reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Corsair Vengeance C70: celokovová herní skříň

10.8.2012, Jan Vítek, recenze
Corsair Vengeance C70: celokovová herní skříň
Corsair se v poslední době rozjel a začal na trh chrlit řadu nových produktů pod značkou Vengeance. Řada přišla také na počítačové skříně C70, které jsou zatím mezi herními modely ojedinělé, ovšem jinak má Corsair samozřejmě s výrobou skříní své zkušenosti.
Corsair Vengeance C70 přichází na trh jako herní skříň, což ukazuje jednak svým vojenským designem, a pak také bezpočtem ventilátorových pozic. Toto rovnítko se bohužel již bezpečně zabydlelo v představách výrobců i zákazníků, takže se můžete spolehnout na to, že skříň označená za herní bude "děravá" téměř ze všech stran. Potenciální přínos ke kvalitnímu chlazení tu sice je, ale zdaleka ne každý využívá vodní chlazení a ne každý potřebuje mít možnost uchladit systém se třemi hi-end grafickými kartami. Spíše naopak.


Corsair Vengeance C70 - základní pohled

- klikněte pro zvětšení -


Koncept skříně Vengeance C70 je tedy jasný a pevně daný. Corsair se však z průměru vymyká především stylem jejího zpracování, neboť použil až na nejmenší detaily a průhledné okno pouze kov, a to i na vrchním a předním panelu. Díky tomu tato skříň působí odolně, i když by jí za danou pořizovací částku slušel silnější plech.

Vedle toho nám nabídne i neotřelé prvky, jako je způsob zavírání bočnic, přední ventilátory umístěné až za šachtami pevných disků nebo integrované úchyty pro zajištění kabelů na zadní straně traye základní desky. Pak tu jsou i originální detaily jako kryté tlačítko Reset ve stylu spouště pro odpálení raket nebo dobře známý, ale zato užitečnější prvek v podobě vyklápěcích madel pro snadné přenášení počítače.


Corsair Vengeance C70 - celkové hodnocení


Skříň by ale rozhodně zasloužila lépe zpracované rošty ventilátorů, které mají na dnešní dobu špatné provedení, a pak by uživatel jistě ocenil, kdyby ze skříně nevypadávaly spodní prachové filtry.


Plusy


+ originální celokovová variace na téma herní skříň
+ uchycení bočnic, odnímatelné diskové šachty
+ rychlé upínání kabelů
 
 

Minusy


- zpracování ventilátorových roštů
- vypadávající prachové filtry, dlouhá cesta kabelu pro napájení procesoru
 

Cena v době testování: cca 3.300 Kč s DPH
 
 
Za zapůjčení skříně Vengeance C70 děkujeme firmě Corsair



----------------------------------- English translation of the conclusion -----------------------------------

Corsair Vengeance C70 is presented as a case for gaming computers, which is proven by its "military design" and also many fan positions. The equation of gaming case = loads of fans is unfortunately well settled in the minds of computer parts manufacturers as well as customers who can be almost sure that a modern gaming case will be "holey" on almost all sides. Of course, there is a certain asset to the cooling capabilities, but not everybody needs a case suitable for watercooling system and certainly not everybody needs to cool down three high-end graphics cards. Quite the contrary.

The concept of Vengeance C70 is therefore straightforward; however, Corsair were able to exceed our expectations thanks to their workmanship. Except the smallest details (and of course the side window) they used just metal, including the top and front panel. That is why C70 appears solid, even though it would deserve a bit thicker SECC sheet.

The case also offers some original and useful elements such as the side panel locks, front panel placed behind HDD cages or integrated cable holders on the rear side of the motherboard tray. There are also some nice details such as covered Reset that looks like missile launcher button and the well known, yet still very useful components are carry handles.

On the other hand, the fan grills are far from perfect and users would surely appreciate better-attached bottom dust filtres which fall out very easily.
Jak hodnotíte skříň Corsair Vengeance C70?
V anketě šlo hlasovat od 10.8.2012 do 8.8.2013. Počet hlasujících: 11
Výborná9 %
Průměrná82 %
Špatná9 %
reklama