reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

CM MasterCase SL600M: stříbrná elegance

5.11.2018, Jan Vítek, recenze
CM MasterCase SL600M: stříbrná elegance
Cooler Master SL600M je počítačová skříň s elegantním designem, který na sebe moc neupozorňuje. Je to však především moderní model nabízející netradiční způsob instalace komponent pro chlazení tzv. komínovým efektem. 

Závěrečné hodnocení

 
Cooler Master MasterCase SL600M je elegantní, dobře zpracovaná a vyrobená skříň, která využívá originálně pojaté chlazení s vertikálním prouděním vzduchu. Díky možnosti rovněž vertikální montáže karet nebylo nutné otočit desku konektory vzhůru, a řešit tak výsledný problém, co udělat s kabely.  
 
- klikněte pro zvětšení - 
 
Cooler Master také dokázal dobře využít prostor vzniklý přesunem komponent (zadní ventilátor, zdroj) na jiné místo, nabídne nám velice užitečný regulátor otáček ventilátorů a rovněž podsvícení předních portů USB ovládané senzorem přiblížení. SL600M je tak počítačová skříň, která si skutečně zaslouží vyzdvihnout.
 
Na druhou stranu musíme počítat se špatně přístupným zdrojem chráněným třemi kryty, který bude mít pravděpodobně špatný dosah k přídavnému napájení desky. Pro vertikální instalaci karty a zajištění ideálního průtoku vzduchu skrz skříň budeme potřebovat prodlužovací kabel, který přímo od výrobce přijde na 30 eur, což je obvyklá, ale přesto pozoruhodně přemrštěná cena. Zrovna toto příslušenství by mohlo být majitelům SL600M dodáno za zvýhodněnou cenu, pokud už ne rovnou v základním balení. 
 
Majitelé sestavy založené na procesoru AMD také budou řešit orientaci věžového chladiče, který by měl umožnit instalaci s ventilátorem tak, aby kopíroval proud vzduchu od spodních skříňových ventilátorů. Zkrátka a dobře bude vhodné se se skříní nejdříve seznámit a zvážit její pro a proti a k tomu ostatně posloužila i naše recenze.  
 
English translation of the conclusion
Cooler Master MasterCase SL500M is an elegant, well designed and made case that makes use of an inventive cooling system with vertical airflow. PC card or even more of them can be installed also vertically, so there is no need to turn the mainboard by 90 degrees to direct its I/O ports and PC slots upwards. 
 
Cooler Master also managed to use the free space left by the shifted components (rear fan, PSU), there is also a very useful fan speed controller and also a system backlighting the front USB ports fitted with a proximity sensor. SL600M is therefore a computer case that deserves to be pointed out. 
 
Still, it is not perfect by all means. The installed PSU guarded by three different panel will be difficult to approach and the user will probably need an extension for the secondary MoBo power cable. In order to create an ideal airflow, we will need at least one PCIe x16 riser cable for the graphics card, but that means spending another 30 euros. That is the common price, no matter how ridiculous amount it is. Too bad the riser cable is not included it the retail box or at least discounted for the owners of this case. 
 
If you plan to fill your new SL600M with an AMD platform, there is one more thing - installation of a tower cooler. You need to make sure that it will be possible to place it in such a way that all the fans (on CPU cooler and case fans) a directed the same way, which is definitely not always possible. In short, I advise anyone to familiarize themselves with it first, anyway that is exactly what our review is for.
 
 

Skříň je vhodná pro:

  • Výkonné (herní i pracovní) sestavy v elegantním obalu

Plusy

 
+ Kvalitní provedení
+ Elegance i výkonné chlazení + regulátor otáček
+ Praktické podsvícení předních USB se senzorem přiblížení
+ Nabízené doplňky
+ Tiché a výkonné chlazení

 

Minusy

 
- Těžko přístupná pozice zdroje
- Nutno dokoupit prodlužovací kabel slotu pro zajištění ideálního chlazení
- Dosah kabelů zdroje, možné problémy s instalací chladičů na paticích AMD
 
 
Za zapůjčení skříně CM MasterCase SL500M děkujeme ABACUSu.

 
 
Doporučená koncová cena: cca 5150 Kč s DPH


reklama