reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Creative Recon3D Omega a Tactic3D Wrath v testu

15.3.2012, Petr Štefek, recenze
Creative Recon3D Omega a Tactic3D Wrath v testu
V dnešním testu se podíváme na dvojici bezdrátových headsetů od společnosti Creative, které jsou určené hráčům. Nejedná se věru o levné kousky, a tak budeme podrobně zkoumat především kvalitu obou produktů.
Creative Sound Blaster Tactic3D Wrath Wireless

Levnější z dnes testovaných headsetů se v praxi jevil jako velmi dobrá volba pro hráče, kteří rádi a často hrají online hry a potřebují komunikovat navzájem pomocí hlasu v reálném čase. Za cenu přesahující 2 tisíce korun získáte solidní provedení, které poněkud kazí vyšší hmotnost, jež je ovšem pro většinu bezdrátových headsetů typická.





Tactic3D Wrath Wireless je i bez dekodérů Dolby Digital a dalších drobností, které nabízí zvukových modul Reckon3D Omega Wireless, velmi dobrou volbou. Doba provozu je podle našeho testu u plně nabitých baterií zhruba 8,5 hodiny, což je slušné. Nabíjet tento headset budete zhruba 3 hodiny. Naštěstí lze využít také USB kabel pro nabíjení za provozu, takže nebudete nuceni headset odložit.

Levnější model disponuje podporou THX TruStudio Pro, ale když to shrneme, tak to v praxi vůbec nic neznamená. Dnes tuto "certifikaci" mají i některé zvukové kodeky na základní desce. Zvuk sluchátek i mikrofonu lze označit za kvalitní a Wrath si neutrhnul ostudu ani při reprodukci hudby. Pokud bych na dnešním trhu hledal bezdrátový headset, tak by jistě byl tento model v zorném poli užšího výběru.



Solidní provedení
Vyšší hmotnost
Kvalitní zvuk
Doba dobíjení
Malý USB modul
Ikona Odkaz na databázi
Cena v době testování: cca 2250 Kč s DPH



Stále aktuální cena v českých obchodech


Graf ceny produktu Creative Tactic 3D Wrath Wireless poskytuje server Heureka.cz
Porovnat ceny >>




Creative Sound Blaster Reckon3D Omega Wireless

Dražší model Sound Blaster Reckon3D Omega Wireless je na rozdíl od levnějšího kolegy vybaven samostatnou zvukovou kartou pro USB, která disponuje analogovými vstupy mikrofon a výstupy pro sluchátka nebo reproduktory. Jako přídavek zde máme možnost dekódování Dolby Digital, které ovšem v praxi nepřináší kýženou prostorovou nirvánu. Bohužel se tento model v praxi neprojevil jako hodný téměř 1700 korunového příplatku.






Zvuk ve všech sledovaných oblastech není nijak výrazně lepší než v případě levnějšího modelu Wrath, což není špatně, protože laťka byla stanovena opravdu vysoko, ale nějak postrádá smysl cenový rozdíl. Neospravedlnila jej ani přítomnost dekodérů pro Dolby Digital, které lze využít jen ve spojitosti se sluchátky a tedy jakýmsi "downmixem" do dvou kanálů. Výsledek není natolik přesvědčivý, aby uživatel vískal radostí, jedná se spíše o pseudo prostorový zvuk.

USB zvuková karta toho kromě možnosti připojit reproduktory přes linkový výstup nenabízí mnoho. Jako plus můžeme brát podporu EAX HD 5.0 (v podstatě mrtvý formát) a OpenAL. V jiných disciplínách jsou si oba headsety podobné jako vejce vejci. Dražší model bych doporučil jen případě, že jste fanoušky zbytečných technologií. V ceně nad 4 tisíce korun se již nalézáme v teritoriu headsetů Sennheiser či AKG, a to je už věru jiná káva.


Solidní provedení
Vyšší hmotnost
Kvalitní zvuk
Doba dobíjení
Dekodéry Dolby Digital
Zvukový modul
Cena v době testování: cca 3900 Kč s DPH



Stále aktuální cena v českých obchodech


Graf ceny produktu Creative Tactic 3D Recon Omega poskytuje server Heureka.cz
Porovnat ceny >>

reklama