reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Corsair SP2500: výkonné a moderní repro

6.9.2011, Jan Vítek, recenze
Corsair SP2500: výkonné a moderní repro
Společnost Corsair se jako dlouholetý výrobce především operačních pamětí pustila i do výroby reprosoustav i sluchátek, z nichž jsme si již vyzkoušeli model HS1A. A nyní je na řadě právě repro v podobě 2.1kanálového Gaming Audio Series SP2500.

Subwoofer


Subwoofer je v tomto případě jeden velký černý kvádr, který má matnou povrchovou úpravu a po poklepání již zní dřevěně. Jeho osmipalcový reproduktor neuvidíme na žádné ze šesti stran, pouze na přední je velký bassreflex a na opačné straně logo Corsair.



- klikněte pro zvětšení -


Vysoké gumové nožky poslouží k utlumení vibrací, ale ty se stejně do podlahy dostanou a jinak je celý subwoofer až na zadní stranu s konektory zcela holý. Celkově působí solidním dojmem, což by tedy měl, pokud nás chce oblažit až 120 W v nízkých frekvencích.



- klikněte pro zvětšení -


Zadní strana má v sobě zasazeny dva plechy z broušeného hliníku, jež bezpochyby budou sloužit i jako pasivní chladiče. Ten levý má v sobě zasazený pouze napájecí konektor pro klasický "eurokabel" a ten pravý všechny ostatní konektory.





Ty jsou dostatečně popsány, ovšem i bez toho by díky různým tvarům konektorů bylo jasné, kam co patří. Remote, tedy modrý 15pinový konektor poslouží k připojení dálkového ovladače, pak tu jsou barevně rozlišené konektory pro pravý a levý satelit a nakonec dole vstupy RCA a 3,5mm jack.


Příslušenství


V balení pak dostaneme ještě manuál a veškeré kabely na propojení - RCA i jack pro přivedení signálu (oba 180cm), pak dva kabely pro připojení satelitů (taktéž 180cm) a nakonec napájecí kabel.





Druhá fotografie ukazuje zmíněné podložky pro satelity a pak dálkový ovladač s displejem, hlavním knoflíkem pro nastavení hlasitosti a třemi konektory - pro sluchátka dole a mini USB s AUX 2 (3,5mm vstup) nahoře. Jeho přívodní kabel, aby se to nepletlo, je také dlouhý 180 cm.





Pokud tedy chcete svůj Corsair SP2500 rozmístit pouze v bezprostřední blízkosti stolu s počítačem, jeho kabely na to vystačí, ale cokoliv navíc už bude problém. A to zvláště když se výrobce rozhodl namísto klasické dvoulinky a výhybky u satelitů využít takový netradiční konektor.


reklama