Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně
20.9.2011, Jan Vítek, recenze
Tradiční výrobci procesorových chladičů neustále uvádějí na trh nové modely, ač tepelný výdej procesorů v posledních letech spíše stagnuje. Stojí tedy nové modely za pořízení, nebo jde pouze o oprášené staré chladiče uzpůsobené pro moderní sockety?
Southie (1) | 22.9.201111:42
Moje zkušenost se starší verzí Scythe je takova, že po roce začal vrčet ventilator, tak jsem ho sundal a zjistil jsem, ze mi teploty klesly jeste o cca 2­-3 stupne dolu :­) ­(asi spatne proudeni vzduchu ve skrini­)..

Na starsim 3­-jadrovem procesoru od AMD s frekvenci 2200 se teploty pohybujou bez zmineneho ventilatoru: v klidu = 24 stupnu, pri zatezi: 52 stupnu
Odpovědět0  0
Jan Vítek (3359) | 22.9.201111:51
Že by Scythe Ninja?
Odpovědět0  0
tomasjerry (220) | 21.9.201111:41
Dost by ma zaujimalo ako je na tom thermalright ultra­-120 extreme. S kvalitnym ventikom by podlamna mohol byt este velmi dobrym konkurentom sucasnych chladicov.
Odpovědět0  0
Vagi (31) | 20.9.201112:44
Pěkný test..díky za něj! Na pasivní chlazení jsou jiné kousky, ale zkusit přidat do testu i čistě pasivní chlazení..proč ne.
Gelid Tranquillo je cenově dostupný, kvalitní chladič...škoda, že v testu také není..hodně lidí ho má :­-­)
Poslední věc, která mi v testu trošku chybí, je maximální přetaktování s každým chladičem...aby se vidělo, jaké extrémy jsou chladiče schopny uchladit. Tam by třeba rozdíly byly daleko větší :­-)
Odpovědět5  0
potrus (39) | 20.9.20119:48
Zdravím,
co příště zkusit i test bez ventilátorů? Třeba na nějakém 65W procáku. Určitě by to řada lidí ocenila.
Díky
Odpovědět7  0
M0RGAN | 24.9.20114:30
Mám zmíněný CoolerMaster Hyper 212+ a Phenom II X4 955 BE ­(TDP 125W, přetaktovaný přes FSB o 10%, základní napětí­), s vypnutým větráčkem na chladiči ­(pouze stejným, foukajícím ze skříně ven + 12cm větrákem ve zdroji­) při zátěži jsem ho udržel pod 60°C. Se zapnutým na 600­-700 rpm pak pod 50°C.
Ale taky je to obluda, musel jsem kvůli němu odstranit plexisklo a upevnit z vnější strany bočnice, aby se skříň vůbec dala zavřít :­-)
Odpovědět0  0
hudsonstan (64) | 20.9.20117:48
Ve srovnání mi chybí jeden poměrně zásadní konkurent testovaných chladičů. Řekl bych, že se jim minimálně vyrovná a cenově to pak vyhrává.
Odpovědět8  0
Zajímá Vás tato diskuze? Začněte ji sledovat a když přibude nový komentář, pošleme Vám e-mail.
 
Nový komentář k článku
Pro přidání komentáře se přihlaste (vpravo nahoře). Pokud nemáte profil, zaregistrujte se pro využívání dalších funkcí.