reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

CM Storm Sonuz: mohutné tělo i basy

13.9.2012, Jan Vítek, recenze
CM Storm Sonuz: mohutné tělo i basy
Společnost Cooler Master a její CM Storm již má své zkušenosti s produkcí sluchátek, ovšem ta není ani zdaleka tak bohatá, jako u renomovaných výrobců audia. Po modelech Sirus je tak Sonuz teprve třetím headsetem v nabídce CM Storm...
Kapitoly článku:

Závěr


Máme za sebou recenzi CM Storm Sonuz, kterýžto produkt je prezentován jako lehký a víceúčelový herní headset, z čehož můžeme v závěrečném hodnocení vycházet. Ač jeho tělo vypadá, že něco vydrží a my můžeme výrobce pochválit za použití kovových spojů vysunovacích ramen, nedá se říci, že headset s hmotností 385 gramů bez kabelu můžeme považovat za lehký. Navíc můžete cítit nezanedbatelný tlak kulatých náušníků na lícní kosti.


CM Storm Sonuz základní pohled

- klikněte pro zvětšení -


Výhodou headsetu Sonuz je, že můžete celé rameno s mikrofonem přehodit na pravou stranu, nebo jej prostě sundat. Funkčnost je bezproblémová, a tak se už dostáváme k tomu hlavnímu - kvalitě zvuku. O ten se postarají dva 53mm reproduktory produkující hutný zvuk s velmi silnými basy. A bohužel, nízké frekvence u sluchátek zcela dominují a odsouvají především středy na vedlejší kolej. Vysoké frekvence jsou jasně podané. Výrazné středy jsou především v hudbě nenahraditelné, takže pro tyto účely bych Sonuz nedoporučil (sluchátka ani nejsou pro poslech hudby určená).

Pokud vám nejde o věrnou reprodukci a oceníte spíše mohutné výbuchy a využíváte při hraní online komunikaci pomocí mikrofonu, pak může být Sonuz zajímavá volba. Doporučuji si ale headset nejdříve vyzkoušet.


Plusy


+ Pevné tělo a kovové spoje ramen
+ Mohutné basy vtáhnou do hry

+ Slušné podání výšek
+ Odnímatelný mikrofon
+ Ovladač hlasitosti a mikrofonu na kabelu
 
 

Minusy


- Těžká sluchátka navzdory popisu
- Náušníky mohou tlačit na lícní kosti
- Nevýrazné středy (nejsou pro hudbu)
 
 
Cena v době testování: cca 1.800 Kč s DPH
 
 
Za zapůjčení CM Storm Sonuz děkujeme firmě ABACUS



----------------------------------- English translation of the conclusion -----------------------------------

The product is presented as "lightweight and multi-purpose gaming headset," and as such I'm going to assess it. Its body look very solid, so it should be able to take some damage and I can only praise CM Storm for using metal joints holding both telescopic arms with drivers. On the other hand, a 385gramme headset cannot be considered lightweight. You can also feel significant pressure on cheekbones.

Sonuz's advantage lies in detachable microphone that can be changed over to the right hand side or you can just put it in the drawer. It works well and without problems. The final aspect is also the most important - quality of sound. CM Storm used two 53mm drivers producing massive sound with strong bass notes. But low frequencies are dominating and especially middle frequencies are in "slow lane", even though heights are quite clear. Well-reproduced middle frequencies are especially in music simply irreplacable, but this headset is not designed for listening of music .

However, if you are looking for a downright gaming headset, you want to listen to massive explosions and you need to communicate online through microphone, then Sonuz could be good choice. Just make sure that you try it on before buy.
Jak hodnotíte headset CM Storm Sonuz?
V anketě šlo hlasovat od 13.9.2012 do 30.7.2013. Počet hlasujících: 3
Výborný0 %
Průměrný100 %
Špatný0 %
reklama