Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně
3.8.2012, Jan Vítek, recenze
Společnost Cooler Master má ve svém portfoliu značky CM Storm ne pouze jednu mechanickou klávesnici, a tak si po modelu Quick Fire Rapid představíme také klávesnici Trigger. Ta má již plnou velikost a k tomu také podsvícení, takže hurá na ni.
NRX (170) | 3.8.201213:15
Dík za recenziu, tešil som sa na ňu a teraz mám aspoň nad rím premýšlať ­- kúpiť­/nekúpiť :­-­)

No osobne by som ešte do mínusov dal spôsob ako vyriešili pripojenie USB. Lebo pokiaľ niekto nemá klávesnicu pevne ­"prilepenú­" k stou a vie s ňou pomerne často hýbať ­(môj prípad, keď potrebujem miesto na stole, naviac s tou opierkou nie je malá­), tak sa obávam že ten konektor možno dlho nevydrží...

Nehovorím, že USB kábel musel byť napevno ­(takto síce môžem použiť dlhší, ak potrebujem­), ale mohol sa konektor zasúvať zospodu klávesnice a kábel mohol byť vyvedený von cez drážu a tým pádom by namáhanie bolo len v kábli a jeho ohybe. Ak by sa časom porušil, tak by sa dal ľahko vymeniť za druhý. Takto to vidím, že časom môže dôjsť k poškodeniu, čo je určito škoda pri klávesnici, ktorú by som si vedel predstaviť používať aj 10+ rokov...
Odpovědět1  0
oh | 3.8.20126:59
Jestli dobře vidím, chybí klávesnici české znaky, což bych uvedl jako mínus.
Odpovědět0  1
Jan Vítek (3359) | 3.8.20129:09
Však v minusech je hned na prvním místě, že je u nás jen v jedné verzi ­- US a s Cherry MX Black
Odpovědět0  0
JiVy (607) | 3.8.201212:00
Na druhou stranu jsou klávesy podsvícené a tak jejich úprava laserem na CZ vyjde na několik stokorun pro jediného zájemce. Pro další zájemce už úprava vyjde na 100­-200 KČ.
Jedná se pouze o odhady. Já jsme si nechával kdysi upravit Logitech a překvapilo mne jak to bylo snadné a relativně levné.
Odpovědět0  0
axoncz (7) | 6.8.20120:34
Ano, to máte sice pravdu, ale když si spočítáte celkové náklady na tuhle kravinu, tak budete cca na 4000. Musel bych být na hlavu padlej, abych za klávesnici dal takové peníze, jen proto, že psaní subjektivně ­"konfortnější­" ­(o čemž dost pochybuji na plném zdvihu­). Navíc podsvícení je červené, tvůrci asi nepřemýšleli hlavou, proč je zvolena agresivní, výstražná barva?
Odpovědět2  0
JiVy (607) | 6.8.201210:58
JJ i Vy máte pravdu, cena je příliš vysoká, ale je možné, že časem půjde dolů. Já například koupil Logitech G19 s US layoutem za něco přes 2000 ­(výhra v soutěži, o kterou výherce moc nestál­) a i s laserováním mne vyšla na 2500.
Nebyla špatná, ale dávám přednost starší Logitech Wave, která má právě vyšší zdvih a tak se mi na ni píše lépe.
Chci tím říct dvě věci:
1. klávesnice s US layoutem se dají sehnat levněji, ale pokud víte o někom, kdo Vám podsvícenou klávesnici laserem upraví, můžete docela ušetřit
2. výška zdvihu je věc osobních preferencí a u klávesnice, podobně jako u myši, takže neexistuje jednoznačné doporučení. Vyplatí se zkoušet, než se člověk rozhodne, co mu vyhovuje, a co ne.
Odpovědět0  0
sx | 15.8.201213:13
tak to ja naopak us layout povazuji jako za plus, chtel bych totiz si moc poridit klavesnici ze standardnim rozlozenim a formou klaves coz nejvic hodi [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
jsou nektere i nemechanicke klavesnice s takovym rozlozenim ale bohuzel ceske znaky jsou pro mne prebytecne a us verze se tu nedaji sehnat.
jinak jeste k teto klavesnici, vsude na obrazichc aj videi na yt je jednoradkovy enter ale tady na sh je dvouradkovy coz se mi libi vic. tak jak to je?
Odpovědět0  0
Zajímá Vás tato diskuze? Začněte ji sledovat a když přibude nový komentář, pošleme Vám e-mail.
 
Nový komentář k článku
Pro přidání komentáře se přihlaste (vpravo nahoře). Pokud nemáte profil, zaregistrujte se pro využívání dalších funkcí.