reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Cooler Master Centurion 534: setník v novém

14.4.2006, Jan Vítek, recenze
Cooler Master Centurion 534: setník v novém
S novými skříněmi se v poslední době roztrhl pytel, zvláště s příchodem výstavy CeBIT, kde byly předvedeny novinky od mnoha renomovaných výrobců, mezi něž nepochybně patří i Cooler Master. Dnešním předmětem zájmu tedy bude novinka od něj – skříň Centurion 534.
Cooler Master se tedy představil s další skříní, která je produktem zjednodušování výroby, kde si výrobce na jednotné šasi dodělá vlastní přední panel, bočnice a upraví drobnosti jako výbavu, barvu, apod. Můžeme tedy s klidem říci, že skříně Gigabyte Triton, Poseidon a Cooler Master Centurion 534 a 533 jsou v podstatě shodné a našimi hlavními kritérii při výběru bude hlavně design, cena a bohatost příslušenství.



Bráno z tohoto pohledu je na tom Centurion 534 dobře, ale pořád se nevyrovná konkurenčnímu Tritonu. Ten za nižší cenu nabízí lepší výbavu v podobě dvou 120mm ventilátorů a především lepší zpracování předního nasávání vzduchu. Centurion zase nabízí lepší zpracování předního panelu, hlavně USB portů a také mi design s perforovaným plechem osobně imponuje více, než chudý předek Tritonu. Nesmím také zapomenout na fakt, že recenzovanému Centurionu se neprohýbalo dno, ovšem to může být stejně dobře náhoda.

Záleží tedy na vašem uvážení, které ze skříní si vyberete. Ve funkčnosti se zásadním způsobem neliší, tudíž svoboda výběru je opravdu velká.


Přední panel
Kroutící se levá bočnice
Slušné chladicí schopnosti
Přední ventilátor je ucpán moduly s tlačítky a porty
Elegantní vzhled
Do externích 3,5" pozic nelze umístit HDD
Ikona Odkaz na databázi
Pouze jeden 120mm ventilátor
Cena v době testování: 2150 Kč s DPH


Stále aktuální cena v českých obchodech


Graf ceny produktu Cooler Master Centurion 534 poskytuje server Heureka.cz
Porovnat ceny >>


Za zapůjčení skříně Cooler Master Centurion 534 děkujeme firmě JSC-Computers





Vývoj ceny testovaného produktu:


reklama