reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Cooler Master Ammo 533: hurá na lanparty

20.9.2006, Jan Vítek, recenze
Cooler Master Ammo 533: hurá na lanparty
Ammo 533 od Cooler Masteru je po designové i funkční stránce určen pro ty, kteří občas popadnou svůj počítač a vyrazí na lanparty. Pokud má tedy něčím zaujmout, je to především vzhled, jemuž podobný bychom v dnešní jinak široké nabídce trhu hledali těžko.
Tato skříň, ač ve vnitřním uspořádání nemá čím překvapit, bohatě vše vynahrazuje vnějším designem a především kvalitou jeho zpracování. I když má na sobě množství plastových prvků, je robustní, k čemuž jí pomáhají hliníkové lišty, ale také samotný plast, který mi připadal dostatečně tuhý a odolný. Ammo 533 je evidentně určena pro časté přenášení, což na sebe nutně váže jeden problém. Výrobce musí zvolit kompromis mezi hmotností a tloušťkou materiálu. Ta byla zvolena 0,8mm, a to je dle mého názoru dobrý kompromis. Možná bych ale uvítal dodatečné ztužení celé šasi s pomocí rohových přepážek, nebo jiných prvků.



Zvláště se mi líbilo gumové madlo s nosností 25kg. To uživateli dle specifikací dává možnost skříň zaplnit 15kg komponent a má tedy dostatečnou rezervu. Bočnice jsou po stranách vyztuženy širokým pruhem z ohnutých okrajů, takže se nijak nekroutí a umísťují se zcela pohodlně. Také přední panel jsem shledal účelným s dostatkem místa pro vnikající čerstvý vzduch. Ovládací tlačítka s krytkami proti nechtěnému stisknutí, umístěná na horní straně nahrávají poloze skříně na zemi vedle stolu. Ale přední I/O porty už tolik vhodně umístěny nejsou. Výrobce by se tedy měl rozhodnout, zda zvýhodní umístění skříně na zemi nebo na stole, univerzálně to moc nefunguje.

Co se týče vnitřního uspořádání a zpracování, zde se asi budu opakovat. Jednoznačnou chybu vidím v zamezení proudění vzduchu zaviněném šachtou pro pevné disky. Poté nejsem velkým příznivcem rychloupínání komponent, což vede k nedostatečnému přechodu tepla na kostru u pevných disků a zoufalému přítlaku plastových zámků PC karet (zde ale naštěstí můžete použít i šroubky). Poslední chybou-nechybou je absence zadního ventilátoru. Ten je dle zkušeností velmi potřebný, ale na druhou stranu si alespoň můžete vybrat vlastní.


Dobrý kompromis mezi robustností a přenositelností
Provedení diskové šachty
Kvalitní dílenské zpracování
Umístění předních I/O portů
Neotřelý design + madlo
Vyšší cena
Cena v době testování: 2330 Kč s DPH



Stále aktuální cena v českých obchodech


Graf ceny produktu Cooler Master Ammo 533 poskytuje server Heureka.cz
Porovnat ceny >>


Za zapůjčení skříně Cooler Master Ammo 533 děkujeme firmě JSComputers





Vývoj ceny testovaného produktu:


reklama