reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Corsair Vengeance 2000: 7.1 bezdrátově

30.5.2013, Jan Vítek, recenze
Corsair Vengeance 2000: 7.1 bezdrátově
Od Corsairu přišel na recenzi headset Vengeance 2000, jenž nám slibuje 7.1kanálový zvuk (jenomže virtuální) a pak také bezdrátový přenos audio signálu, což jako obvykle znamená, že tato sluchátka pracují i na baterie a uživatel nemůže zakopnout o kabel.
Kapitoly článku:

Závěr


Headset Corsair Vengeance 2000 nám slibuje kvalitní zvuk vhodný právě pro hry, kam patří i podpora zvuku s až 7.1 kanály. Nicméně Corsair by měl také uvést, že jde jen o virtuální 7.1kanálový zvuk, z čehož posléze vyplynulo, že poziční audio zde není tak velkou výhodou, jak by se mohlo zdát a osobně bych ho bez mrknutí oka oželel. Dále se můžeme těšit na bezdrátový zvuk na vzdálenost až 12 metrů a výdrž baterie až 10 hodin, což platí.




- klikněte pro zvětšení -


Zpracování headsetu je na vysoké úrovni. Nemusí nám vadit, že zdánlivě kovové části jsou jen plastovými imitacemi, když celkově je tělo pevné, ale také poměrně těžké. Nejspíše i kvůli tomu mají sluchátka silný přítlak, což mi osobně nevyhovovalo a už po půl hodině se dostavila bolest, která mě donutila dát si přestávku. Jiným recenzentům ale sluchátka seděla dobře, takže toto je velmi individuální, i když právě proto je nanejvýš vhodné si headset vyzkoušet ještě před koupí.

Corsair také ke svému Vengeance 2000 nabídne jednoduchý a užitečný software pro nastavení virtuálního prostorového zvuku a ekvalizéru, jehož přednastavené režimy však dle mého názoru dokáží zvuk leda zhoršit. Vhodným nastavením ekvalizéru však můžete potlačit celkovou dominanci basů a vychutnat si i hudbu, přičemž hluboké a dunivé basy si necháte spíše pro hry a akční filmy. A nakonec, co se týče mikrofonu, ten obstál díky své citlivosti a čistě zachycenému zvuku bez chyby.


Corsair Vengeance 2000






Je třeba velmi zvážit, zda Vengeance 2000 stojí za výdej téměř 3000 Kč. Na trhu jsou za takovou cenu sluchátka od renomovaných výrobců s daleko kvalitnějším zvukem, u nichž tedy možná budeme muset oželet bezdrátové rozhraní. Na druhou stranu u recenzovaného headsetu zase musíme oželet klasické drátové rozhraní, neboť bezdrát je zde jedinou volbou, což je omezuje na použití s počítačem. Tato nevýhoda pak dokáže v mých očích naprosto smazat výhodu bezdrátového rozhraní, zvláště když jsme v době nabíjení odkázáni na 1,5metrový USB kabel (ten samozřejmě lze nahradit delším, ale na to měl výrobce myslet sám).


Plusy


+ Bezdrátové rozhraní (až 12 metrů)
+ Velmi dobrý zvuk ve hrách
+ Po doladění lze využít i pro poslech hudby
+ Kvalitní mikrofon
 
 

Minusy


- Pouze bezdrátové rozhraní pro připojení k počítači
- Nutno dobíjet po cca 9 - 10 hodinách
- Cena
- Předimenzované basy (lze potlačit)
- Krátký kabel pro dobíjení
 

Doporučená cena: cca 2.900 Kč s DPH
 
 
Za zapůjčení headsetu Vengeance 2000 děkujeme firmě Corsairu.



 
------------------------------ English translation of the conclusion ------------------------------

Corsair Vengeance 2000 headset promises a high quality sound for gamers including support for 7.1channel sound. However, Corsair do not say that it is a mere virtual surround, which may get confusing for their customers. They will find out that this is not something they should write home about and personally, I would not mind using just a classical stereo sound, because there was no clear advantage of the virtual surround sound. Another plus should be the wireless connection that in this case works impeccably even at the 12 meters distance and for up to the proclaimed 10 hours on one charge.

The headset is well designed and made. One does not have to mind that the metal-looking parts are just plastic, as long as the whole headset is sturdy. However, it is also quite heavy and that is probably why it presses hard against ears and after a short while I found that so uncomfortable that I had to make a pause and take it off. Other reviewers did not complain about it, so I guess that this is very individual, but I would still recommend trying it on before buy.

Corsair also offer a simple but useful software to set the headset up including the virtual surround and equaliser that offers a few presets which I found mostly unusable, because in my opinion they only made the sound worse. Still, if appropriately set, the equaliser can suppress the dominant bass and make the music sound a lot better, while you may keep another preset with booming sound for games or movies. I must not forget the microphone which I found very good. It provided clear sound and high sensitivity.

One should think hard about the advantages and disadvantages of Vengeance 2000 and whether it is worth spending nearly 3000 CZK. For such a price there are better headphones by more renowned companies, but they may not offer a microphone and wireless connection. On the other hand Vengeance 2000 has just the wireless, which makes them usable only with a computer. In my eyes this is a crucial disadvantage, especially when it is still necessary to recharge the headset from time to time using just the 1,5m USB cable (of course, it can be replaced or prolonged, but why isn't there a longer one right away?).
Jak hodnotíte headset Corsair Vengeance 2000?
V anketě šlo hlasovat od 30.5.2013 do 10.6.2014. Počet hlasujících: 12
Výborný8 %
Průměrný50 %
Špatný42 %
reklama