reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Corsair Flash Voyager GT

16.3.2007, Jan Vítek, recenze
Corsair Flash Voyager GT
Minulý týden jsme publikovali test 26 flash disků s kapacitou 4 GB od 12 výrobců. V tu dobu přišel Corsair s novou verzí disku Flash Voyager GT, jež by měla dosahovat ještě vyššího výkonu. Proto dnes výsledky aktualizujeme i o Corsair Flash Voyager GT.
Kapitoly článku:
Benchmark ATTO může vyzkoušet schopnosti disku zapisovat soubory od 512 B po 1MB po násobcích. Jak je vidět z výsledné obrazovky, tento disk si nevede vůbec špatně a už od 64 kB nabízí plný výkon 28 577 kB čtení a 25 297 kB zápis. Nutno dodat, že při opravdovém kopírování takto vysoké hodnoty nejspíše nezaznamenáte. Budou se pohybovat na číslech o 5 - 10% nižších a navíc ne všude. Například při kopírování 1GB souboru na notebooku Hewlett Packard nx7400 disk steží dosáhl rychlosti zápisu 10 MB/s.





Nyní následují čtyři grafy se srovnáním čtení a zápisu 512 B a následně čtení a zápisu 1 MB dat. Corsair Voyager GT ve všech až na zápis 512 B dat jednoznačně vede.














Celkově tedy není pochyb o konečném vítězi - je jím Corsair Flash Voyager GT, jenž nabízí po všech stránkách velmi dobrý výkon, který ostatní testované soupeře zasťiňuje. Proto si tento disk také zaslouží ocenění TREFA Světa hardware za celkový výkon a rozumnou cenu. Nesmíme zapomenout ani na pěkně zpracovaný doprovodný software True Crypt. A pokud chcete i nějaký zápor, pak se obávám, že zde žádný není. Alespoň ne objektivní, pouze fakt, že jde o gumový disk, by někoho se špatnými zkušenostmi mohl odradit. Ale takovýto výrobek si nekupujeme na celý život a navíc má Flash Voyager (GT) desetiletou záruku. I když si osobně nedokážu představit, že bych ji chtěl třeba jen po šesti letech uplatnit.




Ocenění TREFA získává Corsair Flash Voyager GT
za celkový výkon a rozumnou cenu. Logo ocenění je ke stažení zde.

Za zapůjčení Corsair Flash Voyager GT a A-Data Oriental Flash PD3 děkujeme BGS LEVI Czech


reklama