reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně
14.12.2006, Lukáš Petříček, recenze
Trh si žádá neustálé inovace a zvyšování výkonu a stejně tak je tomu u pamětí standardu DDR2 SDRAM. Na trhu se stále objevují moduly ze sérií „extra“ pamětí prakticky od všech výrobců. Dnes se podíváme na zoubek špičkovým pamětem Twin2X2048-6400C3 od firmy Corsair.
Jonny 23 | 21.2.200719:35
Chcel by som sa spýtať, ako pretaktovať pamäte tak aby fachali s procesorom na 3GHz, mam desku P5N32 SLI SE Deluxe, Core 2 DUO 1,86GHz a Corsaire 2x1024­-6400 Ďakujem
Odpovědět0  0
Zdenda Sima | 28.12.200622:47
Mám desku Intel DP965LT ­(chipset P965­) a paměti Corsair TWIN2X1024A­-6400 ­(2x512MB, 800MHz 5­-5­-5­-12. Deska je ale ­"nemá ráda­", občas zlobí. Nevíte v čem může být problém, popřípadě která deska by tyto paměti bez problémů zvládla? Díky za případnou odpověď, já už si s tím nevím rady
Odpovědět0  0
Zdeněk Šíma | 5.1.20070:22
Už jsem to zjistil. Stačí flashnout bios ­(deska předtím špatně automaticky zjišťovala­/nastavovala časování pamětí, s novým biosem je vše ok)
Odpovědět0  0
cml11 (419) | 15.12.200615:50
Ony jsou absolutní výsledky dost závislé i na frekvenci CPU.Mám k dispozici pouze C2D6400, tudíž nemám příliš možností testovat, ale jen tak pro zajímavost.Stejné nastavení pamětí a FSB, pouze změna násobiče ze 6ti na 8 ­(2250 vs. 3000­)způsobí v Everestu cca:čtení +5%, zápis +15%, latence +5%, kopírování +10%.
Odpovědět0  0
cml11 (419) | 14.12.200615:49
Víte o nějaké desce která dokáže použít nastavení EPP? Kde v BIOSu toto nastavit? U mé GB P965­-DS4 jsem nic takového alespoň na první ani druhý pohled neobjevil.
Odpovědět0  0
[aMd]Mica | 14.12.200619:16
co ja viem, tak momentalne podporuju E.P.P. len zakladne dosky s cipovymi sadami nForce 5xx a 6xx
Odpovědět0  0
cml11 (419) | 15.12.20066:18
Díky
Odpovědět0  0
M.P. (20) | 14.12.20068:40
Vlastním X2 4200 a paměti 2x 1GB Patriot 433MHz LLK. Když nataktuju komp na 10,5x250MHz, tak paměti dostanu na 500MHz s časováním 3­-3­-2­-6­-1T. No a výsledky testů Everest 3.50: čtení 7800 MB­/s, zápis 7700 MB­/s, latence 47,2 ns. Trošku teda nechápu, proč jsou tyhle Corsairy hodnoceny jako ­"jedny z nejlepších pamětí na trhu­". Tedy ne že by byly špatné, ale jestliže skoro nedosahují výkonu mých zřejmě kvalitních DDR, tak to na špičku nevidím...
Odpovědět0  0
Petr Papež (215) | 14.12.200613:04
Četl jste položku hardwarová konfigurace?
Odpovědět0  0
M.P. (20) | 14.12.200614:40
Četl.
Odpovědět0  0
Petr Papež (215) | 14.12.200615:12
Jak můžeš srovnáva tak rozdílný platformy?
Odpovědět0  0
Lukáš Petříček (282) | 15.12.200611:00
Jedná se o zcela rozdílné platformy. Na AMD se socketem AM2 by propustnost samozřejmě byla podstatně vyšší. Výborně jsou hodnoceny z toho důvodu, protože dosažené frekvence jsou takové jaké jsou. Přes 1100 MHz Vaše paměti jistě nedají s jakýmkoliv časováním. Jinak pěkný výsledek... :­-)
Odpovědět0  0
cml11 (419) | 15.12.200611:21
Ono na tom ale něco je.Ano, jsou to dost rozdílné platformy, ale na druhou stranu je na takovém srovnání docela dobře vidět, že to s tím pokrokem zase není tak žhavé jak se nám namlouvá.
Odpovědět0  0
M.P. (20) | 15.12.200615:55
Koukám že mi zmizel příspěvek :­-­(
Stálo v něm, že mi šlo spíš o srovnání staršího socketu 939 s čipsadou nForce 4 SLI a tohoto testovaného železa. Zkrátka očekávám, že novější čipsada a novější paměti budou výkonnější, proto mi to zkrátka přijde divné, že se rozplýváte nad skvělými frekvencemi, když výkon je tam kde je. A na defaultu svých RAMek a CPU tyhle DDR2 stejně překonám ­(krom propustnosti při čtení ­- kolem 6400MB­/s­).
Na druhou stranu je fakt, že i superpaměti na výkonu sestavy příliš nepřidají, takže jejich cena je neopodstatněná.
Odpovědět0  0
Karel Polívka (1073) | 19.12.20060:34
K tomu mizení příspěvků ­- jedná se o aktuální problém, který se v posledních dnech vyskytuje a netýká se bohužel pouze tohoto článku. Náš systém nepovolí zobrazení některých nových příspěvků ­- na starší příspěvky to vliv nemá, pouze na ty nově zadané. Naši programátoři se už snaží tuto chybu odstranit, mějte tedy prosím strpení.
Odpovědět0  0
mastermind (217) | 14.12.20066:36
Myslím, že by stálo za to otestovat, jestli zvládnou 1T časování, a při jaké maximální frekvenci, vzhledem k tomu, že na C2D při něm ddr2 na 800MHz výkonem smetou i 1200 s časováním pomalejším.
Odpovědět0  0
Jonny 23 | 21.2.200720:39
práveže som ich dal aj na 2T a pohoda rozchodili sa ale problém mám taký, že chcem taktnút CPU na 3GHz a brzdia ma pamäte skúsil som CPU FSB na 1300MHz Vcore auto a ani win nenabehol, tak reset a znova so musel ist na nižšiu frekvenciu na CPU
Odpovědět0  0
Zajímá Vás tato diskuze? Začněte ji sledovat a když přibude nový komentář, pošleme Vám e-mail.
 
Nový komentář k článku
Pro přidání komentáře se přihlaste (vpravo nahoře). Pokud nemáte profil, zaregistrujte se pro využívání dalších funkcí.