19.11.2010, Petr Štefek, recenze

Creative GigaWorks T3 představují nejlepší reproduktorový stereo systém v produkci Creative. Společnost byla poslední dobou známá spíše průměrnou kvalitou svých výrobků, ale nyní se blýská na lepší časy. Nové GigaWorks T3 jednoznačně překvapily.

reklama
Porovnání | od: otecek (1)  1.2.201221:41
Poradte,co bude lepší volba? Creative GigaWorks T3 nebo Altec Lansing MX6021 ?
Moc prosím o radu.Bude to hrát jen přes notebook nebo mp3 případně tak něco.Díky.
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
Síla Subwooferu | od: Nitrou  12.7.201118:10
Jsou basy o dost rozeznatelně silnějsí než u Logitech X­-230 nebo Genius SW 5.1 4000?

a dají se dostatečně snížit basy abych nerušil okolí a současně abych slyšel film? ­(Bydlím na internátě,pokoje máme tesně u sebe a večer občas shledávám film ­-u Genius 4000 jsem basy uplně vypínal)
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
Re: Síla Subwooferu | od: vivid.sk (12)  12.7.201118:22
Zial nedaju.
Ale pokial budes filmy sledovat z PC, tak to vies vyriesit softwarovo.
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
Re: Síla Subwooferu | od: BomBorec  24.2.201222:48
Vždyť v recenzi se píše, že regulátor basů je na zadní straně subwooferu!
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
PC vs HiFi | od: kolecko (35)  18.12.201022:16
Po niekolkych desiatkach pokusov a omylov s PC repro som znamym prestal odporucat cokolvek z danej oblasti. Maximalne poradim lacne 2,0 s vystupom na sluchadla a kvalitne sluchadla k tomu. Repro stacia na systemove zvuky. Na hranie a­/alebo hudbu povedzme nejake rozumne Sennheiser.
Pripadne znackovy bazarovy receiver a repro k tomu, teda za 150­-200€ neporovnatelny zazitok oproti PC bednickam v porovnatelnejj cene. Navyse optikou je mozne galvanicky oddelit PC a receiver a odstranit tak pripadny brum z PC
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
Re: PC vs HiFi | od: vivid.sk (12)  20.12.201023:38
Suhlasil by som, ale v tomto pripade treba povedat, ze za cenu cca 180e neposkladas zostavu, ktora by hrala lepsie. I ked mam vyhrady k tymto bednickam ­(vid moj prispevok vyssie­), treba povedat, ze za prihliadnuc k cene hraju naozaj dobre.
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
Re: PC vs HiFi | od: kolecko (35)  23.12.20109:05
Isteze, nie nove. Preto som pisal, ze bazarove. Receiver Yamaha za 60 ­- 80€, slusne regalovky okolo 100€. Sice basy nebudu robit tuc­-tuc, ale zvuk bude slusny.
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
Většina???... | od: ODSakEdo  14.12.201018:47
Autor článku: ­"hudbu poslouchám na YouTube, ostatně jako většina lidí­" ??? Ty většino... :­-­)­) Piš jen za sebe! To musí být tedy ­"kvalita­" :­-­( Ale na Tuc tuc a mluvení ­(Hip­-Hop­) YT stačí, to je fakt :­-­)­)
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(1)
Re: Většina???... | od: Petr Štefek (1103)  14.12.201020:07
Když už mi tykáš, tak bys měl vědět, že moje sbírka hi­-fi komponentů zcela jistě převyšuje 99% techniky většiny spotřeky v domácnostech. YouTube je zdroje hudby všeho druhu a to a jako zdroj pro pc reproduktory zcela jistě postačí. Ale víš, jak to je, vůl se má vždycky tendenci ozvat:)
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
Re: Většina???... | od: ODSakEdo  16.12.201019:49
Vůl??? No dík za ­"argument­"... To je fakt ­"profesionální­" reakce... :­-­( To mám za tu tykačku? To jste­(!­) tak dotčen???... Tak to pardooon!

Apropo jednak jak víte co mám já doma za kvalitu! Já jsem totiž odkojenej kvalitou záznamu z LP desek a vždy jsem měl doma sice ­"jen­" STEREO aparaturou, ale vždy minimálně 3­-pásmovýma lepšíma reprákama a nebo mám doma i 5­-ti­(!!!­) pásmový PA systém ­(Made in pan Cimbala od Zlína­), což mám na větší akce! A jednak ­- nejsopu PC repráky jak PC repráky!

A Mp3 pod 384kb­/s nesnáším, jak šišlaj, dokonce ani HDV záznam a empeg LayerII mě neuspokojuje, jsem odkojen záznamem do PCM! :­-­)

Ale to je vše jedno a mimo mísu, já totiž narážel na zcela jinou věc­- bulvárnické zobecnování a manipulaci s davy­-čtenáři ­- kdy svoje pouze pocity či dojmy..., dává autor za obecnost...

Prostě a jednoduše: Jak víte, že tak činí většina??? Z jakého průzkumu vychází vaše tvrzení?! ;­-)
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(1)
Re: Většina???... | od: drk22 (382)  17.12.20108:49
Hele tohle ti jako argument nevyšlo. Že tak činí většina se dá celkem jednoduše odvodit od počtu prodávaných repráčků, což koresponduje s kvalitou a cenou. Těch kvalitních se prodá jen minimum a trh je zahlcen levnými a ve většině podprůměrnými výrobky. Tudíž bych si i já dovolil tvrdit, že pokud pořídím zařízení s řadově vyšší kvalitou a cenou, tak mám na 99% lepší vybavení, než zbytek lidí, stejně jako když budu mít ferrari tak nemusím dělat průzkum kolik lidí u nás má ­"lepší auto­" když se podobných aut prodá pár kusů za rok, na to žádněj průzkum nikdo nepotřebuje.....
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(1)  nízká(0)
Re: Většina???... | od: vivid.sk (12)  20.12.201023:34
mp3 pod 384kb­/s? hmm. Pokial viem, standard mp3 je obmedzeny bitratom 320kbs ­(standardne implementacie­). Takisto pochybujem, ze by si slepym testom spoznal mp3 320 vs PCM.....takych ako ty uz tu bolo mraky .... ale ked prislo k slepemu testu, tak hrebienok spadol.
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
Re: Většina???... | od: DiXX (5)  21.12.20108:46
384kb­/s? To je nestandartni bitrate, ktery sice LAME umi, ale neni moc prehravacu co to podporuji. Potom nevim kde je berete, zrejmne prevadite sam z cd a to potom nechapu, proc kdyz jste takovy odbornik pouzivate mp3 a ne napriklad flac.
Akorat tady hazite pojmy, kterym nerozumite :­(.
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
Re: Většina???... | od: ODSakEdo  21.12.201020:57
384kb­/s je standart HDV záznamu ;­-)
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
Re: Většina???... | od: DiXX (5)  21.12.201022:51
Tim akorat potvrzujete moje tvrzeni :D. HDV zaznam pouziva MPEG­-1 Layer 2, zatimco mp3 je MPEG­-2 layer 3 :­). Takze vase zaznamy 384kbit­/s jsou vase vlastni? To je potom jasne, ze vam to pripada sislave, pri nizsi bitrate to hodne orezava, plus kvalita mikrofonu asi nebude studiova.
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
Re: Většina???... | od: DiXX (5)  21.12.201022:54
Samozrejmne mp3 koncovka muze byt i mpeg1, ale to uz se 10let nepouziva u hudby, vetsina je mpeg2. To je ten problem, ze mate jako etanol mp3 mpeg1 z hdv, coz se neda srovnavat.
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
Re: Většina???... | od: ODSakEdo  22.12.201023:50
Je to možné :­-)
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
recenzia | od: vivid.sk (12)  2.12.201015:48
Vdaka Petr, za review, som rad, ze sa ti tieto bednicky poradilo nakoniec zapozicat.

Mam ich doma tiez ­(pre deti v izbe na posluch muziky­) no pri porovnani so skutocnym hifi su jemne prebasovane ­(napriek tomu, ze potenciometer hlasitosti subu je znizeny na minimum. Nechapem preco nejde intenzita znizit pod tuto uroven­).
Da sa to vsak vyekvalizovat softwarovo ­(resp. priamo v playeri­). Opat, ako to porovnam so skutocnymi bednami, tieto hraju trosku na efekt ­(basy sa snazia hrat vzdy za kazdu cenu, i ked nedunia, no citit, ze na seba prilis upozornuju­).

Samozrejme, tieto vytky su skor vseobecne, no asi tazko clovek najde za tieto prachy nieco lepsie. Kupoval som T3 na zaklade zahranicnych review, kedze som chcel nieco pocuvatelne a pritom skladne ­- do malej izby. I ked nemam rad nakup bez posluchu, ale tento druh spotrebnych komponentov sa bezne vypocut asi neda.
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
????? | od: Parik  23.11.201010:46
Onkyo je úplne niekde inde ako creative. To sa nedá ani porovnať.
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
Re: ????? | od: vivid.sk (12)  2.12.201015:26
Pocul is obe, ze to vies tak jednoznacne porovnat?
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
monitory vs. běžné repro | od: Martin Vítek (2)  21.11.201019:46
Těžko lze porovnávat tyto dvě rozdílné kategorie. Jedny jsou určeny pro analytický poslech převážně pro zvukaře, který potřebuje odhalit případný problém. Druhé jsou naladěné na dlouhodobý poslech. Otázkou je, kdo jaký charakter preferuje. Osobně mám raději ty druhé, které ctí hudbu jako celek a nezatěžují posluchače neustálou potřebou poslouchat rostoucí trávu... prostě chci poslouchat hudbu, ne zvuk.

Ohledně Creativu a jeho největší konkurenci a to Logitechu. Logitech je na první poslech ­"efektnější­". Creativy působí na první poslech stydlivě až nezáživně. Ale pro poslech akustické hudby jsou barevnější právě ty decentnější Creativy. Pamatuji si dnes již historické i­-Trigue 3100, které jsem měl skoro před deseti lety.. do minulé zimy jsem měl jejich následníky i­-Trigue 3300 s nepatrně slabším výkonem. Oba modely se prodávali za úsměvných cca 1300. V současnosti se chystám právě díky dobré zkušenosti pořídit právě Creative GW T3. A i u nich, stejně jako u předchozích modelů první, co udělám, je usazení subwooferu na tři hroty, abych pomohl basům na přesnosti. Další věcí bude nastavení hlasitosti Creativů zhruba na druhou třetinu úrovně a ponechání regulace na zdroji. A stejně jako u většiny reprosoustav i repro k PC ­(bez urážky GW T3 :­-­) ­) potřebují rozehrát, aby se uvolnily závěsy a zvuk se usadil.
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
Onyko | od: Drdel  20.11.201015:44
A jak by si vedli kvalitou zvuku vuci Onkyo HTX­-22HDX? Mimochodem, budete testovat a porovnavat jejich novy model, oproti tomu jiz zde recenzovanemu­(Onkyo HTX­-22HD vs. HTX­-22HDX­)? Chapu, ze to neni primarne sestava 2.1 urcena k pc, ale spousta lidi to tak ma a ctu samou chvalu... A jeste jedna otazka, vi nekdo, kde se daji ty Onkya poslechnout? Zatim jsem slysel pouze Bose Companion 5 a to me velmi zaujalo. Diky.
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
Diky za recenzi | od: _AL_  19.11.201011:40
Uz delsi dobu se poohlizim po nejakym rozumnym ozvuceni, znacku creative mam rad, takze po teto recenzi mam jasno. Udelam radost nejen sobe, i sousedum v panelaku :­) diky
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(1)  nízká(0)
Re: Diky za recenzi | od: oberkorn (13)  19.11.201018:59
rozhodně doporučuji, udělají kraválu hodně a ve vysokých polohách hlasitosti se chovají stále prokleseně. Mám je víc jak rok a maximální spokojenost. Žádné chrčení a praskání, když jsou aktivní a vypínatelné jsou stažením hlasitosti na příjemném dálkovém kabelovém ovladači.
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(2)  nízká(0)
creative | od: drk22 (382)  19.11.20108:10
Creative repro mi nesmí do baráku od té doby, co mi zůstaly na ocet gigaworks 750 za 12kkc. Chvíli po záruce se něco zkratovalo v zesilovači a pozáruční opravu u nás nikdo nedělal ­(nabídli, že mi prodají nové se slevou...­).
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(1)
Re: creative | od: Jindra22  19.11.20108:50
Mám Gigaworks 750 už asi 7 let a spokojenost. Ale je blbý, že na to servis není, byla by jich škoda, kdyby se něco podělalo. Od počátku mě taky těší, že jsem je sehnal za 7500,­- fungl nový, ale bez záručáku. Vyplatilo se.
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
Re: creative | od: Petr Štefek (1103)  19.11.20109:10
Tohle není úplně typický produkt Creative, byl jsem skutečně překvapený. Do testů si už neberu nic z repro, co by nestálo zato.
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(1)  nízká(0)
Re: creative | od: drk22 (382)  19.11.201023:08
Ale já klidně věřím, že ty bedýnky nemusí být špatné. Ty 750ky hráli taky celkem fajn. Ale ta technická podpora je otřes. Vyhodit jinak nepoškozené bedny za 12k je pro mě prostě nelogické plýtvání.
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
Re: creative | od: Jindra22  19.11.201023:30
Repro nevyhazuj, už častěji jsem četl, že někomu jeden z repráků odešel a tak bys to mohl časem někomu prodat.
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
Re: creative | od: Jajik8  24.11.201020:17
Proč vyhazovat? Co zkusit sehnat někoho kdo to opraví? V diskuzi na serveru audioweb.cz dej dotaz, třeba se někdo nabídne nebo poradí. A kdyby ani to nepomohlo, stálo by za úvahu koupit za 4 kolíky AV receiver Yamaha a satelity připojit k němu. Zbývalo by dořešit subwofer, ale to by taky nebyl příliš velký problém.
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
Re: creative | od: drk22 (382)  24.11.201023:14
No už jsem přemýšlel i o tom repro rozebrat , složit s z něj 5+1 pasivní a k tomu nějaký zesilovač. Kontaktovat někoho kdo to opraví jsem zkoušel, nikomu se do toho nexce s tím, že k tomu nikdo nemá zapojení.
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
SLAM | od: DiXX (5)  19.11.20108:04
SLAM funguje tak, ze aktivni reproduktor je zde jeden, ostatni jsou pouze pasivni membrany, ale funguje to fajn. ­(Creative 5700 ­- kostka, z jedne strany 9­" reproduktor, po otevreni jsem zjistil, ze je to pouze pasivni membrana. Roprobedna ma dve komory a aktivni reproduktor je uvnitr a to 7­" ­(zvlastni rozmery­)­).
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
Re: SLAM | od: Petr Štefek (1103)  19.11.20109:09
Myslel jsem, že to tak nějak bude ­(jen nechápu smysl pasivních membrán v takovém počtu v tak levném zařízení­). Např. můj bývalý subík Xavian Basso měl jednu pasivní a zařízení to bylo ze zcela jiné kategorie. Raději bych viděl ozvučnici slušné konstrukce Z MDF nekdě okolo 13­-15mm a jeden slušný reproduktor ­(a bez bassreflexu ­- uzavřené ozvučnice mám rád ­- hrají dle mého dynamičtěji a přesněji­).
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
Re: SLAM | od: DiXX (5)  19.11.20109:18
Ja taky. I primitivni ARN 6618 v pevnych 30L ten Creative slam bez problemu prehraje, jak citlivosti, tak zahraje 45Hz bez vetsiho poklesu.
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(1)  nízká(0)
Nearfield | od: Mirek_  19.11.20107:31
No, já konkrétně tyto repráčky sice neznám, ale s porovnáním s dřívějšími zkušenostmi a s lecčím, co slyším v obchodech, si myslím, že mi je nearfield monitory nahradí velice příjemně a s přehledem a rád jsem přešel ­(nebo jsem to s tou specifičností nepochopil správně, nevím moc, co myslíte­). Ale každému, co chce. Samozřejmě nejsou za tuto cenu, takže v tom bude možná zakopaný ten pes :)
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
Re: Nearfield | od: Petr Štefek (1103)  19.11.20109:13
Nearfieldy jsou jen pro omezenou skupinu a mají smysl jen ve spojení e slušným zdrojem signálu. Tohle je všestranné repro, které nezklame ani u filmů a her....a hlavně na stole nestojí dvě krabice od bot:­). Analytičnost zvuku bude vždy na straně monitorů ­(nicméně už jsem slyšel monitory nejmenované značky, které by se měly stydět­).
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(1)  nízká(0)
Re: Nearfield | od: meeee (39)  19.11.20109:26
S krabicemi od bot souhlas, ale že by nearfieldy byly nevhodné nebo snad dokonce zklamaly u filmů a her? Naopak, detailnost a přesnost jejich projevu oproti PC bedýnkám je pro toto využití IMHO velkou výhodou.
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
Re: Nearfield | od: Petr Štefek (1103)  19.11.20109:29
Dle mého jsou monitory poněkud suché a moc rád je nemám:­) ... ale to nemám ani rád bežné pasivní regály, které jsou spíše analytické:)
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
Re: Nearfield | od: siddhi (156)  21.11.201015:45
Tak suché. Jsou prostě přesné. Pokud člověk chce přibarvený zvuk třeba u Filmu není problém to řešit nějakým ekvalizerém, či filtrem. Ale to množství detailů prostě u takovýchto předražených 2.1 PC bedýnek člověk nikdy nedostane.
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
Zajímá Vás tato diskuze? Začněte ji sledovat a když přibude nový komentář, pošleme Vám e-mail.
 
Nový komentář k článku
Pro přidání komentáře se přihlaste vpravo nahoře. Pokud nemáte profil, zaregistrujte se.
Uživatelský profil Vám umožní u nás využívat několik zajímavých funkcí.