Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně
28.3.2011, Petr Štefek, recenze
Crysis 2 je velmi očekávanou hrou, která by měla stanovit nový level v oblasti akčních her a také ukázat zbrusu nový CryEngine 3. Asi každý čeká, že se bude točit okolo DirectX 11 a jeho nových možností, ale opak je pravdou.
1  2  
Jilldendrakos (14) | 6.7.201118:01
Ahoj, chci se zeptat nebo spíš poradit... Toto je moje sestava komponentů PC: [odkaz, pro zobrazení se přihlaste] [odkaz, pro zobrazení se přihlaste] [odkaz, pro zobrazení se přihlaste] [odkaz, pro zobrazení se přihlaste] Hraju hru Crysis 2 a bez directu 11 mi hra jede s patchema 1.8­-1.9 na nejvyšší. Jakmile naistaluju Directx 11 Ultra Upgrade a Crysis 2 High Resolution Texture Pack, tak mi hra pořád padá na plochu. Neví někdo, co je za problém? Proč se to stává? Je to špatnou sestavou nebo patchem? Díky za odpověď...
Odpovědět0  0
pidalin (1501) | 6.7.201118:13
Jediný co mě napadá je zkusit aktualizovat ovladače ke grafice, jinak fakt nevim. Thle muže způsobovat nestabilita po přetaktování nebo tisíc dalších věcí.
Odpovědět0  0
Jilldendrakos (14) | 6.7.201118:58
Jasné zkoušel jsem všechny pack a bez problému i High Resolution Texture Pack mi jede ale jak dám DRX11 tak chvilku běží a pak spadne… a u Fear3 to mám podobné sekne se mi to jak kde pokaždé jinde v odehrávaní … a co myslíš nechal jsem si to skládat v Alfě atd mám dobré požadavky ke hraní těh her..? …dík
Odpovědět0  0
Jilldendrakos (14) | 6.7.201119:51
Ještě k tomu, nainstaloval jsem nove ovladače a hra běží na nejvyší možnosti,ale po nějaké době to stejně vypne,tak fakt už nevím... :(
Odpovědět0  0
pidalin (1501) | 6.7.201120:36
A co taktování? Má ten počítač přetaktovanej? Tohle často dělá špatně nastavený časování pamětí. A tvoje paměti maj větší napětí než je u DDR3 běžný, zkontroloval bych v biosu jestli to tam základní deska správně nastavila na 1,65V. Asi to tim nebude, ale jistota je jistota.
Odpovědět0  0
pidalin (1501) | 6.7.201120:38
Ono je taky dobrý to napětí CPU, RAM a grafiky o malililililinko zvednou, to by mělo pomoct stabilitě pokud to dělá jeden z komponentů. Zkusil bych stáhnout program orthos a nechat ho aspoň tak hodinu běžet, to zatíží RAM a CPU na plno a když to nepadne tak se musí problém hledat jinde.
Odpovědět0  0
Jilldendrakos (14) | 7.7.201118:22
Čau zkoušel jsem vše a marně... i ten Orthos při testu běží a píše mi to sem tam Paging a v biosu se moc nevyznám.
Žádnou hodnotu 1.65 jsem nenašel. Vše je tam nastaveno automaticky... všechno jsem zkoušel zvednout nebo tak a nic, u žádných her jsem neměl problém až u Fear3 a Crysis2 v pači DRX11. Sem tam jinde, ale vyjímečně, v polovině hry Homefrom jinak vše ok. Myslím si, jestli to nebude tím, že je to pálené a že přes origo by mi to jelo v pohodě... Je to škoda tak to nebudu hrát v DRX 11 patch.
Odpovědět0  0
pidalin (1501) | 7.7.201118:34
Je to možný že je to Crackem, pálený hry často padaj.
Odpovědět0  0
Jilldendrakos (14) | 7.7.201119:17
A co máš ty za pc jede ti to bezproblémů... ?
Odpovědět0  0
pidalin (1501) | 7.7.201119:36
Já mam Core 2 Duo E8200, 4GB DDR3, GTX460. Jako v pohodě to nejede, ale je to hratelný a hrál jsem to jenom chvíli, já jenom chtěl vidět jak to vypadá, znova to kvuli DX11 hrtát nebudu. Ale zkusim si to na chvíli zahrát jestli to bude padat.
Odpovědět0  0
Jilldendrakos (14) | 7.7.201119:42
ok to by bylo super pak dej vědět...
Odpovědět0  0
Jilldendrakos (14) | 8.7.201115:29
Čau, mohl bys ještě něco mi poradit co je špatně v nastavení CPU­-Graphics­-Ram atd. Mám to nafoceno ... ale k zhlédnutí to mohu poslat přes svůj E­-mail . Jedná se mi o hry Crysis2 problém s DRX 11 vyhazuje mě to na plochu a u Fear 3 to samé nevíte někdo co stým...? Dík :­)
Odpovědět0  0
pidalin (1501) | 8.7.201115:47
tak mi to pošli na pida.la@seznam.cz
Odpovědět0  0
pidalin (1501) | 8.7.201115:48
Kdyžtak zkus založit diskuzi tady na svetwardware na fóru https:­/­/www.svethardware.cz­/forum­/ , tam ti určitě někdo poradí.
Odpovědět0  0
Jilldendrakos (14) | 8.7.201115:54
Ok Dík
Odpovědět0  0
Jilldendrakos (14) | 10.7.201114:58
Máš to tam na E@, sory za zpoždění …
Odpovědět0  0
David R | 19.7.201112:20
Koukal jsem že máš grafiku GB 570 OC u které jsem četl, že jsou problémy při hraní her pod DX11. Proto byla vydána nová verze Biosu F2 takže ti doporučuji tento bios stáhnout viz. http:­/­/www.gigabyte.cz­/products­/page­/vga­/gv­-n570oc­-13i­/download­/bios a flashnout původní
Odpovědět0  0
Jilldendrakos (14) | 19.7.201116:43
Čau jj to mám problémy,dík moc zkusím to a pak dám vědět nebo poprosím tě když tak o radu a tohle by mělo problém tedy vyřešit ?Tu grafiku co jsem si koupil je špatná…?
Odpovědět0  0
David R | 20.7.20117:09
Grafika kterou jsis koupil není špatná ale ví se o problému s hrama, které běží na této kartě pod DX11. Proto přímo Gigabyte vydal nový bios ve verzi F2, který by měl tento problém vyřešit tzn. po jeho flashnutí můžeš vesele hrát hry pod DX11 aniž by Ti ­"padaly­". No a jak flash provést? Stáhneš utilitu VGA Tools ?­-?­- @BIOS ­(viz. http:­/­/www.gigabyte.cz­/products­/page­/vga­/gv­-n570oc­-13i­/download­/utility­) , pak si stáhneš samotný BIOS ­(viz.http:­/­/www.gigabyte.cz­/products­/page­/vga­/gv­-n570oc­-13i­/download­/bios­) , spustíš utilitu, dáš flash, otevřeš si soubor s novým BIOSem a potvrdíš. Flash trvá asi 5 sec. Je to bezpečné, nikdo ale nesmí vypnout proud ;­) Pak dej vědět jak jsi pochodil.
Odpovědět0  0
Jilldendrakos (14) | 20.7.201116:36
Čau tak klobouk dolů, vše podlé tvé rady a BIOS., tak ani jednou nespadly po dobu hraní F.E.A.R. 3 a Crysis® 2 pod DRX11, ještě jednou dík si fakt borec … A chci se tě ještě zeptat mohu v klidu pak si nainstalovat noví ovladač na grafiku a nebo musím mít ovladač na který si mě odkázal … ?
Odpovědět0  0
David R | 20.7.201119:39
Nemáš vůbec zač děkovat. Jsem rád že jsem mohl pomoci a hlavně že to vyřešilo tvůj problém. Jinak abych se přiznal tvé otázce teď úplně nerozumím. Já jsem tě na žádný ovladač neodkazoval ale pouze Ti poradil aby jsi flashnul nejnovější Bios. Ten teď máš a grafika Ti funguje bez problémů. Co se týká ovladačů ­(nemá s biosem nic společného­) tak si samozřejmě můžeš ze stránek např. NVidie stáhnout vždy nejnovější ovladače a nainstalovat je.
Odpovědět0  0
Jilldendrakos (14) | 20.7.201119:55
Ok to jsem přesně chtěl vědět. Díky a maj se :­)
Odpovědět0  0
pidalin (1501) | 23.7.201113:14
Dneska je to moc jednoduchý, jo to byly časy když se flashovalo s disketou a po restartu černá obrazovka a konec. :­-)
Odpovědět0  0
Jilldendrakos (14) | 12.11.201116:05
Čau,prosím tě mám menší problém u této hry,hra mi furt padá hned při spouštění ,když se dostanu do menu …, nevím co mám už udělat ,aby to nedělalo ... vše jsem crek, pačnul a nic furt stejný problém, poradíš my prosím ...?
Odpovědět0  0
pidalin (1501) | 13.11.20110:14
hele nevim, já to taky hraju ale padlo mi to zatim jenom jednou, zkus ještě najít ňákej jinej crack a kdyžtak napiš
Odpovědět0  0
matik97 | 2.8.201116:08
dyrect x11 na počítače nefunguje teda aspoň u crysis2 je to v jedný videorecenzy na youtube
Odpovědět0  0
Jilldendrakos (14) | 25.1.201214:10
Ahoj,promiň že píšu až teď Skyrim fakčí přišel jsem na to až když mé svědomí nedalo a koupil jsem ORIGo,ale problém přetrvával dále, tak jsem zkoušel u tvé rady stým biosem a také nic až potom jsem zkoušel jiné možnosti a to se zvukovým a procesorovým ovladačem a problém vyřešen !! :­) Ale koupil jsem si Batman Arkham City vše jsem dal na nejvyšší detaily a hra se mi drhne a mám vztek protože mám veškeré požadavky co hra vyžaduje a to dokonce vyšší !! Prýj je to stejný problém jak u hry Crysis2 s drx11 teď zkouším to aktualizovat Bios vega u Gigabitu a jsem zvědav jestli to zabere… jinak pak už nevím,ale kdybys věděl něco jak na to tak pls o radu jinak dík čuss
Odpovědět0  0
kchrz | 14.4.201114:54
Ještě jeden dotaz. Po sestěhování mám doma 2 počítače
1. osazen Pentium IV 3GHz Socket 775; L1 Cache 16KB, L2 cahce 2048Kb
2. osazen AMP Athlon 64 X2 4000+ ; L1 Cache 64kb, L2 512 Kb
Oba počítače májí mizernou graf.kartu.
Chci se zeptat, který z procesorů je pro Crysis 2 lepší, repsektive do kterého investovat upgrade grafiky.
Díky moc
Odpovědět0  0
ragstone@seznam.cz | 14.4.201116:15
Jednoznacne X2 4000+, kartu bych tam dokoupil maximalne na urovni HD 3850 s 512 RAM, lepší to CPU neutáhne, na P4 je pomalu zbytečná i 7600 GT. Tip na Crysis: prodat oba PC a sestavit jeden lepší, neco na úrovni Core 2 Duo + deska + 8800 GT + 2 GB RAM, to už je o něčem jiném
Odpovědět0  0
Ondřej Matějka | 14.4.201119:12
Hele Athlon X2 sice neni kdoví jaký dělo ­(i když na tu cenu jsou to výborný procesory­), ale šel bych do něj, určitě je to naprosto dostačující procesor. Ale oba počítače by měli mít PCI­-e slot, takže se s tim pak dá experimentovat po nákupu grafiky, ale k jednojádrovýmu procesoru bych se nevracel.
Odpovědět0  0
Ondřej Matějka | 14.4.201119:19
HD3850 bych při dnešních cenách nekupoval a hlavně už se to skoro nedá sehnat nový, bral bych ňákou GeForce GTS450 nebo srovnatelný ATI, je možný že výkon nebude 100% kvulí starší desce a CPU, ale mužete tu grafiku pak dát do novýho počítače časem. Cena tý GTS450 je lehce přes 2 000 Kč a je dostačující pro většinu her na plný detajly. I moje bejvalá 9800GTX dávala všechno, kromě uplnejch novinek v pohodě na plno a ta GTS450 by měla mít o malinko lepší výkon a jako bous má nový technologie řady 400.
Odpovědět0  0
ragstone | 14.4.201120:44
Kluci, nic ve zlem, ale k X2 4400+ davat Nvidii 450 GTS, tak ta karta nepujde ani na pul vykonu a nez si upgraduje komp, tak bude beznadejne mimo ­(uz ted je skoro mimo­). I proto jsem mu k sestave s X2 radil z druhe ruky koupit 3850 za pet stovek, nebo obe PC haraburdi prodat a za ty penize si koupit si bazarovou C2D, treba s nejakou 8800 nebo 4850, jsou ted na netu za slusny penize. Nevim, to bych udelal ja.
Odpovědět0  0
Ondřej Matějka | 14.4.201122:31
Proboha ona fakt stojí pod 1 000Kč v bazarech, tak to jsem netušil, to potom jo. Je fakt, že když koupí novou grafiku ze střední třídy, tak než sestaví novej počítač tak už to bude vykopávka. :­-)
Odpovědět0  0
Ondřej Matějka | 14.4.201122:35
Jinak nemyslim si že ten jeho Athlon je o moc horší než nový Athlony X2 ­(snad mi to AMDčkáři odpustěj­). Pokud by to šlo přetaktovat ­(naprosto netušim jak je to s taktovánim u AMD­) tak na 2,8 GHz, tak by to bylo docela v pohodě, ale řikam netušim jak jdou AMD taktovat a jestli se mu do toho chce. U Intelu neni problém to nataktovat tak o 30% skoro u jakýhokoliv modelu. Táta třeba má Pentium Dual Core ­(myslim že E5200­) a má to už půl roku na 4 GHz!!! A je to napsrosto stabilní! Ale je pravda, že má pořádnej chladič, bez toho se to neobejde.
Odpovědět0  0
Ondřej Matějka | 14.4.201119:26
Já jel několik let na Celeronu D a vystřídal jsem několik grafik od GeForce 4 přes 6800LE až po 7600GT ­(do AGP slotu­) a nemyslim si že ta 7600GT byla zbytečná, oproti 6800 to byl obrovskej výkonostní rozdíl ­(1500 bodů v 3D Marku 05 a ve hrách to bylo taky hodně znát­). Ta 6800 měla v 3D Marku 05 jestli si dobře pamatuju kolem 3500 bodů a se 7600GT jsem po přetaktování dával přes 5000 bodů. Ale záleží co na tom PC kdo dělá, pokud někdo nehraje, nebo jenom občas tak klidně stačí ta GF4. Potom přechod na 9800GTX a Core2Duo E8200 to byl pořádnej výkonostní šok.
Odpovědět0  0
kchrz | 13.4.201117:44
Četl jsem někde na Doupe.cz, že někdo hrál Crysis 2 na procesoru Pentium 4 3Ghz. Máte s tím někdo zkušenosti? Je to reálné?
Díky
Odpovědět0  0
Ondřej Matějka | 13.4.201122:52
Nevidim důvod proč by to nešlo. Já hrál Crysis 1 na Celeronu D 2,8 GHz a na GeForce 7600GT do AGP slotu a s RAM DDR 333 MHz 2x512 MB. A dvojka je podle testů míň náročná, takže to bude bez problému, akorát si budete muset stáhnout takovej prográmek na detajlní nastavení grafiky, ve hře je na výběr jenom High, Very High a Extreme ­(před patchem Advanced, Gamer, Hardcore­). Tenkrát jsem tu jedničku hrál asi tak s 25 FPS, v náročnejch scénách tam bylo kolem 22, samozřejmě na nejnižší detajly. :­-)
Odpovědět0  0
Ondřej Matějka | 13.4.201122:55
Záleží hodně na tom co je to za platformu. Pokud je to stará Pentium 4 do socketu 478, tak to nebude nic moc, ale na těch 3 GHz by to mohlo bejt dostačující. Pokud je to ­"novej­" procesor s jádrem prescott ­- tj. socket 775 a poslední modely do sc. 478 s L2 catche 1 nebo 2 MB tak to nebude problém. Spíš je důležitá ta grafika, myslim že ta GeForce 7600GT je absolutní minimum.
Odpovědět0  0
dawluxe (1) | 31.3.20113:22
Zdravim,
buď mám veliký štěstí, nebo je věta ­"Crysis 2 je tou nejnáročnější DirectX 9 hrou pod sluncem.­" dost vyhrocená. Hru jsem dohrál do konce s grafickým nastavením EXTREME ­/ 1680x1050 a po celou dobu běžela naprosto luxusně. Moje hardwarové vybavení je následující: Q6600 ­/ 4GB DDR2 ­/ 260GTX 216 ­(vše v defaultních taktech­)
Co se týče kvality grafickýho zpracování, tak nemám velké výhrady. Jediný co mě zamrzelo je absence destrukce okolí, ale jinak hra vypadá naprosto famózně! Možná jsou tam horší textury a nějaký detaily, ale celkovej dojem z hraní je špičkovej. Na to že to běží ­"na full­" na mým postarším kompu! Když k tomu přičtu dlouhej a parádní single plus multiplayer tak rozhodně nelituju investice 1000kč.. O Mafii II tohle říct nemůžu!:(
Odpovědět0  0
Ondřej Matějka | 31.3.201115:41
To neni náhoda, podle testů v týhle hře hodně přidá čtyřjádrovej procesor. Proto se mužu jít se svejma výsledkama i při přetktovaný grafárně zahrabat, protože mam E8200.
Odpovědět0  0
Říhal | 28.3.201122:45
Hra běží naprosto v pohodě ­- AMD 64 X4 620 ­(2,6ghz­), 4 giga ramek a grafika gainward geforce 9800gt gigovka... full detail, full hd, bez záškubu... doporučuju;)
Odpovědět1  0
Tralalák | 28.3.201111:02
Ak si nájdem čas otestujem to na single­-core AMD Sempron 140 2.7GHz@3.6GHz OC so Sapphire AMD Radeon HD6850 1GB GDDR5. ­(i tak sa domnievam, že to bude plne hratelné na mojom 17­" LCDčku s rozlíšením 1280x1024­)

Škoda, že autor off­-topic nepridelil nejakému Intel procesoru len jedno jadro.
Odpovědět0  0
Petr Štefek (1098) | 28.3.201111:28
Jistě by se dalo laborovat s ledasčím, ale čas je bohužel omezen:­( ... Dual­-Core nemá problém, ale single­-core bych už nebral v úvahu ...
Odpovědět0  0
slavny (5) | 28.3.20119:52
Můj stařeček­-CPU AMD Athlonx2­-2,8Ghz,4GB RAM­-800Mhz,Gk­-RADEON HD4830­-přetaktovaný na GPU­-700Mhz,RAM­-1170MHZ,Hraju to v rozlišení 1920x1080,GAMER a FPS mi nespadne pod 40.Takže si myslím,že hra zase tak náročná není.Co se týče grafického engine,jsem mile překvapený,líp vypadající hru jsem zatím nehrál :­-­)­).
Odpovědět0  0
Petr Štefek (1098) | 28.3.201110:08
Ano, ono to běží i na 80­-90FPS, ale v boji a množství efektů s více AI to padá na půlku i méně.
Odpovědět0  0
SatanS (210) | 28.3.20119:11
Proc jste to ksakru testovali jenom s intel CPU?
Odpovědět0  0
slavny (5) | 28.3.20119:57
Mrkni na můj příspěvek.
Odpovědět0  0
Petr Štefek (1098) | 28.3.201110:06
Protože mi kleknul procesor od AMD 1055T:­) ... jinak by tam byl
Odpovědět1  0
Ondřej Matějka | 13.4.201122:58
Asi to žádný AMD nerozdejchá :­-­) :­-­) Ne to byl samozřejmě vtip. :­-­) Nechci naštvat AMDčkáře. :­-D
Odpovědět0  0
Lorien6 | 28.3.20118:17
Teda upřimě mě moc nenatchl ani první díl, přišlo mi to jako trapná kopie FAR CRY, takže jsem to asi po hodině hraní zabalil a už se k tomu nevratil. Od Crysis 2 jsem čekal mnohem víc, hlavně že mě třeba donutí k upgratu PC...nejen že to jede celkem v pohodě i na me stařičké 9800GT, kde v rozlišení 1920*1080 při vysokých detailech ­(samozdřejmně bez vyhlazovaní­) to dává nějakých 18­-25 snímků což bohatě stačí, ale něják mi po odehraní asi 2 hodin chybí důvod se k tomu vrátit...třeba u Half­-Life 2 jsem se bavil mnohev více, hra nevypadalo o moc hůře a jela 10x rychleji...
Odpovědět0  6
zjs (83) | 28.3.20119:13
V Crysis jsou nejhezčí levely v druhé části, takže nesmysl srovnávat s Far Cry, když jste hru ani nedohrál. Grafika Crysis je daleko jinde než Half­-life 2. Pokud si umíte grafiku nastavit, dát pokročilé stínování v Crysis, což bude záhul na tu vaší grafiku, tak Half­-life 2 vypadá hodně uboze.
Odpovědět2  0
Lorien6 | 28.3.201110:40
Srovnávám samozdřejmně úvod hry, pokud jsou tam lepší levely tak asi moje chyba že jsem se k nim nedostal. Pokročilé stínovaní jde možná v Crysis, nikoliv v Crysis 2, kde bez pomocného programu nejde nastavit prakticky nic. A co máte všichni s tou grafikou? Faktem je že je to nuda, vše už obehrané a nic nového ta hra nepřináší. Člověka co hrál už před 5­-lety prakticky stejně kvalitní FPS, třeva uvedený Half­-Life 2 to prostě nemůže bavit, je to furt dokola... Jasně veřím že když si k tomu sedně dítě, pro které je to první hra je s toho posrané...nikoliv však už roky ošlehaný hráč.
Odpovědět1  4
Ondřej Matějka | 13.4.201123:10
S tím se nedá než souhlasit, kvalita her poslední roky hodně klesá, a všechno směřuje k jednoduchosti, aby to mohl hrát opravdu každej. Dneska už se ve hrách ­(kromě RPG­) nevidí něco jako lékárničky, nebo různý logický hádanky. Já si myslim, že za to můžou ty 2 nejmenovaný krabičky, který se připojujou k TV, ale je to jenom muj názor. :­-­) Problém je že po hrách, který jsou pro nás kvalitní, dnes neni poptávka. Všichni vyvíjej hry pro děti ­(Mafia 2­) který jsou sice tak ňák zábavný, ale jsou to pořád jenom oddechovky a ne pořádný hry na paření jako to bylo v dobách tak před 10 lety, kdy se hry hrály kvůli tomu že si chci zahrát a ne kvuli tomu že si chci oddechnout u hry kde nejde umřít ­(Crysis 1­). Jinak podle mě je vrchol herního průmyslu rok 2004, moje nejoblíbenější hry jsou: Mafia, Retur To Castle Wolfenstein, Hitman 2, Half Life 2 a FarCry, možná ještě 1. F.E.A.R.a mě bavil, i když to bylo krátký. Asi tak od roku 2007 ­(nástup těch dvou nejmenovanejch krabičet na trh­) jsou všechny hry stejně stupidní. Samozřejmě čest vyjímkám jako je S.T.A.L.K.E.R. a nebo ruský Metro2033, který dokázalo že i tunelová střílečka muže bavit.
Odpovědět0  0
slavny (5) | 28.3.20119:56
Jestli ti 18 až 25 FPS bohatě stačí,nedivím se ti že tě hra nebaví,zahraj si piškvorky,tam těch 20FPS stačí :­-D
Odpovědět2  0
slavny (5) | 28.3.20119:58
Pardon,ta odpověď je pro Lorien 6.
Odpovědět0  0
Lorien6 | 28.3.201110:33
24 snímků je pro oko plně plynulé, 18 lechce pod....hra jede bez náznaku sekaní a kdybych to neměřil Frapsem ani nevím že to kleslo pod 20 asi tak, tak nepindej blbosti o piškvorkách.
Odpovědět0  4
Petr Štefek (1098) | 28.3.201111:09
Obávám se, že tento úzus platí pouze pro filmy, kde 24 Hz skutečně stačí pro plynulé zobrazení. Hry a jejich zobrazení potažmo pohyb ve virtuálním protsředí je něco jiného trošku a už tady byly pokusy u některých her dát FPS cap uměle na 25­-30 snímků a dalo se to nazvat vším možným jen rozhodně ne plynulou hrou. To že oku stačí 25 snímků je ověřený fakt, který ovšem neplatí v této situaci.
Odpovědět1  0
Jiří Krsek (16) | 28.3.201113:47
ano, plynulé to je, jde to bez trhání. Hra je ovšem velmi zpomalená. Zkus dát detaily na minimum, aby jsi měl FPS alespoň kolem 35 a uvidíš, že ­"blbosti pindáš­" jen ty.
Odpovědět2  0
Lorien6 | 28.3.201115:39
Hra je spomalená? Možná, opravdu velmi, velmi malý rozdíl, který bych ocenil při hraní multiplayer, kde jsou veškere efekty ,odlesky a další grafické efekty na dvě věci ­(Opravdu vím o čem mluvím dlouhodobě jsem hrál UT2004­), v připadě singlu je mi to uplně jedno a rychlejší hru opravdu nepotřebují.
Odpovědět0  2
Ondřej Matějka | 29.3.201119:26
Jako hráč UT2004 byste měl poznat, že pod 35 FPS to stojí za hovno, těch vašich 24 FPS stačí pokud se na to jenom koukáte, ale ne pokud to hrajete. Zkuste si napřílad pusit mulťák v CoD a nastavit FPS Lock na 25 a chvíli tam pobíhat a zkoušet se rychle do něčeho trefovat a pak to zkuste znova při 60 FPS. Je to rozdíl? To bych řekl!
Odpovědět3  0
Lorien6 | 31.3.20118:54
Ten rozdíl nepopírám nebo ano? Řikám že pro pohodové hraní v singlu, kdy mě prakticky o nic nejde i těch 20 bohatě stačí, kdyby mi to nestačilo kopím nový komp, nebo to nehraju, nevím co furt řešíte.
Odpovědět0  3
slavny (5) | 28.3.20119:59
Jestli ti 18 až 25 FPS bohatě stačí,nedivím se ti že tě hra nebaví,zahraj si piškvorky,tam těch 20FPS stačí :­­-D
Odpovědět1  0
Ondřej Matějka | 29.3.201119:23
Tohle už se řešilo hodně krát, některý rádoby chytráci tady furt melou o 24 FPS ­(což je mimochodem naprosto příšerný sekání­), protože to nepoznaj, nebo jim to nevadí. Pravda je ovšem, že pod 40 to neni nic moc. Kdysi ­(Celeron, GF7600GT­) jsem taky hrával nový hry s FPS kolem 20 a na tom mrňavim monitoru ­(17­") mi to tenkrát tak zlý nepřišlo, ale dneska když u někoho vidim hru jak jede na 25 FPS, všechny reakce jsou opožděný jak kráva a on ještě řiká že se to ani neškubne, tak u mě ten člověk ztrácí na věrohodnosti.
Odpovědět1  0
Lorien6 | 31.3.20118:58
Ale no tak, pod 40 to není nic moc? Tobě už ty neustelé testy grafických karet a čtení recenzí řádně vymyli mozek co? 25 FPS stačí a nikdo mě nepřesvětčí o opaku, asi mám jíné vnimaní plynulosti než ty bohužel, každopadně pro mě dobře, nemusím zatím ugratovat;)
Odpovědět0  3
Ondřej Matějka | 31.3.201115:40
Přesvědčovat o opaku nikoho nebudu a dál to už řešit nebudu, ale rozdíl to je to mi věřte.
Odpovědět3  0
Martin_ZN | 3.4.20110:11
No bohuzel uz jsi na tak maly pocet FPS tak zvyknuty, ze ti to ani neprijde, ale kdyby jsi byl zvykly hrat jen treba hry co maji fps o dost vyssi a pak sedl k tomuto, tak budes nadavat, ze se to seka...
Odpovědět1  0
Georginek (1) | 18.4.201122:43
To je teda blabol. Ja pro sebe osobne beru minimum 45­-50fps, nejlepe volim vzdy nastaveni aby to bylo k 60fps....
Nesnasim Tearing, takze mam stale Vertical Sycn ON.

Pod 40 je to totalni vopruz a zkazeny dojem ze hry..... No a 15­-25fps... NA TOM NEKDO HRAJE? Dyt je to SLIDESHOW... :D
Odpovědět1  0
Ondřej Matějka | 19.4.201114:33
A to ti nevadí, že se zapnutym v­-syncem je totálně opožděný ovládání? :­-­)Možná, že při vysokejch FPS ne, ale kdykoliv jsem to zkoušel zapnout u jakýkoliv hry, tak to bylo strašně opožděný a byl to větší opruz než kdyby tam bylo 25 FPS.
Odpovědět0  0
Ondřej Matějka | 19.4.201114:37
Záleží teda jakej je to typ hry, samozřejmě bez v­-sync to řádkuje, co se dá dělat no. U sportovních her to třeba muže bejt zapnutý, ale u stříleček to fakt nejde hrát, ta odezva myši a klávesnice je pekelná, fakt mě nebaví pohnout myší a čekat několik desítek ms než se to pohne na monitoru.
Odpovědět0  0
Čestmír Srneček (4) | 28.3.20117:55
A mě se to líbí, graficky je to podle mě hezčí než jednička. I oblek se perfektně ovládá a hra mě baví, prostě je zábavná. Jinak na C2Q 9400 @3,6GHz a 5870 běhá na 1920x1080 na max i s 4x AA a 16x AF na 40­-60 Fps.
Odpovědět3  0
Biocidex | 28.3.20117:50
Mě to taky šlape bez problémů a nic lepšího si v současnosti nezahrajete, takže negativní kritika myslím není na místě. Mě brada docela spadla... :­-)
Odpovědět2  1
Japkoslav (87) | 28.3.20118:09
My bysme si i rádi zahráli, ale po ztracení upgradů v multiplayeru a dokonce i singleplayeru mě přešla, do vydání nějakého VELKÉHO opravného patche, chuť.

Mimochodem nic lepšího si aktuálně nezahrajete? Před pád dny jsem otočil zase Crysis 1 a Warhead a jak jsem se bavil ­(každopádně jsem zvědav, kdy budu mít PC, které tu hru dokáže utáhnout na 100% detaily plynule :­-­).
Odpovědět0  0
miky123 | 9.4.201113:09
No. De vidět, že každý má na to jiný názor. Já mám takový: Kam se na crysis 2 hrabe předchozí díl... ;­) ...Mít crysis 1 a crysis warhead optimalizaci jako crysis 2 tak to možná lepší hra je ;­) :D:D :P ...
Odpovědět0  0
miky123 | 9.4.201113:15
No crysis 1 by lepší hrou teda nebyla. Ať už by měla optimalizaci jakoukoliv. Páč podle mě v crysis 1 neni vůbec žádná akce. Opakem je warhead ;­) . To už je pecička. S warheadem to už s tou optimalizací platí. Ale jinak crysis 1 : Hrozná grafika oproti warhead a crysis 2. Hnusně vybledlý barvy a to nemluvim o té naprosto žádné akci.
Odpovědět0  0
Petr Štefek (1098) | 28.3.20118:15
Prostě jsem od CryEngine 3 čekal více ... ale vše se zase podřídilo konzolám a jejich možnostem :­( ... doufám, že ten patch pro Dx11 nebude rychlokvaška, ale přinese nám krom teselace také například lepší textury ­(v DX11 jsou pokročilejší algoritmy komprese­) ... otázkou je, jestli jsou ty kvalitní HD Textury také už obsahem hry, ale vzhledem, k velikosti by mohly.

P.S. ­- Chybí mi spousta efektů 2D textur a hlavně například plně zničitelné prostředí:­( ...
Odpovědět3  0
Vlastik80 (1) | 30.3.201113:24
Obávám se, že textury v Crysis 2 jsou ­"zabudované­" jen v nižším rozlišení, takže by patch zřejmě musel přinést nový balík textur:

http:­/­/vghq.net­/2011­/03­/28­/crysis­-2­-textures­-are­-12­-size­-of­-crysis­-1­-proof/
Odpovědět1  0
Ondřej Matějka | 30.3.201115:02
Dovolil bych si říct, že ty textury jsou až ošklivé a absence herní fyziky je fakt hrůza. Rozsekat se v autě o křoví, to je fakt moc.
Odpovědět0  0
Ondřej Matějka | 9.4.201123:49
Naprosto souhlasím, fyzika je naprosto tragická a s prvním dílem se nedá srovnat. Jinak ty textury mě až tak netrápěj, já dávam přednost hratelnosti nad rozlišením textur, ale je to opravdu zvláštní, že ty textury vypadaj tak podivně. Ta fyzika znemožnuje jízdu čimkoliv, protože se mezi těma troskama nedá jezdit, stačí se k něčemu přiblížit a auto se hned zastaví, to je o ničem, ale jinak mě ta hra celkem bavila, i když mi trochu vadí že i na veterána jde každýho umlátit pažbou, ale když jich bylo víc tak už to bylo o hubu.
Odpovědět0  0
Ondřej Matějka | 9.4.201123:49
Proboha já odpovídam sám sobě. ;­-)
Odpovědět1  0
Miko (230) | 12.4.201114:49
dlouho jsem se tak nezasmál :D
ale druhý byl rozepsaný, nebyl to zbytečný post, díky za něj ;)
Odpovědět0  0
miky123 | 9.4.201118:49
Jenže né každý má win. 5 aby mu jel dx11 :­( ...Mám win xp a mám takový pocit, že dx11 xp nepodporuje. Nebo se to už dá nějak obejít ?
Odpovědět0  0
Ondřej Matějka | 9.4.201123:42
Windows 5 je z roku 2000 jestli se nepletu, takže na tom DX11 fakt nepujde, a když na to nemáte hardware ani software, tak za to nikdo nemuže a nemusíte to řešit. To je pro blázny jako jsme my PC maniaci co na to maj grafiky a jedou pod Win 7, stejně se nám to všem bude sekat, ale hlavně že to bude DX11. :­-)
Odpovědět0  0
miky123 | 10.4.20119:34
Teda win 7 :D spletl jsem se. A teď si mě urazil ž nejsem maniak :D :P. Před pár dny jsem si dělal upgrade graf karty a ram. Takže netvrď něco o mém pc když o něm nic nevíš ;­) . A dá se na netu stáhnout win 7 ? a kde ?
Odpovědět0  0
Ondřej Matějka | 10.4.201113:08
No no jo. :­-­) Dá se stáhnou, ale myslim že neni dobrej nápad sem dávat takový odkazy.
Odpovědět0  0
Jiří Krsek (16) | 10.4.201113:55
proč? 30ti denní zkušební verze již není?
Odpovědět0  0
Jiří Krsek (16) | 10.4.201115:44
http:­/­/windows.microsoft.com­/en­-US­/windows­/shop­/download­-windows­-7
tady je možnost stáhnutí Win 7, řekl bych, že je to anglická verze, ale stáhnutí češtiny nebude problém přes windows update. 30 dní by to mělo fungovat zdarma.
Odpovědět0  0
Ondřej Matějka | 10.4.201120:53
Hele spíš bych doporučil torrenty, tam se dá najít naprosto cokoliv i s crackem a nebo různý fóra jako třeba warcenter a pod. Ale chce to mít předplacenej ňákej server, třeba Share­-Rapid. A nebo to s tou zkušební verzí je taky možnost, potom k tomu pujde stáhnout crack. A to by stačilo, nechci tady na tomhle serveru řešit jak něco upirátit. :­-)
Odpovědět0  1
miky123 | 10.4.201114:35
Přesně tak. Proč ? :D
Odpovědět0  0
g4mer | 28.3.20116:12
.......Graficky se jedná o poměrně značný pokrok oproti předchozímu dílu........
to si snad děláte srandu, nebo jste to nehráli...., grafika i na hardcore je katastrofální, první díl mě přiše po stránce grafiky l určitě lepší, je zde jasně vidět konverze z konzole :=­((
Odpovědět1  1
Japkoslav (87) | 28.3.20117:13
Na forech ohledně Crysis 2 najdete hromadu threadů porovnávající kvality Crysis 1 vs. 2. Crysis 2 používá textury s polovičním rozlišením než tomu bylo v prvnímu dílu, tzv. ani s milionem filtrů a rozmazávání při pohybu nebude Crysis 2 hezčí než 1.
Každopádně je zvěst, že bude dnes velký patch, který kromě oprav hry by měl přinést i podporu DX 11.
Odpovědět1  0
Ondřej Matějka | 29.3.201119:28
Bohužel, dneska řekli, že nic takovýho nebude a že ta informace nebyla od nich. Ne že bych to v tom chtěl hrát na svojí GTX 460, na Hardcore už mi to jde tak ňák nic moc, ale chtěl bych tu grafiku vidět.
Odpovědět0  0
Jajator (130) | 28.3.20117:14
nejenom grafika,ale fyzika a vsechno ostatni je pozadu za prvnim dilem..hru mam dohranou,kampan trvala 5 hodin a 43 minut,slo by to probehnout i za polovicni cas :­) kazdopadne nejvetsi sklamani roku...
Odpovědět0  1
Petr Štefek (1098) | 28.3.20118:10
Hele berte tu moji větu, jako výrok testera hardware ... buď jsem byl unavenej a nebo nevím ... prostě mě to nebavilo:­).

U té grafiky ... modely se mi zdají být mnohem lepší a fyzika také ... textury a případně osvětlení bez nějakého pokroku, ale berte s rezervou ... článek se srovnáním vizuální kvality udělám až po patchi s Dx11.
Odpovědět3  0
Jajator (130) | 28.3.20119:45
tou fyzikou sem myslel hlavne destrukci prostredi :­) v jednicce slo vykacet cely les,rozborit budovy...ve warheadu to trochu omezili a tedka dvojka to zabila uplne,kde jde max ustrelit kousek betonove zidky..taky ta vizualni kvalita je docela subjektivni..ja sem uplne alergicky na ty oslnujici svetla,HDR a motion blurr pri kazdem pohnuti mysi..proste typicka konzolova grafika
Odpovědět1  1
Petr Štefek (1098) | 28.3.201110:31
To mi fakt chybí...čekal bych využití PhysX GPU plně ničitelné prostředí, tohle je bída ... dám tomu ještě šanci někdy, ale legenda z toho nebude dle mého:)
Odpovědět0  0
LUKIN007 (1) | 28.3.201110:15
souhlasím. konzole tuhle hru totálně odepsaly pro pc. hra mohla vypadat mnohem líp s novým cryengine. fůůůj. nesnáším konzole. snad si to vyvojáři uvědomí, jakou udělali chybu. už se těším na battle field.
Odpovědět2  0
CarlosMentos | 28.3.20115:23
Hraju to na AMD Phenom X3 3ghz ­(4gb ram DDR2­) a Nataktovana GTX 260 216SP na jadro 635 mhz paměti 2050 a shader 1380 a mam v 1980x1080 stejné FPS jako GTX 470 v pruměru­(43 FPS­) :­) Takže si myslim že to až tak naročná hra neni :­) ­(detaily samozřejmě Hardcore :)
Odpovědět0  0
Petr Štefek (1098) | 28.3.20118:11
Otázka je v jaké scéně to máš, tohle tipuju na nenáročný průchod městem a nebo vnitřky ... určitě to nedá podobné fps při nějaké apokalypse:­))
Odpovědět1  0
Dzaraa | 28.3.20119:20
No já to dokonce hraju na notebooku quad core 2GHZ 4GB DDR3 Ram a nvidia GT240m a hraju tu na gamer při rozlišení 1280*720 a ani se mi to neškubne. Takže si myslím, že to taky není tak náročný. Crysis 1 mi na týhle mašině jel blbě. Takže bomba už to mám skoro dohraný.
Odpovědět0  0
Kastan88 | 28.3.201113:45
Zdravim.No ja nevim hraju to na quad core 9550@3,8ghz,gainward gtx460 glh 800,1600,1000 ,8gb ram a hra jede ve fraps prumer 56 snimku 1650x1080 hardcore tak se mi ten graf nak nezda
Odpovědět0  0
1  2  
Zajímá Vás tato diskuze? Začněte ji sledovat a když přibude nový komentář, pošleme Vám e-mail.
 
Nový komentář k článku
Pro přidání komentáře se přihlaste (vpravo nahoře). Pokud nemáte profil, zaregistrujte se pro využívání dalších funkcí.