reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

CM Storm Trooper: velká moderna

24.10.2011, Jan Vítek, recenze
CM Storm Trooper: velká moderna
Dnes si představíme počítačovou skříň CM Storm Trooper slibující velmi slušnou výbavu a podporu nejnovějšího hardwaru. Jde o typ určený především pro herní sestavy, takže od něj můžeme očekávat také slušné chlazení a velký vnitřní prostor.
Společnost Cooler Master se opět předvedla jako firma sledující nejnovější trendy v oblasti počítačových skříní a předvedla nám pod značkou CM Storm velmi moderní a široce vybavenou počítačovou skříň Trooper, která je určena především pro stavbu výkonných sestav. Vzhledem k celkovému vzhledu by mělo jít také o herní sestavy, neboť pro vytvoření pracovní stanice se takováto skříň s agresivním designem zrovna nehodí, což ale neznamená, že by dané komponenty nedokázala dobře obhospodařit.




Ocenění TREFA získává skříň CM Storm Trooper za výborné zpracování,
velmi moderní funkce i prvky, velký prostor a chlazení. Logo ocenění je ke stažení zde.
 

Cooler Master využil pro stavbu Troopera osvědčenou kombinaci oceli SECC (cca 0,8 mm), perforovaných plechů a také plastů se změkčeným povrchem, což je právě jeden z oněch moderních prvků. Konstrukce působí jako velmi pevná, takže i bez nasazených bočnic skříň dokáže odolávat. Důležité také bude, aby vrchní madlo bylo dostatečně pevné i pro Troopera napěchovaného komponentami a skutečně tak působí, i když šikovný člověk dokáže ulomit cokoliv.

Dále se můžeme těšit na plně konfigurovatelný předek skříně se dvěma otočnými diskovými šachtami, u nichž máme na výběr mezi předním a bočním chlazením, dále tu je samostatná šachta pro SSD, přední dokovací stanice pro 2,5" disky či SSD, regulátor otáček ventilátorů s LED indikací a pak to jsou již obvyklé otvory pro hadičky vodního chlazení, všudypřítomné prachové filtry, jakož i ventilátorové pozice, přední porty USB 3.0 i eSATA, apod.

Chlazení skříně i se základními čtyřmi ventilátory bude dostatečně výkonné pro většinu sestav a pak není nic jednoduššího, než si posílit třeba chlazení grafických karet pomocí bočních ventilátorů. V řadě případů si jistě vystačíme také s nižšími otáčkami nastavitelnými pomocí regulátoru v předním panelu. Ten mě ale nepřesvědčil zpracováním svých tlačítek, která nereagovala dobře, což u jiných kusů bude doufejme lepší. Každopádně v našem případě by to byl důvod k reklamaci.





Ve výsledku je CM Storm Trooper vysoce kvalitní skříň, která se vyrovná modelům jako Cooler Master HAF X. Není ale určena pro běžné sestavy založené na jednom či dvou discích, běžném procesoru a jedné grafické kartě, neboť v takovém případě byste se měli poohlédnout mezi podstatně menšími skříněmi typu Middle Tower.


Pevné tělo a kvalitní zpracování
Zpracování předního panelu
Velké množství moderních prvků
Vyšší cena
Dobré možnosti chlazení
Ikona Odkaz na databázi
Cena v době testování: 3 800 Kč s DPH

 
Za zapůjčení skříně CM Storm Trooper děkujeme ABACUSu




----------------------------------- English translation of the conclusion -----------------------------------

Cooler Master has once again proven itself to be a company that catches modern waves concerning computer cases and it offers us a modern and highly equipped model Trooper which is sold under the CM Storm brand. This case is aimed especially at computers made of very powerful components and according to its aggressive look, these computers will be used for gaming. That, however, does not mean that Trooper would not be able to be a basis for a workstation, it just does not look as one.

The manufacturer used a proven combination of SECC steel (cca 0.8 mm thick), perforated steel sheets and also plastic parts. These have soft surface, which is one of the very modern aspects. The whole construction appears solid even without the side panels put on. Also the top handle should be strong enough to carry the whole Trooper with installed components, even though one should be very careful because we never know.

And what more do we get with this case? There is the fully configurable front part with two turnable HDD cages with either side or front cooling, there is also an independent cage just for 2.5" SSDs, docking station for 2.5" drives (the X-Dock station), fan controller with LED indication and then there are usual holes for watercooling tubes, omnipresent dust filters and fan positions and also USB 3.0 and eSATA ports in the front.

The cooling system of this case uses four fans which are powerful enough for most computers and in case they are not, we have the opportunity to add more fans, for example to the left side panel. Still, it should be enough to use just the four original fans and adjust their speed using the front fan controller. But in our case the controller's buttons were damaged and only hardly responding, which would be a good reason for complaint.

In conclusion, CM Storm Trooper is a very good computer case which is an apt successor to Cooler Master HAF X or similar. On the other hand, this case is not for common computers that consist of just one or two drives, a common processor and one graphics card, because in such case one should look for much smaller one.
reklama