reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Cooler Master N400: levný elegán

1.8.2013, Jan Vítek, recenze
Cooler Master N400: levný elegán
Od firmy Cooler Master přišla na otestování počítačová skříň, která se řadí mezi Middle Towery. Jde o model patřící do série N, konkrétně N400, jehož design se dle mého názoru opravdu povedl, a tak se může stát levným a důstojným základem nového počítače.
Kapitoly článku:
Cooler Master N400 patří mezi levné skříně, ovšem ne úplný low-end, takže bychom od ní měli očekávat také nějaké kvality a ne aby se vše jen podřizovalo nízké ceně, od toho jsou zde spíše modely Cooler Master Elite. Model N400 můžeme zařadit mezi tzv. herní skříně, což tedy v překladu znamená, že nám nabídne velké množství ventilátorových pozic, prostor pro velké a výkonné komponenty (především tedy grafické karty) a u některých verzí také boční okno. Vedle toho se může pochlubit také více než dostatečným množstvím diskových pozic a přídavnými pozicemi pro SSD, upřeno jí nebylo ani rozhraní USB 3.0 a osobně si nejvíce cením asi jejího celkového vzhledu. Ten je střízlivý a elegantní, na což u levnějších skříní obvykle nenarazíme.




- klikněte pro zvětšení -


Výrobce použil u této třídy obvyklý materiál, čili 0,6mm SECC doplněný o plast a perforovaný plech. Takový plech není moc pevný, a tak bychom se dle toho měli k takové skříni chovat a příliš ji nenamáhat. Problémem také mohou být vibrace a související zvukové projevy, ale zde velmi záleží na použitém hardwaru.

Výbava této skříně je celkem slušná, což se jistě promítlo do celkové ceny. Zadarmo jistě nebyly dva 120mm ventilátory značky Cooler Master, z nichž přední je bíle podsvícený (LED můžeme vypnout) a pak tu máme vedle zmíněného rozhraní USB 3.0 také USB 2.0 a na téměř všech pozicích i prachové filtry. Škoda jen, že jeden není také v bočním panelu. Co bych naopak klidně oželel, jsou dvě ventilátorové pozice v pravém panelu, kam se sice vejde také 240mm radiátor, ovšem pro něj je daleko vhodnější místo nahoře. Osobně je tak považuji za zbytečné, pokud tedy neplánujete využít dva radiátory vodního chlazení, a to i kvůli tomu, že přední ventilátorové pozice mají velmi dobré zpracování, což se tedy nedá říci o té zadní.





Přesto ale model Cooler Master N400 zůstává velmi zajímavou volbou, i když ve velké konkurenci levnějších modelů to bude mít těžké.


Plusy


+ Design
+ Slušná výbava
+ Zpracování předního panelu + vent. pozic
+ Dostatek prostoru pro komponenty
 
 

Minusy


- Smysl vent. pozic v pravém panelu
- Zpracování zadního roštu
- Ztížená správa kabeláže
 

Cena v době testování: cca 1.300 Kč s DPH
 
 
Za zapůjčení skříně Cooler Master N400 děkujeme ABACUSu.



----------------------------------- English translation of the conclusion -----------------------------------

Cooler Master N400 is an inexpensive computer case, but not a real low-end, so one should expect it to offer also some good qualities and there are other cases built especially with price in mind, like the Cooler Master Elite family. The N400 may also be considered a gaming case, which in other words means that it has many fan positions, enough of space for large and powerful components and some versions also offer an acrylic side window. In addition, the N400 posesses many hard drive and SSD cages and front USB 3.0 ports. Personally, what I value the most, is its whole design and look which I found both simple and elegant. And that is something which is difficult to find among low-cost cases.

The manufacturer used common material for this class - polymer, mesh bezel and 0.6mm SECC steel that is not very tough, so we should take good care of the case. Also a common problem may be vibrations and related noise, but it very much depends on the components we use, especially hard drives and fans.

The N400 is quite well equipped and for certain it was not for free. There are two 120mm Cooler Master fans and one of them has its own white LEDs (plus a button to turn them off). Next, there are already mentioned USB 3.0 ports, also a pair of USB 2.0 and almost all fan grills have their own dust filter. The side fan grill as usually has none. On the other hand, I would gladly get over the two fan positions in the right side panel. These are able to host also a 240mm radiator, but there is a far more convenient place for it in the top part of the case. Moreover, the front fan positions are very well designed (unlike the rear one), so there is basically no need to have two more near them, unless you plan to use two large water cooling radiators.

Cooler Master N400 is still a very interesting choice, even though its position will be tough, since its price range is overcrowded.
Jak hodnotíte skříň Cooler Master N400?
V anketě šlo hlasovat od 1.8.2013 do 1.8.2014. Počet hlasujících: 7
Výborná0 %
Průměrná100 %
Špatná0 %
reklama