10.4.2008, Jan Vítek, recenze

Cooler Master připravil nový model svého all-in-one vodního chlazení s názvem Aquagate Max. Ten navazuje na původní Aquagate, s nímž je podobný, ale firma se poučila a opravila největší nedostatek - nevhodně umístěný radiátor s malým ventilátorem.

reklama
Cooler Master Aquagate Max | od: zdeny666  8.6.201123:25
ahoj všichni mám tohoto vodníka a jsem moc spokojen instalace super trochu hlučnější to je pravda radiátor je ve skříni procesor na taktech 4,2 giga phenom x4 965 BE.přemýšlím nad gpu blokem je tam garance že to dá mám ati hd6970 tak to prubnu jsem spokojenej mějte si svuj názor tak si něco kupte a stavte neplácejte tu jen hubou čus Zdeny
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
Názor | od: Mess7  9.7.200818:24
Co se týče pumpy, nemám problém s hlučností.
Jinak je to ale s větráky které při plném rychlosti jsou opravdu nepřeslechnutelné.S chladicim vykonem jsem ale opravdu velmi spokojen, nejvyšší naměřená teplota byla 52°C při teplotě okolního vzduchu cca 25­/28°C.Provozuji to na sestavě Q6600­(3,6Ghz je kapanek přetočenej tak to berte v potaz­).
Jo a na závěr na rozdíl od doporučení výrobce jsem radiator neumistil na vrsek skříně, ale ba právě naopak na spodek...
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
cerpadlo ponorit do vody | od: tomra  11.4.20089:59
Kdyz jsem si procital clanek a cihl na fotky,tak nechapu vyrobce, proc nedal cerpadlo do expanzky­-kdyz uz vyrabi takovy slozity tvar,tak to mohl dat dovnitr a zbavil by se vybraci=hluku. Libi se mi designove mereni teploty,ale je opravdu zbytecne mit dva senzory na hadickach,je to zbytecny odpor.mohl to dat do expanzky a jestli je voda v okruhu o 1 stupen jina ... Jinak tahle sada je super ve skrini Cooler Master Cosmos RC­-1000­-KSN1­-GP fakt tahle kombinace designove moc povedena,ale neni nad to,kdyz si to clovek posklada sam :)
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
celek | od: Mr-Paul  10.4.200816:39
recenze je to pekna ale i presto by mne zajmala alespon jedna fotka zapojeni jako celku a ne jen na procesoru..proste foto skrine v provozu s nainstalovanym vodnikem..
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
Orientace víka a spodní části vodního bloku | od: Kozane  10.4.20087:41
Účinnost tohoto vodního bloku je bezesporu závislá na správné vzájemné orientaci spodní a horní části. Tj. přepážka ve víku musí správně být, při pohledu shora, kolmá na žebra spodní části. Zajímalo by mne, jestli se tento požadavek testérovi podařilo vědomě dodržet, když blok opětovně skládal. Čtvercový tvar umožňuje dvě polohy ­- jednu správnou a druhou nikoliv a snadno může dojít k nechtěně nesprávné poloze a tím i horším výsledkům.
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
Re: Orientace víka a spodní části vodního bloku | od: janax  10.4.20088:23
to by to urcite neteklo vubec

jinak asi kdo si to poridi tak odsroubovat cerpadlo a obalit molitanem aby neprenaselo vibrace
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
Re: Orientace víka a spodní části vodního bloku | od: mech13  10.4.20088:24
1­) rekl bych ze se napred testovalo a pak rozebiralo
2­) nekoho tak zkuseneho jako Jana Vitka by ani ve snu nenapadlo dat to obracene
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
Re: Orientace víka a spodní části vodního bloku | od: Jan Vítek  10.4.20089:17
Nejdříve se kvůli focení rozebíralo, jako vždy ­- chci co nejlepší fotky a takhle bych musel ještě před zveřejněním recenze vše složitě a zdlouhavě čistit. Jinak blok jsem samozřejmě složil správně a ještě si do něj pro jistotu posvítil přes fitinky.
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
Tohle se jim moc nepovedlo. | od: Woyta  10.4.20087:17
Vidim ze CM udelal velkou chybu a dal do okruhu nechraneny hlinik. Poniklovani taky neni vecne. Ani glykol tenhle set neochrani pred korozi. Na bloku je videt, ze trochu zkouseli okopirovat EK Supreme.

Poznamka k vodnikum. Teplota vody pred a za radiatorem je diky velke tepelne kapacite vody temer shodna. Cili je mozne postavit okruh jak chcete. A kdyz uz vodnik tak chladit vse a ne jen CPU.
Alphacool ma lepsi sety nez TT, GB a CM ale stejne je nejlepsi si okruh poskladat sam.
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
Re: Tohle se jim moc nepovedlo. | od: Jan Vítek  10.4.20089:18
Ad teplota ­- uvidíme, CM mluví o velké přesnosti čidel, tak až přijde na řadu ESA, tak se jejich smysl ukáže.
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
 
Nový komentář k článku
Pro přidání komentáře se přihlaste vpravo nahoře. Pokud nemáte profil, zaregistrujte se.