeho, co se připojuje kabely. Ty je totiž v ní kvůli samým sklům obtížné schovat, a vytvořit tak čistě vypadající sestavu. 
 
Ovšem pokud si se svým počítačem rádi vyhrajete tak, aby dobře vypadal i zevnitř a těšíte se na jeho opečovávání, je MasterCase H500M to pravé.  
 
English translation of the conclusion
Cooler Master MasterCase H500M is a case that gives us back in a modern shape those things we know from the past which are large fans. In this form they are backlit and we can watch them, as well as other components apart from the HDDs and PSU, through tempered glass panel. And tempered glass is the main theme of H500M. It makes both side panels, top panel and also the interchangeable front panel.
 
The interior of the case was hence appropriately adapted using different panels covering cable paths and the lower chamber for PSU and HDDs. These would not have to be here if we could not see inside and it also means that it will be more difficult to install all of the components inside, because we need to remove those panels first. 
 
The case was built very well, as usually cases by Cooler Masters are, the cooling system is powerful and effective thanks to the large front fans and RGB lighting can only be a cherry on top. Still, the H500M is not perfect choice for every PC build. There should not be many drives, 2.5" SSDs and simply all the things we run cables to, because cables are difficult to hide here in order to create a nice clean build. 
 
However, if you love playing with your PC and you want it to look good even from the inside, MasterCase H500M is the right stuff.
 
 

Skříň je vhodná pro:

  • Výkonné a bohaté herní sestavy, ovšem bez mnoha disků
  • Vodní chlazení

Plusy

 
+ Temperované sklo
+ Velké přední ventilátory pro efektivní chlazení
+ RGB podsvícení s ovladačem

 

Minusy

 
- Složitější a zdlouhavá instalace a správa komponent kvůli krycím panelům
- Méně prostoru pro zdroj a jeho kabely
 
 
Za zapůjčení skříně CM MasterCase H500M děkujeme ABACUSu.

 
 
Doporučená koncová cena: 5890 Kč s DPH


reklama