reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

CM Storm MECH, Reaper a Pulse-R: hurá na modding

10.10.2013, Jan Vítek, recenze
CM Storm MECH, Reaper a Pulse-R: hurá na modding
Mezi zbrusu nové periferie firmy Cooler Master patří mechanická klávesnice MECH a myš Reaper, které jsou obě určeny především pro hráče. Ti navíc zde budou mít možnost upravit si vzhled svých periferií dle vlastní chuti. Jak, na to se podíváme v této recenzi.
Kapitoly článku:
Klávesnici CM Storm MECH i myš CM Storm Reaper můžeme částečně odstrojit, což znamená, že je můžeme s požehnáním výrobce zbavit jejich hliníkových částí a ty si upravit podle svého, aniž bychom se museli bát o záruku. Z tohoto důvodu si myslím, že je výrobce mohl nechat designově čisté, ovšem on se i tak rozhodl na nich zobrazit logo CM Storm, což odnesla především myš a headset.





A také myš je obtížnější její hliníkové ozdoby zbavit. Ta sice drží jen na jedném šroubku, tedy kromě pacek, ovšem panel je nutné vysunout dozadu, takže tento šroubek je nutné zcela vysunout, což dost dobře nelze. Řešením tak je šroubek trošku uvolnit, nadzvednout panel a opatrně páčit, až šroubek opravdu vypadne ven.




- klikněte pro zvětšení -


Pro odšroubování velkého panelu z klávesnice stačí použít malý imbusový klíč, jímž uvolníme všech sedm šroubků a poté půjde panel zcela volně sundat. Výhodou tohoto designu je, že odhalíme prostor kolem tlačítek, takže tato funkce bude i prakticky využitelná při čištění klávesnice. Při opětovném nasazování panelu pak nezapomeňte na šroubek vpravo nahoře nasunout také koncovku pro uzemnění.





Obě hliníkové části tedy můžeme svépomocí víceméně snadno sundat a pak na ně něco vyrýt, vygravírovat nebo je nabarvit, k čemuž výrobce přímo vybízí.





Sluchátka mají své hliníkové ozdoby, jež se mimochodem na hmotnosti podílí nezanedbatelnými 42 gramy, přišroubované pomocí dvou imbusových šroubků. Jejich sundání je z celé trojice periferií nejsnazší a pak už si s nimi můžeme dělat, co chceme. Jenomže i zde výrobce musel na jeden kus umístit část loga CM Storm a na druhý pak rovnou nápis CM Storm. Jako by snad ani moc nepočítal s tím, že si uživatelé budou tyto části opravdu sami upravovat.



reklama